Здравните власти обявяват днес какви нови мерки ще влязат в сила

Стойчо Кацаров заяви, че те няма да влязат в сила веднага
15 окт 2021 07:30, Петя Славова
134
Здравните власти обявяват днес какви нови мерки ще влязат в сила
Снимка: БГНЕС

Здравните власти днес ще обявят какви нови мерки се подготвят в страната срещу  разпространението на коронавируса. Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров вече заяви, че те няма да влязат в сила веднага, а след обсъждане със засегнатите браншове.

Още по темата


Очаква се новите ограниченията да са свързани със "зелени сертификати" като привилегировани ще са ваксинирани и преболедували до 6 месеца.

Ще се признават както PCR, така и антигенни изследвания. Очакванията на бизнеса са, че антигенните тестове ще са безплатни за гражданите и за сметка на държавата. 

Същевременно от Българската болнична асоциация ще предложат на здравното министерство неваксинираните да доплащат сами лечението си за Ковид-19.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как ще стане това. Доброволно ваксиниране, с информирано съгласие. А същевременно да бъде и задължително, иначе плащаш. И на чия отговорност ще е, ако има отрицателни последици? Преди ваксиниране, лекуващият лекар да сложи параф, че няма да има здравословен проблем. При негов отказ, думата има съдът.
101
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големи мерки )много боли и всеки ден по 100 човека умират ,ваксините са ментета ,има болни с две и три вакси като Кунчев но и той е болен ,да ходя да пия кафе за два лева и в кафето предлагат тест за 10 лв ))цирк ,то заведенията престанат болници бря ,Кацаров удряй савака на тия
100
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази вълна на неваксинираните скоро няма да свърши при тези 80% зомбирани овце отказва да се ваксинират.
99
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега са регистрирали 22102 починали от Ковид-19, почти всичките неваксинирани, но реално починалите от Ковид-19 са два-три пъти повече съдейки по пиковете и спадовете при надвишената смъртност в България и реалния брой на починалите от Ковид-19 е между 44000 и 66000.
98
1
 
12
 
! Отговори
Мерки? преди 2 години
Вчера имахме тийм билдинг в Илюжън студенски град. Всички дискотеки работят, а вътре какво става хахаха. Мерки щяло да има, никой не ги взима на сериозно тия от служебното. Толкова се страхуват за кокала който са захапали, че на всеки ще клекнат, срам за българите преди тях. Срам за дядовците и бабите си.
97
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ваксинираните мрели като мухи. Айде малко по-сериозно и по-умерено с лъжите. А защо не упоменат колко от починалите са били пушачи, алкохолици, затлъстели и занемарили здравето си? Измишльотиниии....
96
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако от самото начало бяха направили ваксината ограничена, с предварителна заявка и една хубава такса от минимум 200 евро, сега щяхме да имаме съвсем други нива на ваксинация. Простият човек не трябва да има право на избор. Той трябва да бъде умело манипулиран да тръгне във вярната посока. Дай не българина криворазбрана демокрация и му гледай сеира.
95
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ганьовска работа. Затова този екземпляр и макетата го отсвириха. Уркооо, ваксинирането е доброволно. Как ще си плаща лечението не ваксинираният, след като по закон е доброволно. А на тези, които е противопоказно, явно във фургона ще се поставя диагнозата.
94
9
 
5
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Видя се, че Бойко Борисов и ГЕРБ провалиха ваксинирането и сега неваксинираните *** като мухи. При Бойко Борисов се сложиха малко под 1 милион дози, а след него се сложиха над 1,6 милиона дози, но инерцията бе загубена. В началото хората искаха да се ваксинират, но Борисов не ваксинира първо най-възрастните като най-застрашени. Грешка беше, че пазеха ваксини за втора доза, а не ваксинираха с всички налични ваксини. Грешка на Бойко беше, че договори малки количества от Модерна и Пфайзер.
93
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо никои от СЗО не казва реално какви здравни проблеми може да има след ваксиниране? Доста лекари казват, че този протейн който се инжектира е токсичен и опасен. Всеки казва ваксините са полезни няма риск, ама едва ли е така. Ходи се ваксай после.
92
1
 
17
 
! Отговори
Жена преди 2 години
Октомври е международен месец за борба с рака на гърдата!!! Стига с този Ковид!
91
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога не съм виждал цвета на боллетината, но на изборите гербавите имат от мен 16 гласа. Видя се, че от Боко по-добро не е имало и няма да има на тая територия, за съжаление.
90
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цитат..."Кацаров вече заяви, че те няма да влязат в сила веднага, а след обсъждане със засегнатите браншове"... Демек, ще видим дали няма да подразним прекалено електората, зер може и бой да ядем, после ще "поотстъпим" малко и готово.
89
2
 
14
 
! Отговори
До 88 преди 2 години
Ти си като крадецът вика дръжте крадеца за твоя промит мозък. Всеки с поне малко мозък видя, че от 1990 година раждаемостта в България рязко спадна. По данните на НСИ към 31.12.2020 година имаме 528127 човека на възраст 45-49 години, но само 337290 на възраст 5-9 години. Подобно е и при всички възрастови групи за родените преди и след 1989 година. На това му се вика застаряло население и това са фактите. Застаряло население означава висока смъртност, но трябва и малко мозък, за да го разбереш.
88
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви ли не ***.отизми няма да сътворят. Ваксинирането било доброволно, но ако си не ваксиниран, плащаш лечението си. Много ваксинирани може да не са осигурени, а се лекуват безплатно за сметка на други. Тоест, доброволно принудително ваксиниране. И какъв е смисълът. Да беше прието задължително и да се приключи. Дойде ли тази комунистическа на.аст на власт всичко може да се очаква. Затова тия комунисти трябва на изборите да се изметат заради цялата им разруха и разсипия, която творят.
87
1
 
7
 
! Отговори
ДО 81 преди 2 години
Ами погледни коментарите по долу и веднага ще ти стане ясно нивото на голяма част от електората! Девизът на шопа,, Такова животно нема",важи за 80% от целокупният български народ.А за 20-30 годишните 100% !!!
86
0
 
7
 
! Отговори
До До 74 преди 2 години
То хубаво, да даем пари лесно. Но понеже не достигат лекари и сестри, тия специалисти, които да работят, откъде да ги вземем? Обучението на един лекар е 7 години, после и специализации. А дотогава? Пандемията ще мине. Няма кой да ви гледа в болниците. Не е въпрос само на заплащането. У нас няма кадри!
85
2
 
13
 
! Отговори
KRE10ни преди 2 години
Преболедували до 6 месеца. Демек тия дето ни хвана третата вълна ще си стоим затворени, щото прoстия министър и той ходил за гъбки цял живот... нeщастници
84
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Смелите борци" от първите редици зарази парицата какво ли няма да измислят. Така замениха и плътния шал и кърпата на устата с един зеещ купешки пар.ал, насен от някои в задния джоб с месеци, че пазел повече. А шалът се носи сезонно, както с естетическа, така и профилактична цел. Важното е на тия да им капе в касичките, по малко, но редовно. И как да им вярваш.
83
4
 
2
 
! Отговори
??? преди 2 години
Зомбираните от страх от коронавируса са зомбирани от страх и от ваксиниране. Дали това е странно?