Денков: Подкрепям въвеждането на зелен сертификат в образованието

За училищата тестовете да са безплатни, иска министърът
18 окт 2021 13:21, Анисия Иванова
111
Денков: Подкрепям въвеждането на зелен сертификат в образованието
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Решението за въвеждане на зеления сертификат трябва да дойде от Министерството на здравеопазването. Това каза министърът на образованието и науката Николай Денков.

Днес от 14 часа предстои заседание, на което да се вземе решение за допълнителни ковид мерките на национално ниво, вклрючително и въвеждане на сертификат за достъп до редица обществени обекти.

"Подкрепям решението за въвеждане на зелен сертификат по отношение на учителите, педагогическия и непедагогически персонал", каза министърът.

Още по темата

По думите му трябва да бъде въведен преходен период, в който учителите да имат време да решат, ако искат да се ваксинират.

"Ако не, ще трябва да докажат с документ, че са преболедували или всяка седмица да бъдат тествани с един от двата типа тестове, свързани със зеления сертификат", каза министърът.

За училищата това трябва да са безплатни тестовете, смята Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
31
 
! Отговори
А така! преди 2 години
Политически смоубийци, наливащи гласове в мелницата на Възраждане!
49
5
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес задължават учителите, утре всеки един от нас. Днес задължават възрастните, утре децата. Да им строшим главите още от начало. Почнат ли с едни, рано или късно ще стигнат до нас. Няма да даваме никой, без значение каква професия е. Съединението прави силата!
48
1
 
48
 
! Отговори
Майсторе, прав си! преди 2 години
До Майстора Като се презатегне болтът - къса се и като отплеснеее, право в челото на тоя дето го е пренатегнал. Тоя министър не го слуша главицата. Денков, с твоя заповед НЕ МОЖЕШ ДА МЕ ПРИНУДИШ ДА СИ ПОДЛАГАМ ДЕТЕТО НА МЕДИЦИНСКИ ЕКСПЕРИМЕНТИ И ПРОЦЕДУРИ. В КОНСТИТУЦИЯТА ГО ПИШЕ! Ще се видим, Денков, ще се видим, но няма да ти е кеф!
47
48
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преподавателите претеглят риска и решават да се ваксинират или не. Рисът да си прекарат деня с 30 деца в клас е в посока на ваксинация. Просто за спокойствие, тъй като грипа идва. А те децата в клас не учат че онлайн ли? Ако се наложи национална забрана за компютърните игри до 18 годишна възраст в следващото поколение може и да имаме някакво подобрение. Но днес положението е плачевно даскалите отбиват номер с преподаването а децата са със 100 екрана на земята!
46
11
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм родител и категорична заставам зад българския учител. Хора, ако скочите сме с вас. Знам че има много учители, които са ваксинирани, но има такива които не са. Това е тяхно право. Още повече че Англия категорично доказа, че и да си ваксиниран пак го ловиш и го разнасяш.
45
0
 
46
 
! Отговори
12 преди 2 години
Eййй как не остана един нормален министър а всички национални предатели и слузести... как не ги е срам от себе си тези хора как имат лице да се покажат пред другите. Оставете децата намира.
44
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 49 О, ще ги подкрепим. Това, че сме в червена зона и ни чака локдаун е резултат от предизборната кампания на тия страхливи хорица, които сега са на власт. Иначе, ако не знаеш, учителите имаха готовност да започне уч. година онлайн, после от октомври да са онлайн предвид покачващият се брой заразени, ама нее, няма, щото нали някои трябва да наберат точки за предстоящите избори! Така че учителите съвсем не са ти виновни в случая!
43
6
 
36
 
! Отговори
никога! преди 2 години
А въведохте зелен сертификат, а сме гласували за Герб и Радев отива на кино! дано чухте добре на кораба!!!
42
0
 
43
 
! Отговори
А преди 2 години
жълтите звезди кога?
41
46
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо няма да ги подкрепям тези даскали, дето освен че само мрънкат, точно те искаха да са присъствено в делта пик!!!!!Заради училищата сега сме в тъмночервено!!!,че и деца и родители страдат покрай тези от типа "даскал Присъствено".Да се ваксинират и маски да носят и тестове да правят, не ги подкрепям,чте са виновни сега всички заради тъ.пите даскали ще сме в локдаун,сертификати и т.н. Бизнесите ни ще фалират заради тези из.ку.ку.ри.гали даскаля.Щели да стачкуват,голям пр.аз, никаква подкрепа
40
1
 
45
 
! Отговори
Значи преди 2 години
с образованието в България се приключи...След като така безогледно се нарушава върховенството на Конституцията на България, по заповед на някакви долнопробни глобалисти, всички в сферата на образованието трябва да откажат да приемат този терор...Добрите учители могат да обучават децата извън тази институция, незачитаща човешките им права...
39
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За кого ще го въвеждат тоя зелен сертификат? За 15-те процента? Това ще е грандиозен провал!
38
27
 
2
 
! Отговори
ти преди 2 години
за това си поставен на този пост.За да ги въведеш.
37
64
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най после и нашите политици да се сетят,че трябва да се въведе зелен сертификат
36
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тествайте пилетата в птицекланицата. ние сме хора, не животни, не роби, не биологични единици. хайде у лево фашисти. бойкот на всяка идиотскка насилническа диктатура.
35
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще видите, първо задължителни сертификати, после ще си проведат мазничко и една такава "дискусия" и за задължителни тестове и ще ни съобщят, че са го решили, след това пак ще заговорят, уж че обсъждат и мислят по въпроса, за ваксиниране през 6 месеца, и това ще си приемат сами, паралелно всичко това ще се прилага и в други области и така, докато поддаваме, или докато не реагираме...
34
3
 
29
 
! Отговори
Само преди 2 години
да попитам: защо се спрягат само даскали и лекари? Ами ченгетата и военните? Защо никой не предлага сертификати за тях??? Никъде не се казва колко са се разболели, колко са умрели! Не че нещо, но...
33
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Референдум ще има ли? Или не е демократично какво ще избере мнозинството. А то няма да е това което министърчето иска.
32
1
 
47
 
! Отговори
Били Ваксаджията преди 2 години
Ако не въведат задължителни сертификати, няма как да въведат и 3, 4, 5 и т.н. доза през 6 месеца, а трябва стоката да се продава, не да залежава по складовете, я!
31
0
 
41
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Леле леле , а колко родители са съгласни с тези неща? Няма ли реално родители , които мислят за доброто на детето си ??