Стойчо Кацаров: Няма да се въвежда задължителна ваксинация

Той връчи ключовете на 18 нови линейки за Спешна помощ
Обновена: 15 окт 2021 15:18 | 15 окт 2021 14:47, Нели Христова
252

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да вървим към задължителна ваксинация. Никъде в света не се прилага задължителна, няма да се прилага и в България. Това заяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров. Днес той връчи ключовете на 18 нови линейки за Спешна помощ.

Има нови предложения за мерки, едните са да се ползва зелен сертификат на публични места, другите са допълнителни ограничения и спиране на дейности, ако не се стъпва на сертификат. Има предложени мерки за училищата в страната, предлага се разчетите да се правят на база община, с цел максимален брой училища да продължат да работят присъствено, добави Кацаров.

"Не е важно колко са линейките. Тук съм преди всичко да изразя моята благодарност, респект и признателност към медицинския и немедицински персонал. Винаги е било тежко да се работи в Спешна помощ, а сега с поредната COVID вълна - дължим признателност", каза здравният министър Стойчо Кацаров пред медиите, когато връчи ключовете на 18 нови линейки. Линейките ще бъдат разпратени в различни точки на страната. Те са закупени по проект "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ", финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020. Проектът е на стойност 163 897 815,62 лв.

Министър Кацаров пожела безаварийно шофиране с новите линейки и много спасени човешки животи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ееее, доживях да прочета, че Кацаров произнася думи на благодарност към медици. Да вземе да се извини и на Балтов. Ще направи добро впечатление. Може да дочакаме и Рашков да се извини на когото трябва.
232
1
 
1
 
! Отговори
Много ясно преди 2 години
Че защо сложихма антиваксър за министър бе Каца. Нали за да не ваксинира. Като стана министър България беше на 48 място по умрели на милион, за четири месеца я докара до 4-то място. И продължаваш да дерзаеш.
231
0
 
3
 
! Отговори
КАЦА преди 2 години
теб лично бай СТАВРИ ще те ваксинира и щели да го дават по БНТ
230
2
 
12
 
! Отговори
Н преди 2 години
Трябва да се ваксинират всички, които искат, що мислите, че като ваксинирате и преболедувалите ще постигнете много. Имам някакви антитела , примерно 300, и искат допълнително да ме ваксинират , щото ваксините им ще залежат.
229
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами най вече трябва да се тестват ваксинираните. Те са опасни заразяват всички около тях и трябва да са изолирани.
228
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може и да има задължителна вакса .!!!. Това,че имам гражданство това НЕ ме прави автоматично собственост на държавата !!!!!!
227
0
 
4
 
! Отговори
Комуниста преди 2 години
е безсмъртен
226
1
 
8
 
! Отговори
Неваксиниран преди 2 години
До Столипиново (226) и Един от Митинга (227) - Не е хубаво да се кълне, че тия неща обикновено се връщат... Мен не ме мислете - в прилично здраве съм, по лекари не ходя. Каквото ми е писано, това ще стане. Едно е сигурно - нямам намерение да живея мишкарски живот.
225
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойчо,засрами се,сам не си вярваш на лъжите.Махай се,докато е време,народът ви ненавижда-и теб и другите платени глашатаи,една шепа кукувица с психическо разстройство вярват,че тази истерия с ковид е чиста монета
224
4
 
29
 
! Отговори
до 216 преди 2 години
"....Вчера получих сертификата си. Свободен съм да ходя навсякъде, влизам където и колкото поискам, ограниченията не важат за мен...."...................................................................................................И как по- точно си по- свободен? М? Пак носиш маска, пак ще стоиш затворен, ако си контактен, пак ще чакаш отвън на студа пред магазина, щото вътре има един човек... А и всички си ходим навсякъде, където и ти!
223
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой ми покаже състава на коя да е ваксина си забивам 3 дози наведнъж . И утре 2 бустерни ...
222
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до #226 Един празен буркан , колкото по-често се жтваря , толкова повече се вижда че е празен ... ;)
221
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: 226 СтолипиновоАми като гледаме смъртността в болниците, ако отидат при ходжи, врачки, баячки и др. шанса им ще е значително по- голям!
220
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до# 226. Иска ли ти се бе , палячооо ? Хахаха Така като гледам злобата и ненавистта са най-често срещания страничен ефект от "бозата" :
219
2
 
30
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Начиии, туй ваксинираните сте, като онез, с еднополовите бракове. Никой не ги закача, пък те се гневят и поучават:)))
218
1
 
7
 
! Отговори
... преди 2 години
до 226 След като цял ден псуваш и кълнеш хората , значи IQ 50 за теб е мираж ... Както казва един приятел : " По-добре да си мълчиш и хората да си мислят че си т.ъ.п. , отколкото да се обаждаш и вече да са сигурни ... сещаш се налЕ ...
217
3
 
20
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
За какво задължителна ваксинация? Да си го завре в задния. Не съм ваксиниран, досега не съм прекарвал covid-19 и се чувствам много по-добре от онези дето са ваксинирани и прекарват за 2-ри и 3-ти път вируса.
216
2
 
8
 
! Отговори
чшш преди 2 години
До Столипиново------------------Ти не се пени толкоз, че да не се окаже, че след някое време, ще ходиш от доктор на доктор, докато се споминеш. Все още/ за твое съжаление/ никой нищо не знае със сигурност. Даже и производителите. Тъй че- шшштт.
215
13
 
2
 
! Отговори
Един от митинга преди 2 години
До НеваксиниранТотален пълен неадекватен към пандемията индивид!Жалко че те има , по добре ковид да те отнесе в отвъдното!
214
27
 
6
 
! Отговори
Столипиново преди 2 години
Всеки НЕВАКСИНИРАН е с IQ около 50 и на същото ниво като *** в Столипиново.Продължавайте да дълбаете дъното, обаче нека всеки НЕВАКСИНИРАН да му бъде отказвана каквато и да е медицинска помощ.Край.Да ги препращат към ходжи, врачки, баячки и билкови аптеки лъжци да ги лекуват, нали е грипче и не е страшно? Пригответе си парички за ковчези.