Хора, които са ваксинирани умират от COVID-19, но защо?

Има ли пробив във ваксините, обясняват специалисти
16 окт 2021 07:45, Петя Славова
336
Хора, които са ваксинирани умират от COVID-19, но защо?
Снимка: БГНЕС

100-процентна защита при ваксините няма - тя се движи в диапазона 82-83 на сто. Но дори при ваксините да се получават "пробиви", имунизациите определено предпазват от тежко развитие на болестта, уверяват експертите, предава "Дойче Веле".

Пациенти с коронавирус в Хале

Хора умират от COVID-19, макар че са ваксинирани? Такива новини редовно се появяват из медиите, включително в Германия. Става дума отново за феномена, известен като "пробив в имунната защита след ваксинация". Нека проверим фактите.

Още по темата


Дали пробивите показват, че ваксините не работят?

Не. Те доказват нещо друго, което беше известно и досега: нито една от ваксините няма 100-процентова предпазна сила. Според Института "Роберт Кох", ефикасността на ваксините се движи в диапазона 82-83 на сто. Защитата чрез ваксините обаче спада с течение на времето. Шест до девет месеца след ваксинацията антителата в организма отслабват.

Едно е сигурно обаче: ваксинациите определено предпазват от тежко развитие на болестта. Според статистиката на "Роберт Кох", през тази година в Германия са регистрирани общо 67 661 случаи на пробиви в имунизационната защита на ваксинирани хора, но само 0,52 процента от тези хора са били принудени да постъпят в интензивно отделение. Смъртните случаи в тази група са около 1 на сто, като най-често става дума за възрастни хора, при които смъртният риск статистически е доста по-висок.

В каква степен отслабва имунната защита поради фактора "време"?

Това зависи много от конкретния индивид, от неговата възраст, от наличието на хронични заболявания, от интервалите между двете дози на ваксината. И, разбира се, от вида на самата ваксина. Особено при възрастните, при престарелите и при хората с ракови заболявания или с трансплантации имунната защита спада по-бързо в сравнение с другите. Ето защо Постоянната комисия по имунизациите в Германия миналата седмица вече препоръча хората над 70-годишна възраст да се ваксинират и с трета доза. Трета доза ще бъде предложена и на всички, които работят в медицински заведения и в домове за възрастни безпомощни хора.

Нараства ли броят на пробивите?

Да. Специалистите от Института "Роберт Кох" съобщават обаче, че тази тенденция е логична и лесно обяснима.  Първо - броят на ваксинираните в Германия вече е много висок, а това закономерно повишава и броя на пробивите. И второ: в момента коронавирусът отново се разпространява доста агресивно, което също увеличава опасността от зараза и на изцяло ваксинирани хора.

Виновни ли са неваксинираните хора за пробивите в имунната защита?

Не. Но тяхното поведение играе ключова роля за хода на пандемията и за натовареността на медицинските заведения. По данни на Института "Роберт Кох", ръстът на хоспитализациите в последно време се дължи най-вече на неимунизирани хора над 60-годишна възраст. Ако през сегашните есенни месеци броят на заразите нарасне според очакванията, инфекцията ще засегне главно неимунизирани хора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
1
 
16
 
! Отговори
Един въпрос :) преди 2 години
Защо не се подписва информирано съгласие при ваксинация с поливалентна ваксина? Или такава за тетанус? Поливалентните имат толкова странични ефекти, че си е страшно дори само да прочетете листовката. Въпросът тук остава обаче :)
227
3
 
13
 
! Отговори
ПУЛСАР преди 2 години
ЗЕМЯТА Е ПРЕВЗЕТА ОТ ИЗВЪНЗЕМНИ! Ваксинацията е тяхна кампания да ни трансформират в послушни роботи!
226
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЪЩЕСТВУВА ПРОТИВОРЕЧИЕ МЕЖДУ ДАННИТЕ ОТ ЕИП И data.egov.bg - НАПР. ЗА 12.10.2021 ПОЧИНАЛИТЕ ОТ КОВИД СА: В ЕИП = 11, А В data.egov.bg = 24. НА 13.10.2021: ЕИП = 8, А data.egov.bg = 4; НА 14.10.2021: ЕИП = 4, А data.egov.bg = 18 И Т.Н. ИМА НЕЩО ГНИЛО И СБЪРКАНО В СТАТИСТИКАТА ИМ.
225
2
 
