Здравните власти обявяват днес какви нови мерки ще влязат в сила

Стойчо Кацаров заяви, че те няма да влязат в сила веднага
15 окт 2021 07:30, Петя Славова
134
Здравните власти обявяват днес какви нови мерки ще влязат в сила
Снимка: БГНЕС

Здравните власти днес ще обявят какви нови мерки се подготвят в страната срещу  разпространението на коронавируса. Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров вече заяви, че те няма да влязат в сила веднага, а след обсъждане със засегнатите браншове.

Още по темата


Очаква се новите ограниченията да са свързани със "зелени сертификати" като привилегировани ще са ваксинирани и преболедували до 6 месеца.

Ще се признават както PCR, така и антигенни изследвания. Очакванията на бизнеса са, че антигенните тестове ще са безплатни за гражданите и за сметка на държавата. 

Същевременно от Българската болнична асоциация ще предложат на здравното министерство неваксинираните да доплащат сами лечението си за Ковид-19.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
10
 
1
 
! Отговори
До 79 преди 2 години
Хайдеее,поредният индивид с промит мозък,България била най застаряла,България била най бедна,Българите били най невярващи!
81
0
 
17
 
! Отговори
Гаст преди 2 години
До Нищо лично същия брой, който и ти като ваксиниран можеш да заразиш. Не ви ли стана ясно, че като ваксинирани не ставате безсмъртни и може да заразявате! Уффф...учи..учи
80
4
 
3
 
! Отговори
До 82 мафия преди 2 години
За последните пет години 16 пъти лежах в 6 различни болници по най-различни поводи и нито веднъж не съм плащал под масата, както ти твърдиш, че се прави.
79
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като чета коментариите на неваксинираните, разбирам защо не са се ваксинирали - само страх и злоба се вижда в коментариите им.
78
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми хубаво. Да не ревете, че се купуват сертификати после и че се трепят лекари и политици. На фашизъм се отговара с насрещно насилие и то няма да закъснее. Кога на пушачите и алкохолиците ще се отрежат правата? М? На дебелите? На обездвижените? Никакви осигуровки няма да видите от мен повече тук! Чакайте си ги от зомбитата!
77
7
 
3
 
! Отговори
До нищо лично преди 2 години
А колко хора ще заразиш и колко от тях ще умрат?
76
4
 
27
 
! Отговори
мафия преди 2 години
Ако лекари са предложили неваксинираните да си заплащат вероятно е по-навик. КОгато се лекуваш в Бг болница по-принцип си заплащаш под масата, въпреки, че си осигурен. Би трябвало всеки, който насажда такова разделение да бъде подведен под отговорност, защото въпросната ваксина е тестова и не може да бъде задължителна!
75
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как има контрол в нормалните държави,а у нас не може? Как в Македония може да наложат изискване за сертификат за всичко,а у нас не може? Как там може да има контрол ,а у нас не може?
74
2
 
13
 
! Отговори
До 74 преди 2 години
Приятел, ако парите за часовници, ваучери за храна, отваряне на пунктове навсякъде. Ако парите за милиони ваксини които няма да влезнат в употреба и се даряват на други страни бяха изхарчени за увеличение на заплатите на специалисти, мед. сестри и т.н. нямаше да има такъв проблем. Не гледай мен който нищо не иска от държавата, гледай себе си който харчи мойте осигурвки и недоволства
73
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо мрем е повече от ясно - мрем защото имаме огромен процент възрастно население, а възрастните yмират. Сега този Ковид-19 мори най-вече по-възрастните и увеличи значително смъртността в България. Нали не очаквате сред 100 човека, от които 60 са на възраст над 60 години, смъртността да е като сред други 100 човека с 20 над 60 години?
72
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо държавата ( Ние) да плащаме за тестове?В Македония вече не може да влизаш в затворено помещение без сертификат и без отрицателен PCR(платен лично) .Ние не сме богата държава за да плащаме тестове и PCR.Коти иска да си плаща теста.Аз не ходя на ресторант понеже нямам пари.Дайте ми парите от теста ,който ми се полага.Никога няма да гласувам за Радев ,понеже е същия като Бойко популист.Държавата страда защото има такива политици,които вредят на държавата
71
6
 
13
 
! Отговори
Нищо лично преди 2 години
Сега като прочитам коментарите на ваксинираните разбирам защо те са се, а аз няма да се ваксинирам. Изпитвате злоба и страх, живота ви е смачкал. Няма да се ваксинирам, мога да си платя за сертификат, мога да работя от вкъщи, имам достатъчно заделени пари за да не работя поне 2 години. Мога да си платя и лечението, вие му мислете! Вие треперете!
70
4
 
9
 
! Отговори
пепи преди 2 години
А тия дето пушат , кога ще започнат да си плащат изцяло .
69
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Към днешна дата броят на ваксинираните и броят на хората които са прекарали заболяването сумарно може би надхвърля 50% от населението,въпрос защо продължаваме да мрем като мухи?Не е далеч денят когато тая бройка ще доближи Сто процента,гарантирам ви че положението ще е пак същото,въпрос ЗАЩО?
68
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неваксинираните да си плащат изцяло реалната цена за престоя в болниците, която е много повече от сумата по пътеката. Сега с ината си неваксинираните фалират болниците.
67
17
 
8
 
! Отговори
Невежи-самоуверени преди 2 години
В интезивното при тежък Ковид се извършва изкуствена вентилация на бял дроб-ИВБД ,с цел спасяване на живота.Когато пациентите станат повече и апаратурата за ИВБД не достигат,налага се лекарите да преценяват кого да спасят/както е в Италия,испания и т.н/обикновенно се избират тези които имат най голям шанс да оцелеят ! В нашият случай неваскинираните може да бъдат предупредени че те ще са НЕИЗБРАНИТЕ за спасяване-да си знаят!Изборът си е техен,те смятът че са безсмъртни!
66
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте какво, де били ваксидилъри, преболедувах миналата година на крак. Пих витамини и аналгин за главоболието. Плащам редовно осигуровки на макс 25 години и не съм влизала в болница, освен да родя две здрави деца. Едното вече се изнесе в чужбина. Наред е другото. Ако ми се откаже лечение, само защото не желая да си сложа експерименталка, ще съм от първите въстанали срещу терора!
65
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какъв е смисъла за мерки, като няма възможност за контрол?Например мярката за 100% пълни заведения само с ваксинирани издиша на момента, защото е невъзможен контролът, нали не си мислите, че в 23 часа вечерта някой ще може да обиколи всички механи в Банско и да излови нарушителите... Предричам пълни и весели кръчми до зори, освен ако не сложат на всяка врата по един милиционер да дебне...
64
1
 
10
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Българската болнична асоциация да се разписва на листовете за информирано съгласие при ваксиниране с Ковид ваксина!!! И след това да си представят исканията. Пълен абсурд!!!
63
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо ново - здравите хора, изкарали и забравили това вирусно заболяване, пак ще плащат допълнителен дан за това, че са здрави. Въпреки че именно те са най-ценната част от населението. Щом привилегии има за болни, инжектирани, гейрасти и толерасти, вече е повече от ясно, че целта е изтребление на масите.