В Турция на кино и за хляб - само със сертификат

Ваксинация, преболедуване или тест дори за най-необходимото
16 окт 2021 14:18, Петя Славова
71
В Турция на кино и за хляб - само със сертификат
Снимка: БГНЕС

Представяне на документ за завършена ваксинация, преболедуване на коронавирус или отрицателен тест е задължително условия, ако искате да пазарувате – без значение дали става дума за продукти от първа необходимост или сте тръгнали на шопинг терапия. Същите условия са валидни и ако сте решили да посетите ресторант или кино, например.

Съседната страна затегна противоепидемичните мерки още в края на месец август.

От месеци както в големите турски градове, така и в по-малките, са изградени специални терминали пред входовете на търговските обекти, през които всеки посетител минава, предоставяйки на служител своя документ. Процедурата е максимално улеснена – служител сканира QR кода от мобилния телефон на клиента и резултатът се визуализира след секунда.

В близкия до границата с България Одрин действат същия режим, предаде БГНЕС.

Според данните на здравното министерство към 13 октомври повече от 112,94 милиона дози ваксини срещу COVID-19 са приложени като част от масовата кампания за ваксинация, стартирала в Турция на 14 януари тази година. Общо над 54,62 милиона души са получили първите дози ваксини, а около 46,61 милиона граждани са напълно ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
13
 
! Отговори
Мюмюн преди 2 години
Аз нямам лири за имамбаялдъ,те сартификари ми искат.
60
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако българин отиде на екскурзия, сетификат ли трябва да има за да влезе в мол или да си купи хляб??
59
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ресторантите влизат се без сертификат
58
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не задължите учителите и лекарите да се ваксинират да видите какво ще стане ? Тогава места в болниците и детските градини ще има колкото щеш , но нито лекари ще има нито учители ... и ще си водите децата на работа , ако още я имате . И изниква въпроса " а защо лекарите не искат да се ваксинират" ? Аз не агитирам никой за нищо . Който иска да се ваксинира си е негово право и аз напълно го уважавам .
57
8
 
30
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Вируси върлуват от както свят светува.Ако те е страх,не празнувай именни дни,стой си вкъщи,бии си 3та,когато разрешат и 4та доза,опции имаш.И с мерки и без мерки,ситуацията е една и съща,но вие ваксърите обичате другите да са ви виновни.Пишете на Файзер,Модерна и т.н.,питайте ги защо хората,ваксинирани с техните продукти разсяват също вируса,също боледуват,че даже и умират.
56
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Турция ходжата е забранил киното,а ханъмата меси хляба в къщи.
55
45
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на турците! Имат държава, за разлика от нас.
54
22
 
5
 
! Отговори
BURSA преди 2 години
Турция не е толкова изпаднала,за да чака на бедните мужици.
53
5
 
28
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
След срещата на бай дън и Путин бай дън се похвали че дал срок 6 месеца за изпълнение на нещо си. Почти съм сигурен че това нещо си е голям процент ваксинация, и съм абсолютно сигурен, че американските банкери не са се загрижили за здравето ни.Почти съм сигурен че пак няма да има правителство, защото то ще трябва да се исправи срещу 80% от народа
52
2
 
33
 
! Отговори
Турция приключи преди 2 години
И кой ще иде тогава в Анталия от Русия? Там ваксинираните са много малко също.Да не вземат пак да реват чв няма туристи!
51
2
 
25
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
а в харемите как е?
50
6
 
1
 
! Отговори
Това джудже преди 2 години
Със малко ...... ле ( опашле )
49
5
 
58
 
! Отговори
веднага пример преди 2 години
Това е Гьобелсовата пропаганда ! Търсят най --лошите примери отвсякъде и ни ги представят като най--умните и полезни за нас решения ! И то по 1000 пъти на ден !
48
3
 
47
 
! Отговори
До 49 преди 2 години
Разбира се че са застанали рамо до рамо с неваксинираните си колеги, защото са разбрали че сертификатите им няма да са вечни. Всеки момент ще се въведе изискване за реваксинация. Емисарите на Биг Фарма у нас вече започнаха да подготвят почвата с коментари че ваксината била ефективна само 6 месеца. Директорът на Пфайзер също начерта бъдеще на ваксинация без край.
47
43
 
6
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Антиваксърите сега ще пазаруват само онлайн. :-)
46
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 46Тези сертификати са противозаконни и противоконституционни,не давайте пример с други държави,те започнаха да протестират вече,няма да се съгласим с това!Не на пропагандата,не на лъжата,не на примирението,не на овчето търпение,не на заблудата!Смърт за глобализма!Свобода за народа!
45
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашистката ковид зараза се лекува успешно с тринитроцелулоза.
44
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работещите на големите пристанища в Италия спряха работа. Има протести/стачки и на метал механици, занаятчии и шофьори на ТИР.Най-хубавото е, че ваксинирани работници са солидарни с неваксинираните си колеги и протестират рамо до рамо.Казват, че са готови да останат блокирани до 31.12 ако не се премахне сертификата.
43
24
 
7
 
! Отговори
Атаман Сирко преди 2 години
Мачкай ерджо доообитъка, той така е свикнал!
42
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези сертификати са противозаконни и противоконституционни,не давайте пример с други държави,те започнаха да протестират вече,няма да се съгласим с това!Не на пропагандата,не на лъжата,не на примирението,не на овчето търпение,не на заблудата!Смърт за фашизма!Свобода за народа!