За тестовете за COVID-19 във Франция вече се плаща

Решението обяви президентът Макрон още през лятото
15 окт 2021 11:53, Елка Василева
37
За тестовете за COVID-19 във Франция вече се плаща
Снимка: архив, БГНЕС

От днес тестовете за COVID-19 във Франция вече не са безплатни.

Още по темата

Решението беше обявено от президента Еманюел Макрон още през лятото. От 15-и октомври стойността на PCR и антигненните тестове не се покрива изцяло от здравното осигуряване.

Това означава, че за PCR тест ще се плащат близо 44 евро, а цената на антигенните тестове е между 22 и 45 евро.

Такъв тест е необходим за издаването на здравен пропуск за хората, които не са ваксинирани или преболедували, предаде БНТ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чакаме да се плаща и за ваксините. Така хем ще сме щастливи че сме си спасили живота, хем и пари ще спестим
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Скоро и БГБлажени са верующите щото тяхно ще е царството небесно! Божието - богу, кесаревото - кесарю! Така с християнската религия в Римската империя убеждавали робите да слушат! Тук на земята слушайте за да сте царе в отвъдното?! Същото било и в древния Египет! пиши нещо ново, немиришещо на плесен и нафталин, колега!
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека да плащат и те! Няма само ние да плащаме!
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доколкото зная Ванга беше казала, че от Франция няма да остане камък върху камак, а преди нея Нострадамус е направил същото предсказание... явно има защо
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макрон, внимавай! Избори идат, ей!
25
9
 
5
 
! Отговори
Скоро и БГ преди 2 години
До 26: Аз ходя навсякъде с маска висок клас въпреки ваксината и спазвам всички правила независимо дали ми харесва или не. Защото вярвам, че в подобна обстановка всеки трябва да се държи отговорно. Спирам си детето от училище при най-малките симптоми. Когато почнеш, да правиш същото тогава ми давай акъл. Как точно вредя с моето поведение.
24
0
 
0
 
! Отговори
как е преди 2 години
в Якоруда?Яко ли вали?
23
2
 
2
 
! Отговори
Скоро и в БГ преди 2 години
До sdfsd: Тука няма никакви манипулации. Когато човек не знае, че е виросоносител, никой не може да го обвинява. Когато обаче е със симптоми, не се тества и се движи свободно в обществото както обичайно си е виновен отвсякъде. Примери колкото искаш. За съжаляние познавам и млади хора, които си заминаха след подобни сценарии с недобросъвестни колеги.
22
6
 
0
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Защото ти като си ваксиниран/а не ходиш да разнасяш без да знаеш и не си заразил/а сума ти народ" -- ей го поредният слаботоков антиваксър. За него шансът нещо да се случи на 1% и на 90% е едно и също. Или ще се случи или не. Фифти/фифти. Обичат да му казват и "божа работа", "каквото ти е писано" и прочее сентенции от 16-ти век.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарският съюз иска който не е ваксиниран и му се наложи лечение от ковид, да си доплаща около 2800 лева.....Но никъде не се споменава, че от ваксината в много редките случаи се провокира автоимунно заболяване и на човека му се налага скъпо и продължително лечение, кой ще го поеме? Мисля; че винаги не се обмислят нещата до край. Разбира се, че всеки си носи отговорност, но все пак......
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Скоро и в БГ Защото ти като си ваксиниран/а не ходиш да разнасяш без да знаеш и не си заразил/а сума ти народ. "Когато вредиш на другите не трябва да имаш права !" Ти за какви права ми претендираш тогава?
19
2
 
3
 
! Отговори
Скоро и в БГ преди 2 години
До 21: Сега за СЗО ли се хванахте? До онзи ден твърдяхте, че това е най-корумпираната организация, спонсорирана от Бил Гейтс и слуга на Биф Фарма. Сега ви изнася какво казва СЗО.
18
1
 
7
 
! Отговори
sdfsd преди 2 години
До Скоро и в БГ Стига с тези манипулации. Отговорността за здравето е единствено и само лична. Да почнем да осъждаме и тези, които са ни докарали някое STD, настинка, ЧПВ (в повечето случаи е майката), херпес и каквото се сетиш. Всеки сам се предпазва, но не и пречейки на другите. Правят ни всички на *** и вменяват вина и отговорност, а властите и отнемащите нормалния живот не носят отговорност за нищо.
17
0
 
8
 
! Отговори
Гледам Тв преди 2 години
Във Франция PCR - 44 EUR, в бедна България 120 лв., на границата с Турция 21 лв.Здравните ни власти..........
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, но засега май няма изискване за заводи и фабрики и други бинзеси работниците да са ваксинирани? знаете ли какви мерки имат, т.е българите които работят там трябва ли да правят мвсеки 3 дни тест за да работят за ПЦР или през два дни за антигенен? Май няма такова нещо? За супермакркетите важи ли? реално, ако си работят и си купуват от мсуперите храна без тестове и сретификати, кво толкова.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А най- бруталното е, СЗО ясно каза, че ваксината е по желание и не бива да се оказв натиск или дискриминация на хората, които не са се ваксинирали.Кво правим сега?
14
0
 
3
 
! Отговори
Скоро и в БГ преди 2 години
Събирам пари за фалшив сертификат. Няма само вие да сте тарикати !
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Скоро и в БГТи вредиш на другите,срещу пари.
12
11
 
10
 
! Отговори
Скоро и в БГ преди 2 години
Антителата дето ги имате си ги имайте. Хора, които не спазват правила и не се отнасят оговорно към здравето на другите ще остават с все по-малко права. Защото само една малка част от тези с антитела не са разбрали как са ги придобили. Другите са ходили на работа болни, не са се тествали, не са се изолирали, не са се регистрирали и са заразили сума ти народ ! Когато вредиш на другите не трябва да имаш права !
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А при нас кога са били безплатни? Даже от самото начало са по-скъпи от обявените във статията. Тук няма PCR под 120,00 лв, а там максималната сума е равнима на 90,00 лв. А за разликите в стандарта между БГ-то и Франция няма смисъл да коментирам.