Хора, които са ваксинирани умират от COVID-19, но защо?

Има ли пробив във ваксините, обясняват специалисти
16 окт 2021 07:45, Петя Славова
336
Хора, които са ваксинирани умират от COVID-19, но защо?
Снимка: БГНЕС

100-процентна защита при ваксините няма - тя се движи в диапазона 82-83 на сто. Но дори при ваксините да се получават "пробиви", имунизациите определено предпазват от тежко развитие на болестта, уверяват експертите, предава "Дойче Веле".

Пациенти с коронавирус в Хале

Хора умират от COVID-19, макар че са ваксинирани? Такива новини редовно се появяват из медиите, включително в Германия. Става дума отново за феномена, известен като "пробив в имунната защита след ваксинация". Нека проверим фактите.

Още по темата


Дали пробивите показват, че ваксините не работят?

Не. Те доказват нещо друго, което беше известно и досега: нито една от ваксините няма 100-процентова предпазна сила. Според Института "Роберт Кох", ефикасността на ваксините се движи в диапазона 82-83 на сто. Защитата чрез ваксините обаче спада с течение на времето. Шест до девет месеца след ваксинацията антителата в организма отслабват.

Едно е сигурно обаче: ваксинациите определено предпазват от тежко развитие на болестта. Според статистиката на "Роберт Кох", през тази година в Германия са регистрирани общо 67 661 случаи на пробиви в имунизационната защита на ваксинирани хора, но само 0,52 процента от тези хора са били принудени да постъпят в интензивно отделение. Смъртните случаи в тази група са около 1 на сто, като най-често става дума за възрастни хора, при които смъртният риск статистически е доста по-висок.

В каква степен отслабва имунната защита поради фактора "време"?

Това зависи много от конкретния индивид, от неговата възраст, от наличието на хронични заболявания, от интервалите между двете дози на ваксината. И, разбира се, от вида на самата ваксина. Особено при възрастните, при престарелите и при хората с ракови заболявания или с трансплантации имунната защита спада по-бързо в сравнение с другите. Ето защо Постоянната комисия по имунизациите в Германия миналата седмица вече препоръча хората над 70-годишна възраст да се ваксинират и с трета доза. Трета доза ще бъде предложена и на всички, които работят в медицински заведения и в домове за възрастни безпомощни хора.

Нараства ли броят на пробивите?

Да. Специалистите от Института "Роберт Кох" съобщават обаче, че тази тенденция е логична и лесно обяснима.  Първо - броят на ваксинираните в Германия вече е много висок, а това закономерно повишава и броя на пробивите. И второ: в момента коронавирусът отново се разпространява доста агресивно, което също увеличава опасността от зараза и на изцяло ваксинирани хора.

Виновни ли са неваксинираните хора за пробивите в имунната защита?

Не. Но тяхното поведение играе ключова роля за хода на пандемията и за натовареността на медицинските заведения. По данни на Института "Роберт Кох", ръстът на хоспитализациите в последно време се дължи най-вече на неимунизирани хора над 60-годишна възраст. Ако през сегашните есенни месеци броят на заразите нарасне според очакванията, инфекцията ще засегне главно неимунизирани хора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
3
 
1
 
! Отговори
Изводът! преди 2 години
Изводът от всичко това е един - БЪЛГАРИНЪТ Е ГЕНЕТИЧНО МОЗЪЧНО УВРЕДЕН, което е видимо от това как изглежда държавата му, колко бедни са хората, какви коли карат, как живеят пенсионерите, какви хора си избира да го управляват. Само около 10 от хиляда от починалите са ваксинирани а той твърдо иска да е част от онези 990. Да се смее ли човек или да плаче
287
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До инжинера Много точно си описал картинката. Масово умират ваксинирани и това се крие. Ако потърсите криминалната история на Пфайзер, ще видите, че е съдена за подкупване на длъжностни лица и лекари, криене на опасни странични действия на препарати. 2009 г. е платила рекордната глоба от 2.3 милиарда долара за това. И сега се случва същото.
286
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, няма пробив. Просто си умират. Ваксинираният е безсмъртен. Но виж, здравите са много болни. Те са опасните. А мъртвият не е опасен. Затова ваксините са толкова добри.
285
1
 
8
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Сега слушах новините, 12% от починалите са били ваксинирани!
284
0
 
