Денков: Вървим към "зелен сертификат" или ограничения

Трябва да се намери баланса между образованието и здравето, заяви той
16 окт 2021 09:35, Петя Славова
359
Денков: Вървим към "зелен сертификат" или ограничения
Снимка: БГНЕС

Новата вълна на коронавируса все повече застигат децата, но здравните власти казват, че училищата ще затварят последни.

"Карантинираните учители са 1.6% от всички, учениците 1.5%. Имаме задържане на едно ниво през последните седмици. В различните общини имаме различна степен на заболяемост.", обясни образователният министър пред Нова тв Николай Денков.

Още по темата

Затова, разговорите със здравните власти, идеята е да е на ниво община, защото там където е ниска заболяемостта, да не се затварят училищата.

"Министерството мисли и за образованието, и за здравето. Истината е, че трябва да намерим баланса между едното и другото. Това, че се увеличава заболяемостта при децата не е само в България.", обясни той и допълни, че в целия свят стои въпроса къде е баланса - максимално отворени училища и минимален риск към деца и учители.

Според него, локалният подход позволява да се вземат мерки, където има проблем и да остане отворено където няма проблем.

Министърът коментира и идеята за задължителна ваксинация при учителите. По думите му не навсякъде има единно решение по този въпрос. В момента 36% от учителите са ваксинирани. Близо 4% са ваксинираните ученици в гимназиален етап. Денков бе категоричен, че не би поискал задължителна ваксинация за преподавателите.

Той коментира, че е възможен изход да се влиза със "зелен сертификат", но това решение зависи от здравното министерство.

"Вървим към "зелен сертификат" или ограничение към обществените институции.", заяви образователният министър.

Сега задължителни са маските и да се дефинира по-точно кога ще се затварят училищата. За момента няма желание към масовото тестове. Има желание, където има болно дете, да се тества паралелката, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
0
 
43
 
! Отговори
Цялата преди 2 години
тази измишльотина на Кунчев, с подкрепата на министри единствено ще доведе до спад на образованието, то и така не е най-доброто /да благодарим на всички, които го съсипват по по инструкция на САЩ/...Това издевателство върху учители и деца, изначално е подсъдно..първо, че препаратите са си експериментални, "тестовете" също са нелигитимни и като за капак се нарушава Конституцията на България....т.е. всички, които се опитват да наложат тези безобразия са ПРЕСТЪПНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ...
281
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато на хората им свършат и малкото заделени пари тогава ще ги видим националните предатели и всякакви експерти, пишман професори и всякакви продажни ....лози КЪДЕ ЩЕ СЕ СКРИЯТ!
280
1
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Тези хора не са адекватни!Абе,Денков,кажи как чисто технически ще стане това?Работя в училище с над 800 ученици и около 75 души учители и обслужващ персонал.Имаме една фелдшерка,тя ли ще проверява на толкова души сертификати или кой?Или на класните ръководители ще вмените тази "отговорност"?Категорично заявявам-не сме компетентни!А и не виджам как ще накараме децата да представят такива сертификати.
279
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи от ковид умрели 21 000, от други заболявания 200 000, от глад, от студ и катастрофи, незнайно колко. Ерго, на никой не му пука че мрем, обаче няма да ви оставят да умрете от ковид. Кога за последно някой толкова се е загрижил за вас, че да ви дава безплатно? В случая ваксини. Пази се от данайците, дори когато носят дарове.
278
18
 
2
 
! Отговори
до 315 преди 2 години
Глобалист в речника на ***, кога стана лоша дума. Кога? С глобализма света върви напред. Пътят на коприната е пример за глобализъм. Мисля че започвате съвсем да бъркате терминологията, отидете и четете, не стойте само в днес.бг за да изтърквате копчетата с коментари без никаква стойност.
277
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 313 Ами няма логика, разбира се. И да, всичко е заради бизнеса и натиска от ЕС... В Израел протестираха срещу бустерите хора, които имат високи нива на антителата, но сертификатът им става невалиден без бустер...
276
1
 
17
 
! Отговори
кк преди 2 години
точно такива като Фандъка,разнасят заразите ...
275
40
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във всичко държави искат сертификат.И у нас ще искат.Скоро ще има сериозен локдаун искат не искат.Това е като не се ваксинирате
274
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има огромна разлика между положителен с Ковид без симптоми,с лека симптоматика и в интензивното.Фанъдкова няма симптоми .Жалко ,че се е ваксинирала.
273
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ФЪДЪКОВА няма симптоми,само е положителна и това се случва с повечето ваксинирани.Нвмат симптоми.Защо пишете глупости.СЪЩОТО Е СЪС СЪПРУГАТ И
272
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фандъкова е ваксинирана и сега е с ковид. Правете си изводите дали и как действа "ваксината".
271
0
 
30
 
! Отговори
BG Man преди 2 години
Осъзнайте се бе хора . И с ваксини вируса си върлува и няма да го спрете не залъгвайте хората и не ги тормозете. И ваксинираните се разболяват и те заразяват.
270
7
 
28
 
! Отговори
BG Man преди 2 години
На кого слугувате бе Простаци. Затваряйте училищата .
269
2
 
24
 
! Отговори
Баща преди 2 години
Нямам намерение да тъпча дето си с ваксини. С две дози е и повече НЕ. Ако трябва да откриват учебни заведения за неваксинирани или прекраъявам образованието ако няма друга възможност
268
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О не, вървите към Трибунал.Ще сте вторите, осъдеди за геноцид, след учителя ви Хитлер.Е, ще ви призная, че го надминахте.
267
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам, но некой върви към мари3.
266
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стягай си багажа бе п.л.а.з.м.о.д..и..й!Не виждаш ли че времето ти е преброено и изтича!В това министерство хвани единия министър,блъсни другия !Не се намери хладилен свестен човек, само г...зо...бли......чи!
265
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вървиш към уволнява или си търсиш майстора,да те маскира трайно!Няма да се ваксинирам *** против Конституцията и законите!Ще търсиш кой да работи,а аз ще си потърся правата ясно ли е ?Ще съдя този,който се опита да ме лиши от основно гражданско право- право на труд!Ако държавата има излишни пари да ми плати обезщетение добре, давай!Може утре училищата да да в локдаун поради стачка!
264
4
 
13
 
! Отговори
Жив ли е Менгеле? преди 2 години
Първите психопати на тема "висша раса",се появяват в западна Европа и Англия,в миналото,те са провеждали експерименти с хора от южна Азия,предимно Индия и също в Китай,това довежда до маса увредени завинаги хора,превърнати в инвалиди и нераждане на момичета,а днес момчетата трудно си намират съпруга,ако изобщо намерят жена,след това са се провеждали експерименти в щатите,като принудително са лишавали жените да раждат и са ги обезплодявали, но най-страшния връх на жестокостта и цинизма е Менгеле
263
3
 
24
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 2 години
Нямате право да пътувате без жълтите си Хитлеристки значки, опс... исках да кажа - зелени паспорти за ваксинация, стоите си в концлагерите и не можете да пръ дн ете и мръднете , без позволение и без доктор Менгеле и биг Фарма да ви забие една доза "ваксина" !