1000 нови случая на коронавирус, малко поставени ваксини

43 души са починали за денонощието
18 окт 2021 06:31, Александър Попов
149
1000 нови случая на коронавирус, малко поставени ваксини
Снимка: БГНЕС

1000 са новодиагностицираните с коронавирус през последното денонощие, като 86,6% от новите случаи са на неваксинирани лица, сочат данните на Единния информационен портал.

Направените тестове са 5 683, като заразените са 17,6% от тях.

Към момента в България са потвърдени общо 540 619 случая на новия коронавирус, от които 60 485 са активни.

Разпределението по области по настоящ адрес на новозаразените лица е, както следва: Благоевград - 27; Бургас- 33; Варна - 114; Велико Търново- 23; Видин - 12; Враца -23; Габрово- 37; Добрич-12; Кърджали - 7; Кюстендил - 14; Ловеч - 14; Монтана - 3; Пазарджик - 23; Перник - 57; Плевен - 13; Пловдив - 52; Разград - 5; Русе – 16; Силистра – 16; Сливен - 22; Смолян - 9; София (град) - 283; София област - 33; Стара Загора - 106; Търговище –10; Хасково - 18; Шумен - 10; Ямбол -8.

Излекувани са 457 860 души, 504 от които са регистрирани през последното денонощие.

Пациентите с доказан COVID-19, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са общо 6 074. От тях 512 се намират в интензивни структури. Новопостъпилите в болнично заведение лица са 167, от които 88,6% не са ваксинирани, показва Единният информационен портал.

Поставените у нас дози от ваксините срещу коронавирусната инфекция са общо 2 628 498. От тях 1791 са приложени през последните 24 часа.

Починалите лица, при които е бил потвърден COVID-19, са 22 274. Новите случаи, регистрирани през последното денонощие, са 43. От починалите лица 95,35% не са били ваксинирани.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо заглавиято не е 134 ваксинирани са се заразили. Или просто трябва да има нагнетяване на напрежението.Когато всички по веригата от производител до лекар поемат отговорност за ваксината, тогава може да искате от хората да се ваксинират. Не може първото нещо на доктора да е да ти даде бланка, че не носи отговорност, без да знае твоето здравно състояние.
69
1
 
1
 
! Отговори
Некоментиращ преди 2 години
До 77 Бла,бла,бла. Умният. Зомби
68
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 76 "Ех,тези статистики "Лъжата има три разновидности,лъжа,гнусна лъжа и статистика" Затова е най-добре информация от съседките. Там е най-достоверно. Един човек ми каза.
67
10
 
9
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Оказа се,че неваксинираните/***/ в РБ са най-висок брой в Европа!Затова и РБ е най-бедна,защото % на *** е най-висок !
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Некоментиращ "Точно от там са взети. Сега доволен ли си?" Доволен съм. Показа че инфорацията, на която си изграждаш мнение, пукната пара не струва. Кой е зомби оставам на умните да преценят. Ти не си от тях.
65
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех,тези статистики "Лъжата има три разновидности,лъжа,гнусна лъжа и статистика"
64
2
 
13
 
! Отговори
Paradox преди 2 години
65 това е и причината за високата смъртност. Наплашихте старите хора. Те не са здравословно добре от години. Последната година и половина не са влизали в поликлиника или болница. И го проумейте, това че ще ги ваксинирате тези над 60-65 години няма да им върнете здравето. Бременни не се ваксинират. Деца с експериментални ваксини също. Специално за децата трябва дългогодишно наблюдение от ефектите на ваксината.
63
0
 
0
 
! Отговори
Некоментиращ преди 2 години
Точно от там са взети. Сега доволен ли си, зомби?
62
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 68 "Вижрте Франция" Бях преди 10тина дена в Париж. Освен, че всичко работи на макс, не видях нищо друго. Хората си щъкат и си работят, забавляват се и т.н. Та, точно защото сме "видели" Франция, знаем, че няма нищо такова.
61
0
 
0
 
! Отговори
Red pill преди 2 години
До "Просто мнението ти е в матрицата и не казваш нищо ново." --- Изсмукано от пръстите, значеш, че съм прав, но трябва да противоречиш, защото ТВОЯТА матрица ти го диктува. От какъв зор трябва да ти казвам нещо ново? Да не съм ентъртейнър? Това ли ти е обосновката? Пак като оня ден. Ниакви аргументи нямаш, лягай си.
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Некоментиращ "Твойте данни са взети от някакви "статистики"" А твоите откъде са взети? От маалата?
59
2
 
4
 
! Отговори
Некоментиращ преди 2 години
До 65 Знаеш ти кой какъв е? Вие от новото нормално всички станахте медиуми. Истината е, че говориш наизуст. Твойте данни са взети от някакви "статистики". Това е истината
58
0
 
3
 
! Отговори
дo 60 преди 2 години
Значи това е проблем почти само в България? Прекрасно обяснение. Не, не си неудобен. Просто мнението ти е в матрицата и не казваш нищо ново.
57
10
 
13
 
! Отговори
Коментиращ преди 2 години
Болшинството което пише под тази тема стои по-голямата част от времето вкъщи, пред компютъра и няма деца или внуци по градини и училища с които да е в непрекъснат контакт. Така може и да си повярваш, че вирус няма, ваксините убиват, всички лъжат и тн. Истината е че неваксинираните напълниха болниците и сеа за един профилактичен преглед не можеш да отидеш, да не говорим за хората с диабет и бъбречна недостатъчност които периодично влизат в болниците как я карат. Срамота
56
3
 
11
 
! Отговори
Стъкмиста преди 2 години
Останаха ли незаразени в тази държава?
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 59 "Жак Атали никога не е казвал подобна глупост и това беше многократно изобличено като фейк. Този фейк беше генериран в началото на ковид антиваксърката кампания. Проверявайте преди да разпространявате лъжи." Защо да проверяват, като на тях целта им е ТОЧНО да лъжат?
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 50 "беждавам се, че гладните за сензации медии имаха голям дял в създаването на Ковид истерията, но шоуто свърши, вече никой не се връзва." Това го казаш всеки понеделник, преди да дойде вторника. Чудя се, защо ли?
53
3
 
2
 
! Отговори
Red pill преди 2 години
До "Уфф, никакъв red pill не си" ---- Много съм ти неудобен, нали? Защото казвам истината. И колкото и да я въртиш, че било клише или останалите ти глупости, това няма да се промени. Айде, давай - обори това, което казвам. Защото ти гарантирам, че за най-големия процент неваксинирани в България, причините са това. Аз говоря от тяхно име. За всеки един от нас тези неща са нужни, за да имаме информирано решение. Казах - Обори правотата на исканията ми! Иначе не говори врели-некипели.
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Слави Жак Атали никога не е казвал подобна глупост и това беше многократно изобличено като фейк. Този фейк беше генериран в началото на ковид антиваксърката кампания. Проверявайте преди да разпространявате лъжи.
51
2
 
11
 
! Отговори
Red pill преди 2 години
До "Друго освен ваксината обаче не е измислено и дадено да се борим с вируса" --- Това е така, но изборът дали да се използва, не може да бъде отнет. Коментиращите тук забравят, че ваксините не могат да се използват от хора с определени проблеми или в определени условия, като алергии, бременност и какво ли още не. Тях също ги наричат антиваксъри. Защо? Хората не са машини. На всеки ваксината му действа по специфичен начин. Някои направо си заминават от усложненията.