В Търново също продавали от фалшивите сертификати за 500 лв.

Двама от получателите им вече са напуснали страната и са в чужбина
15 окт 2021 18:00, Анисия Иванова
45
В Търново също продавали от фалшивите сертификати за 500 лв.
Снимка: БГНЕС

Във Велико Търново също продавали от фалшивите сертификати срещу 500 лв. Сигнал за разпространение на фалшиви сертификати за коронавирус вдигнаха на крак полицията в Кюстендил.

Разследването е започнало на 13 октомври, когато е установено, че в град Велико Търново човек предлага фалшиви Covid сертификати на цена от 500 лева. Установен е и негов посредник, както и няколко човека, които са се възползвали от "услугата".

До момента при разследването е установено, че във Велико Търново са издадени поне пет фалшиви Covid сертификата, а двама от получателите им са напуснали страната с помощта на фалшивите документи и в момента се намират в чужбина.

Още по темата

Във Велико Търново са задържани четирима заподозрени, сред които един е криминално проявен, които са били посредници в осигуряването на фалшивите Covid сертификати. Сред задържаните няма лекари, съобщи БНР.

Тепърва ще се установява колко такива сертификата за формално извършени ваксинации срещу Covid-19 са доставени и разпространени в област Велико Търново и каква точно цена е плащана за тях.

След продължаване на разследващите действия обаче е установено, че мъжът от Велико Търново и неговият посредник са държали връзка с жена от Кюстендил и Covid сертификатите на практика са се издавали в медицински център в Кюстендил, който се намира в болницата на града.

В момента на територията на медицинския център се провеждат следствени действия, има и няколко задържани.

По случая вече е образувано и досъдебно производство, а малко по-късно от МВР ще дадат подробна информация за хода на разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради фалшификатите скоро ще започнат да поставят Qantum Dot татуировка (вече е патентована) и знакът на звяра официално влиза в употреба.
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГРОБАР, и аз силно ти пожелавам да yмреш, ама преди това да си заровиш най-милото! А моите клетви хващат яко!
14
3
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Отново ПЪРВИ: Поредения елемент който говори за фарма мафия без да провери цените на акциите на "фарма мафията". Уви нищо особенно дори зенека и johnson са по зле. Аз купих акции още миналата година но нищо... мислех ,че ще си утроя парите :)Шут си изпратил в глу павия пърд ялник на българина защото е ***. Последен е по всичко: Кратка визитка: здраве,БВП,лош въздух, смъртност, раждаемост, заплати,пенсии,ваксини един шут в нищото отново :)
13
8
 
17
 
! Отговори
Леша преди 2 години
За измислен вирус и препарати без разрешително и неизяснен състав - фалшиви сертификати. Какво по логично от това?
12
1
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Истината: Донякъде си прав, но относно 2-те години грешиш. РНК началото е дадено през 70-те години на миналия век !!! През 90-те години са първите опити за ваксина срещу СПИН и някои видове рак. Първите реални неща са тествани срещу свинския грип през 2001-2002 ли беше. Така,че когато излиза ковид имаме едни 40-50 години опит :)Разработването на РНК ваксина срещу нещо определено е много по бързо от стандартния начин.
11
5
 
12
 
! Отговори
Отново ПЪРВИ преди 2 години
Ние сме първата страна в света, в която процентът ваксинирани пада! Мощен български шут в лицеето на фарма - мафията!
10
8
 
8
 
! Отговори
От хунтата преди 2 години
Продължаваме промяната. Свиквайте
9
3
 
1
 
! Отговори
ГРОБАР преди 2 години
До комен. 5 лъжлива информация за статистиката иначе нищо лошо че ще умр...ш.
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако тези неща продължат, а някои държави докажат, че българи лъжат със сертификат (с изследвания разбира се), то България ще бъде вкарана в същия списък като Индия и всички полето от/до всички европейски държави и Северна Америка с България ще бъдат спрени.
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ги вкарат в ковит отделенията за санитари тези продавачи и купувачи.
6
5
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: И аз му пожелавам ковид ако не го е карал , но да го кара много тежко в болница и все пак да оживее с разни екстри за да осъзнае колко е *** :)
5
7
 
17
 
! Отговори
ааа не бе преди 2 години
К'во лошо има в това?!Фалшива ваксина-фалшив сертификат!
4
12
 
14
 
! Отговори
ГРОБАР преди 2 години
Видяхте ли кои са "ваксинираните " болни в болниците.
3
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива хора са ГЕРОИ и борци против ковид - фашизма! Бог да бъде с тях в правдивото им дело!
2
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей, Тея бедни българи бе. Постоянно се оплакват, че са бедни, а по 500 лв за сертификат дават. И то при положение, че ваксината е безплатна. Явно не са толкова зле колкото се изкарват
1
6
 
12
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Това се очакваше да стане. Скоро ще се "поставят" ваксини срещу определена сума. Когато задължават хората да се ваксинират, винаги ще се намери алтернатива за да не го направят. Не съм против ваксините, напротив подкрепям всичко, което би спряло разпространяването на вирусите, но няма как за под 2г, да разработят ваксина за непозната болест и да гарантират, че няма странични ефекти. Доста е гнило всичко или пък Ковида е създаден заради ваксините, а негативните ефекти предстоят след години.