3
 
! Отговори
Селянин преди 2 години
Повтаряте глупостите на господарите ни от запада. Повтаряме всички заедно сега: 2+2=5, war is peace, freedom is slavery!
283
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***.и оставете хората на мира да работят,да си изкарват прехраната! Насилието ще роди по-голямо насилие!Няма да принудите никой, който не желае да се ваксинират ясно ли ви е? Хората да безработни, гладни и търпението им е на изчерпване.Ще последва чупене на празни кратуни хей давате ли си сметка към какво тласкате хората?Гледате ли Швейцария?Като ги трийте клиповете да не си мислите,че липсва информация?
282
3
 
17
 
! Отговори
До инжинера преди 2 години
Да рабираме ли, че троловете са "много загрижени" за живота на възрастните? Как е възможно толкова яростно да убеждаваш хората да се бодат с отрови, за които е доказано в десетки лаборатории че има графен(причината за тромбозите). Радев и кацата не знам дали се "къпят с ваксини", но със сигурност се къпят с парите на СЗО от здравните пътеки и под масата, и от които плащат на такива като теб да подлъгват хората, чак томболи разиграват вече, все едно са комарджии.
281
10
 
2
 
! Отговори
До ХПредполагащ преди 2 години
Интересно е как някой, който не е отварял буквар през живота си изказва компетентно мнение по въпроси в областта на химията и микробиологията. Та първо си купете буквар, г-н ***!
280
2
 
2
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
Процентът на леталитет може и да е половин процент в Израел, но е над 2% средно в света и над 4% у нас.
279
3
 
15
 
! Отговори
ВАКСА преди 2 години
ПРЕСТАНЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ И ПЛАШИТЕ ХОРАТА, ВАШИТЕ ВАКСИ НЕ ПОМАГАТ, А ДАЖЕ ВРЕДЯТ !!!
278
2
 
16
 
! Отговори
ХПредполагащ преди 2 години
Инжинерке, химия сте учили, нали. А знаете ли, че при разпадането на Графена, той отнема Водорода от кръвта, сгъстява я, затруднява сърцето, карайки го да работи по усилено и го претоварва, до Мозъка не достига достатъчно Кислород и има главоболие; сгъстената кръв създава предпоставка за образуване на тромби. Стига с волни упражнения по хвалебство или плюене. Фактите са нужни. И така. Ковидът отнема Кислорода, Ваксините 0 Водорода. Простичко, нали. Цялага философия е простичак.
277
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха!!!!!, Да, но това нарушава не само бизнеса с бонусите на лекарите, болниците и фондовете за тях и правителството, но и рахата им. Как тъй ще правят обстойни прегледи на всеки суулю и пуулю, дали му е нужна "ваксина" или не, като къде по лесно и доходно е да му забият шиша за 'добере дошъл', пък после да разговарят с него за времето и тежкия си живот.
276
3
 
20
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Ще напиша нещо което утре ще изтрият, като нарушение правилата на сайта или обида на сексуална или расова основа: Докато ваксинирани и неваксинирани не се обединим заедно срещу това престъпно безумие, тиранията срещу едните и другите няма да приключи. Напротив! Ваксининираните хич да не си правят илюзии! Нямам против тези ваксини, ако се ползват за хора с нарушена имунна система, предпазвайки ги временно, с вкарване на антитела. Но те имунитет не създават. Не и за здрави с добър имунитет
275
1
 
15
 
! Отговори
ваксаджия преди 2 години
Инженерка 288: Нацвъкала си форума с мощния си глас:"НЯМА ВАКСИНА СЪС 100 % УСПЕВАЕМОСТ И СТАВАЩОТО Е НОРМАЛНО. ВАКСИНИТЕ СА СЛОЖЕНИ ВЕЧЕ НА МИЛИОНИ, КОЕТО ГИ ПРАВИ ИЗПИТАНИ,"??-Я се поуспокой! Вече има официални данни, че при тези ваксини САМО ЗА 6 МЕСЕЦА смъртността, е повече от тази на всички ваксини които човечеството познава, събрани заедно,-за последните 30 години. Такава ваксина, по всички международни медицински страндарти до сега, трябваше отдавна да бъде забранена! А не принудителна
274
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ха-ха-ха... кое е лъжа? Всичко, което съм написал може да бъде потвърдено с бързо търсене в duckduckgo ( google цензурират всякаква информация, която не е изгодна на министерството на правдата и там трябва да се търси с по-конкретни параметри за да се стигне до същата информация ) и сайта на data.egov.bg ( цифрите за починалите ваксинирани в БГ ). Кое точно е лъжа? Чакам конкретен отговор! Или това е паник реакцията на вакси-нац.итата? Като няма какво да кажат започват да крещят "лъжа е"?
273
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Инженерка: само пълен ри.тард може да приравни препаратите, които се използват в момента като "ваксини срещу ковид" с това, с което сме ваксинирани като деца! Истинските ваксини се прилагат от десетилетия и отдавна е ясно дали и какви странични ефекти имат! Ковид препаратите са на ниво Pandemrix, която също започва живота си като "прилагана по спешност" и след известно време става ясно, че доказано причинява нарколепсия при не малък % млади, здрави хора!Тепърва има да се разбира какво причиня
272
6
 