23
 
! Отговори
Талибан преди 2 години
Айде още малко официални цифри (data.egov.bg) - за последните 7 дни има 597 починали. От тях 63 са били ваксинирани. Това прави около 10%. 10%!!! При 20% ваксинирани! С други думи 50% успеваемост на ваксината! По-голямата част от починалите ваксинирани са на 60+ години. Хора, които трудно биха отделили 300+ лева за фалшив сертификат! А в най-лошия ден за ваксината 12 Окт, от 157 починали, 24 са ваксинирани, което за деня е било 25% успеваемост на ваксината.
224
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 246 Много хора са убити и от собствената си простотия.
223
4
 
9
 
! Отговори
до 240 преди 2 години
И защо си мислиш,че някой те следи подслушва?Сигурно да е информиран ,колко кисело зеле направи тая година,стана ли виното,харесваш ли Азис и колко кубика дърва нацепи за зимата.
222
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименВлез в Тубата, там някои американски(и англоговорящи) учени и практикуващи лекари изнасят лекции и обясняват колко хора, включително и доста деца, са убити от определен вид ваксини , но истината и числото на мъртъвците от определени ваксини се прикрива! Това не ти е соца, да проверяват щателно+детайлно и следят за качествата на лекарствата и за здравето на хората!
221
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименСпоред един ветеринарен лекар, коронавируса е животински , а не засяга хората, в миналото през 60-те години лесно са го лекували и са излекували животните, защо днес този вирус е по хората, след като не е човешки, а животински, защото някой си е играл с вируса в някоя паборатория и със съдбите на хората , ако избщо има такъв коронавирус, а не е нещо друго!
220
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е статистика, първо винаги се ваксинират възрастни хора, хронично и по-принцип много болни хора също са ваксинирани, следователно е съвсем нормално да има висока смъртност при такива хора без значение от ваксинацията.
219
3
 
28
 
! Отговори
ФРАНКЕЩАЙН вирус! преди 2 години
Казват го заобиколно - когато по време на епидемия има масова ваксинация, вирусът МУТИРА по-агресивно, за да заобиколи "защитата". Т.е. точно хората с ваксина вероятно ще "произведат" ФРАНКЕЩАЙН вирус!
218
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коронавируси има над 200, познати от повече от 90 години. Колкото и гръмки изявления да направите, ваксината си работи и като всички други не е съвсем безопасна. Но е постижение за човечеството и за добро. С колко отрови ежедневно си блъскате тялото, няма и да повярвате. Стига антиреклама, България трябва да направи своя цивилизован избор, а не да умират хора, от нещо за което има превенция! При положение, че има няколко държави, произвеждащи ваксини, не можем да говорим за монопол или мафия
217
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямате право да пътувате без жълтите си Хитлеристки значки, опс... исках да кажа - зелени паспорти за ваксинация, стоите си в концлагерите и не можете да пръ дн ете и мръднете , без позволение и без доктор Менгеле и биг Фарма да ви забие една доза "ваксина" !
216
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има вещества чрез които могат да ви проследяват навсякъде и ви виждат,чуват, а също и вещества, чрез които могат да ви контролират - дори чрез космоса и телефоните и други прибори, нета и т.н.! Не разбирам какво точно искат от хората, но света се превръща в концлагер ,без право на собствено мнение или право да знаете истината.
215
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Допълнително и "биг Фарма" трупа печалби от нещастието ви!
214
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Допълнително и "биг Фарма" трупа печлаби от нещастието ви!
213
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поправка - "вие не СТЕ своя лична собственост, а друг определя физическото,психическото и друго състояние", според това каквото му скимне или ако не сте "послушни" - разбирай - тотално подчиняващи се на тези експерименти и волята им! Менгеле! Това започва в края на 18 и през 19,20 век,а сега и през 21 век.
212
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вкарват ви вещества ,които не знаете какви са и защо ви ги вкарват, за да могат по-лесно да ви контролират или да си играят с тялото ви и живота ви както си искат, ограничават ви и свободата по всякакви начини, включително и какво да си вкарвате или да не си вкарвате в тялото, вие не своя лична собственост, а друг определя физическото,психическото и друго състояние, включително и контрол над тялото и мозъка ви! За съжаление, това не е "конспирация" , а самата истина!
211
4
 
23
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Предишни версии на коронавируса съществуват от 2002-2003-та година, както и ваксините за тях. Това е било подготвяно от години! Събудете се!
210
2
 
10
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Както вече стана ясно, този коронавирус, както и предишните, са били кандидати за биологично оръжие в ръцете на свръхбогати психопати. Ковид-19 не е бил избран, но по някаква причина или пуснат или изтърван от лаборатория. И не е сигурно, че са го пуснали от Ухан. В Bitchute има доста информация по темата от учени, лекари и бивши служители на компаниите производители на ваксини.
209
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много опасен тоя вирус, хаква всичкото ваксин. Но няма страшно ни е сме с циливиЛИзования свят, напред към бустер абоката