В Брюксел въвеждат повсеместно COVID сертификати

Фалшификатите и опитите за измама се множат
15 окт 2021 11:08, Елка Василева
49
В Брюксел въвеждат повсеместно COVID сертификати
Снимка: архив, БГНЕС

От днес в Брюксел влизането в ресторант, бар, кафене, кино, театър и спортна зала се извършва само след представяне на COVID сертификат. Мярката ще обхване южната белгийска област Валония от 1 ноември, а на север във Фландрия засега няма да се прилага, уточняват местни медии.

Още по темата

В столицата ще бъде възможно клиентите да не показват сертификат, ако сядат на външните места в заведенията и когато посещават магазини и търговски центрове, при пътуване с обществен транспорт. На закритите обществени места ползването на маска остава задължително.

В навечерието на тези промени медиите съобщават за зачестили случаи на разпространение на фалшиви сертификати и опити за измама. Установено е, че през приложения за електронни устройства се предлагат откраднати (копирани) чужди сертификати срещу 200 до 400 евро. Измамата при използването на такъв сертификат може да бъде установена при сравнение с документ за самоличност.

При втория вид измама е възможно срещу 500 евро да се получи истински сертификат, изготвен от лекар.

Медиите съобщават и за трети подход - някои от онези, които не искат да се ваксинират, но държат да имат сертификат, посещават ваксинационен център и след подаване на данните си на регистратурата напускат. Лекари разказват и за граждани, които дори влизат в кабината за ваксинация, но с оправдание, че ще отидат до тоалетната, изчезват и се надяват, че системата вече ги е отчела като ваксинирани.

Медиите разпространяват различни предупреждения, че тези опити за измама може да струват скъпо на замесените. Първоначално се съобщаваше за глоби до 750 евро за гражданите и 2500 евро за заведенията нарушители на изискванията. Юристи обясняват, че измамите с документи в Белгия се възприемат като най-тежко престъпление, което може да бъде наказано със затвор до 10 години и глоба до 800 000 евро.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брюксел ми е супер важен, ха ха, нашите *** така и не схващат че тези сертификати се въвеждат при поне 50% ваксинирани с нашите мижави 20% само ще ожесточат народа повече, най-много Славуница да стане първа политическа сима, че е против ваксата
20
0
 
24
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Нема да стъпя у Брюксел :)))
19
12
 
2
 
! Отговори
Безплатни тестове преди 2 години
Затваряите всичко не се притисняваите,там всичките са ваксинирани така че няма проблем,минималната заплата е 5000евро така че няма проблем,има само една малка подробност трябваше тази мярка да обхване хранителните магазини и бензиностанциите и да приключва всичко,шах мат
18
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така трябва навсякъде !
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Юристи обясняват, че измамите с документи в Белгия се възприемат като най-тежко престъпление, което може да бъде наказано със затвор до 10 години и глоба до 800 000 евро."---Добре е че наш Киро не си е попълвал декларацията за граджанство в Белгия, тука ще мине с условна. Хахаха.
16
2
 
26
 
! Отговори
а сега де преди 2 години
Май няма да мине без Трета световна война!
15
0
 
11
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
В Белгия може.
14
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От утре сертификати за ходене до тоалетната.
13
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре дошли в Четвъртия райх! Хайл ковид!
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си ги въвеждат кривоносите скапаняци,да се научат с отрови,нека живеят по хиляда години.
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Микрочип се вкарва в тялото единствено и само чрез инжектиране,друг начин НЯМА!!В Уикипедия си го пише!!
10
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Печатница на парички.
9
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради фалшификатите скоро ще поставят на ваксинираните Quantum Dot татуировка( вече е патентована) и знакът на звяра влиза официално в употреба.
8
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми, ние българите не случайно сме толкова умни! Имаме си такива хубави народни поговорки, като например: "Каквото повикало, такова се обадило".След като има фашистки терор забраняващ на определени групи хора да влизат в определени места, нормално е да има и пазар за такива документи, с които да могат да влизат и тези, които са дискриминирани!Защо по никоя телевизия не показват скорошните кадри от Италия? Там такива бунтове има че направо мирише на гражданска война! Добре че има youtube!
7
1
 
40
 
! Отговори
пЛандемия преди 2 години
Фалшификатите се множат защото хората вЕрват във ваксините и.че са за тяхно добро.
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както казах Освен Брюксел и редакци..я - Завр..те си серт..ВИкатите на едно много тъмно място.
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Редно е и белгийските лекари да изкарат някое евро....
4
1
 
29
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Е, и..., не се разболяват или това е като сертификат за Превилегии.
3
3
 
36
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Глей ся наще ковиваксърчета къФ екстаз ша изпитат...))
2
5
 
46
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВСИЧКИ КОИТО ПИСАХА, ЧЕ НАСЕЛЕНИЕТО ЩЕ БЪДЕ И ЧИПИРАНО ПОЗНАХА! ЗА СЕГА СЕРТИФИКАТИТЕ ЩЕ СА КАТО ДОКУМЕНТ НО ДО НЯКОЛКО ГОДИНИ ЩЕ СА ПОД ФОРМАНА НА ЕЛЕКТРОННА ГРИВНА ЗА РЪКА ! КОВИД МАНИЯТА НЯМА ДА ПРИКЛЮЧИ И ТОВА Е ОБЯВЕНО ОТ УГУР ШАХИН КОЙТО КАЗА, ЧЕ ДОСЕГАШНИТЕ ВАКСИНИ РАБОТЯТ САМО ПРИ 40% ОТ ВАКСИНИРАНИТЕ И ТОВА Е МАКСИМАЛНИЯ ПРОЦЕНТ И ТО СЪС БУСТЕРНА ДОЗА!