Задържаха лекар, издал стотици фалшиви сертификати за ваксинация

Той изхвърлял дозите, но нанасял номера им в документите
15 окт 2021 08:45, Нели Христова
146
Задържаха лекар, издал стотици фалшиви сертификати за ваксинация
Снимка: БГНЕС

В Ловешко задържаха медик, за когото има подозрения, че е издавал фалшиви сертификати за COVID ваксинация срещу пари, съобщи NOVA. Вече е повдигнато и обвинение.

Задържаният е завеждащият филиала на Спешна помощ в Ябланица. Фелдшерът Николай Георгиев е задържан преди няколко дни за 24 часа, иззети са компютърни конфигурации и документи.

Прокуратурата работи по подозрения, че медикът е издавал десетки, дори стотици, сертификати за ваксинация срещу COVID, които са били с невярна информация.

Медикът е разполагал с много ваксини, което е направило впечатление на РЗИ и оттам са сигнализирали прокуратурата. Смята се, че е изхвърлял ваксината, но е нанасял нейния номер в сертификата, след което го е продавал чрез куриерска фирма. Подобни сертификати са стигали дори до Южна България. Един от клиентите е бил в Гоце Делчев.

Медикът е отстранен от работа, разследването продължава.

"Изненадан съм и не знам какво да кажа. Ще ми се да не вярвам, но да видим, дали е така", заяви д-р Пламен Ралчовски, личен лекар.

"От няколко десетки до няколко стотин. Нека да не коментираме. Но е един немалък период от време. Най-малко в рамките на няколко месеца преди ние да се намесим. А колкото до тези фиктивни отчитания и издаване на сертификатите, става въпрос за хора от цялата страна", заяви Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч.

Екипът на NOVA се свърза с обвинения, който каза, че не се чувства виновен и всичко ще се докаже. Същият човек преди 10 години попадна в полезрението на медиите с подозрение, че е издавал фалшиви здравни книжки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
1
 
! Отговори
Лъки преди 2 години
Много лесно ще се докаже, че са фалшиво ваксинирани. Ако и двата теста за антитела и за T-клетъчен имунитет са отрицателни, значи са фалшиво ваксинирани. Изключения може да има само при хора със сериозни автоимунни заболявания, обикновено не само едно.
126
0
 
1
 
! Отговори
До 1212 преди 2 години
Много лесно. Всички, които са ваксинирани при него ще бъдат подложени на два теста за IgG антитела и за T-клетъчен имунитет.
125
0
 
1
 
! Отговори
До 136 преди 2 години
Какъв ти е проблемът? Тук става дума за престъпление, извършено от хора, които се намират в държава, без задължителна ваксинация и без стриктни мерки относно носенето на маски, а не за хора, които наистина са искали да се ваксинират.За това престъпление трябва да понесат съдебна отговорност, както лекарят, така и хората, придобили фалшиви сертификати.
124
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
наща джипка по 20 кинта взима за тая услуга
123
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато ни насилват да се ваксинираме, така ще е! Защо насила не ни дадат по 5000 лв. еднократно щом са толкова загрижени за нас? След като ние не плюем против ваксинираните, така и те да не си позволяват да ни плюят. Здравето си е мое и дали ще умра от вируса или ваксината е все едно. Две години ходим с маски и се душим с тях,...и спря ли пандемията? Не....значи има нещо яко гнило в цялата тази работа.
122
0
 
0
 
! Отговори
От народа преди 2 години
Каква простотия
121
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите стават ОПГ.
120
4
 
4
 
! Отговори
GT86 преди 2 години
Против ваксините съм. Няма да си сложа и за в бъдеще, или поне докато не е достатъчно ясно какво съдържат, какво причиняват и при реакция от тях ще ме обещетят. Обаче да не искаш ваксина, но да си готов да дадеш 2-300 лв за фалшив сертификат за мен е очеваден признак че си мишка. Страхлива, подла, долна мишка. Ми отстоявайте си решенията и правата и бъдете хора. То и затова живеем в държава пълна с мишки и оядени плъхове
119
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 123 То от пациентите се е тръгнало, като уж са ваксинирани пък в болница. За сведение всеки един такъв случай на ваксиниран в болница е на особен режим, с оглед да се установи до колко наистина е ваксиниран, защо ваксината не му е подействала, с коя ваксина /99% от тях са с еднократната/, кои и къде е поставена. Така се е издънил, иначе няма хващане.
118
1
 
7
 
! Отговори
Мед сестра преди 2 години
Политици с фалшиви дипломи, министри с фалшиви декларации, кандидат министри с плагиатствани дисертации, министри с фалшиви диагнози източвали здравната каса - защо няма последствия за тях. Рибата се вмирисва от главата. А човечецът не го е направил насилствено, а е бил помолен.
117
3
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Ваксинирани, пък не светели в 5G мрежата - и това ги убедило...
116
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да му се издигне паметник на този човечец, че е спасил стотици хора от бавно отравяне. Освен това има много други като него - няма как да хванете всички. Народът ви е против вас!
115
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е лекар, а фелдшер!
114
8
 
12
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Колко трябва да си пpoЗД, че да си сложиш главата в торбата за едни 200 лева и да угодиш на някакви антиваксъри? А, той българин. Ясна работата :)
113
9
 
17
 
! Отговори
Само ФЪФ Бг, 30г. преди 2 години
АКО това престъпление е в друга държава , не му мърдат 50г. , затвор !Има късмета че е в Бе-Ге-то-то на Европа , тук най-голямото наказание е ''УСЛОВНу'' !
112
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Храната е с фалшиви качества,дипломите за завършено образование са фалшиви и човека е решил да изкара малко пари в тази фалшива обстановка.
111
5
 
9
 
! Отговори
ДртПрч преди 2 години
Не бил лекар, а фелдшер. Не били компютри, а компоти... Кой знае колко от останалото в статията е вярно, щом почват със заблудите още от заглавието?
110
3
 
7
 
! Отговори
az преди 2 години
До Анонимен и в чужбина има такива. Вместо ние да възприемем добрите практики - западняците усвоиха нашите лоши практики.
109
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
истински герой!
108
4
 
12
 
! Отговори
ман преди 2 години
Държава на ментетата