Болниците са запълнени, вървим ли към "зелен сертификат"?

Да важи за всички, освен за хранителните магазини
18 окт 2021 15:11, Петя Славова
133
Болниците са запълнени, вървим ли към "зелен сертификат"?
Снимка: БГНЕС

Тревожен е броят на новозаразените и починалите с коронавирус в страната. Болничните легла са запълнени, а министърът на здравеопазването заяви, че няма да предприема пълен локдаун. Върви ли страната към идеята за "зелен сертификат" коментират пред Нова тв Пламен Таушанов, Емил Коларов, доц. д-р Спас Спасков и адвокат Марин Марковски.

Още по темата

"Вариантът със зелен сертификат като достъп за посещения на места, където се струпват много хора, е по-удачен.. Затягането на мерките е голяма абстракция. Преди година се затваряха цели градове – и какво от това. Заразата се разпространява. По-важното е, че България изостава с ваксинацията.", заяви Пламен Таушанов от Българска асоциация за закрила на пациентите в отговор на въпрос кой вариант е за предпочитане – локдаун или зелен сертификат.

Той коментира и казуса с фалшивите COVID сертификати. "Властите трябва да се заемат с този проблем, тъй като той е сериозен и не е от сега", посочи той.

"Нашата позиция по въпроса с мерките е ясна. Сега очакваме да видим дали властите ще спазят обещанията си. Това, което важи за всички български граждани, трябва да важи и за нас - да важи за държавните служители, за РЗИ, за всички търговски обекти. Трябва да се спазват ограниченията и те да се спазват за всички. Не е редно човек, който няма здравен сертификат – да идва и да ме проверява аз имам ли. Ние сме за въвеждане на зелени сертификати за всички". Това обяви Емил Коларов от Сдружението на заведенията в България.

"Вариантът за пълно затваряне не даде много добър резултат. Освен това имаме и него добро – това са ваксините,. Мисля, че вариантът с тези зелени сертификати е правилният път", посочи доц. д-р Спас Спасков, бивш директор на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов".

"Трябва да се приспособим към нуждите на обществото и мнението на експертите. Моето вътрешно убеждение е , че трябва да има зелен сертификат. Той е гаранция, че ще свалим до минимум разпространението на вируса", заяви от своя страна адвокат Марин Марковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: ваксинакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такава е схемата навсякъде: болниците се запълват, съчинява се форма (формат) на зелен сертификат и се ободрява тази форма, после се въвежда БЕЗболезнено в обществото. Е, почти безболезнено, мхм
44
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Сертификати въобще не трябва да има ние не сме животни." Ти паспорт имаш ли, лична карта, шофьорска книжка, здравна книжка от НЗОК, военна книжка (ако си бил в казармата де), Дипломи за какво ли не, сертификати за ваксинации и курсове? Кое от горните не е някаква регистрация на базата на показателите ти?
43
4
 
22
 
! Отговори
ся преди 2 години
само да припомня на ваксинираните, че всички *** и овце, и те бяха ваксинирани, *** като свирнаха от Европата и ги избиха поголовно.
42
1
 
0
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
До Германец___Браво, германецо, добре си научил Български език ...
41
4
 
27
 
! Отговори
Корона преди 2 години
Зелен сертификат е пряк път към фалит.При 20% ваксинирани ще има не повече от 20-30% посещаемост,което е равно на локдаун.Сандокан-а с мазната коса се самопростреля - да хлопват кепенците на кръчмите,от тоз сертификат заек няма да изскочи.
40
3
 
16
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
И с к'во ще помогне зеленият сертификат, той не е панацея ?! ___Един се опита да налепи едни "златни" звездички на хората, които не му харесват и самият той не свърши добре !!!
39
8
 
5
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"ако 3 милиона си купят сертификатите от 100 000 човека" -- И тези сертификати ще имат каква точно стойност? Достатъчно *** сте да се изръсите по 200-300 лева за нещо, което после никой няма да признае. В ЕС сте вече на мушката по тоз въпрос. Дерзайте :)
38
6
 
1
 
! Отговори
Ваксър преди 2 години
До Анонимен 48 "Благодаря ви, политици и фанатици, че помогнахте за тяхното пробуждане! :)))" И ние ви благодарим, но по малко по-различни причини :))))
37
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 45Сертификати въобще не трябва да има ние не сме животни.
36
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами,който не иска сертификат ,че е ваксиниран,другият документ,който може да му издадат скоро се казва некролог.
35
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почти всички мои познати, които в началото бяха на неутрална позиция и дори леко ЗА коваксините, вече са стопроцентови антиваксъри. Благодаря ви, политици и фанатици, че помогнахте за тяхното пробуждане! :)))
34
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По добре локдаун да 2-3 седмици, отколкото "сертификати".
33
3
 
24
 
! Отговори
Вървите към преди 2 години
Зелена здрава дряновица.
32
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не дай си Боже да дойде истинска пандемия с нашата продънена здравна система.
31
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквайте бум от фалшиви "сертификати". Когато повече от 80 % от народа ти е против нещо и ти го наложиш това не е демокрация, а фашизъм. И накрая проверки или не - ако 3 милиона си купят сертификатите от 100 000 човека, които ги издават в затвора ли ще ги пъхнете всичките? Хахах.
30
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората няма да се ваксинират. Твърде много лъжи ви се насъбраха последната година и половина.
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 32 "70 легла изобщо." Искаш да кажеш, че на територията на цяла Област Велико Търново има общо 70 болнични легла? Това е КАТЕГОРИЧНО НЕВЯРНО. Наскоро съобщиха за откриването на 40 НОВИ легла и то само в двете общински болници и частната кардиология в града.
28
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"И зеленият сертификат с кво ще помогне?" --- Ще помогне на някой и друг психически лабилен льо-льо да си тури спасителната игла. Поне според западните психолози. Ама тука нещо не са познали народа.
27
2
 
39
 
! Отговори
. преди 2 години
Вървим към кафяв сертификат!
26
5
 
2
 
! Отговори
@ Германец преди 2 години
@ Германец || Möchtegern-Schlau, колко пъти да повтарям, че не си германец и никога няма да бъдеш? Завърши като мен гимназия и след това икономическо право и тогава може да поспорим. Wixxer.