2
 
! Отговори
Инженерка: преди 2 години
До АнонименОЩЕ МАЛКО ЩЕ МИ ПРЕПИШЕТЕ ПОЯВАТА НА ПАНДЕМИЯТА, А НА СЕБЕ СИ- ЧЕ СТЕ НАЙ УМНИЯ НА СВЕТА АНТИВАКСЪР, КОЙТО РАЗБИРА, ЧЕ ВАКСИНИТЕ, ЕДИНСТВЕНОТО СРЕДСТВО СРЕЩУ ПАНДЕМИЯТА СА СМЪРТОНОСНИ. НЕ ПОЕМАТЕ ЛИ ТЕЪК ГРЯХ ПОКАЗВАЙКИ НУЛА ОТГОВОРНОСТ КЪМ ВСИЧКИ ХОРА, КЪМ ОРГАНИТЕ, КОИТО ДЕЙСТВАТ СРЕЩУ ПАНДЕМИЯТА , А ВИЕ РАЗНАСЯТЕ ЗЛОВРЕДНИ ЛЪЖИ ОТ ГЛУПОСТ И ЗЛОБА. СПРЕТЕ СЕ НАПРАВИХТЕ ДОСТАТЪЧНО ПРЕД БОГ!
271
7
 
3
 
! Отговори
Инженерка: преди 2 години
КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ- И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ, А АНТИВАКСАРИТЕ , КОИТО СА *** ЗЛОБАРИ- НЕ СПИРАТ ДА ФАБРИКУВАТ ИЛИ ПРЕПИСВАТ ЛЪЖИ С ЦЕЛ ДА ВРЕДЯТ НА ХОРАТА И ТОВА Е НЕПРОСТИМ ГРЯХ!ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ, КАКТО ОТ ДЕЦА СТЕ ВАКСИНИРАНЕ ЗА ЗДРАВЕ И СПАСЕНИЕ. НЕ ЧЕТЕТЕ АНТИВАКСЪРСКИТЕ ПЛАТЕНИ ИЗМИШЛЬОТИНИ ЗА ПРОВАЛЯНЕ НА ВАКСИНИРАНЕТО- ЗАДАЧА ОТ ХОРА, ВРЕДЯЩИ НА ПРОЙЗВОДИТЕЛИТЕ НА ВАКСИНИ ОТ ЗАВИСТ И ЗЛОБА А ВРЕДАТА Е ЗА ХОРАТА, ОСТАНАЛИ БЕЗ ВАКСИНИРАНЕ
270
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Инженерка: И за Израел явно не разбрахте какво ви говоря! Спират валидността на сертификатите на хората само с 2 дози! Демек тия хора се приравняват на неваксинираните. И това явно ще е практика на всеки 6 месеца. Демек - на 6 месеца нова доза или ставаш безправен! Край на мантрата - ваксинирайте се за да живеем както преди. Вече е "ваксина на всеки 6 месеца за да имате някакви права"! Това ли искате да е бъдещето??? И всичко това "заради" грип с леталитет няма и половин процент!
269
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Инженерка: Кое не разбрахте? Информацията за 50к починали се отнася за щатите. За другаде все още няма такава база данни, но ваксините са същите. И това, което е изтекло като информация е база данни на медикеър ( медицински застраховател, обхващащ близо 20% от населението на САЩ ), която показва, че близо 50 000 човека са починали в рамките на 14те дена след ваксиниране (било то първа или втора доза). Информацията лесно може да се намери в интернет и вече 3 седмици от медикеър не са я отрекли