Мъж с COVID-19 обиколи няколко болници без да бъде прегледан

Линейки с болни обикалят с часове болници в София
18 окт 2021 08:45, Ния Христова
97
Мъж с COVID-19 обиколи няколко болници без да бъде прегледан
Снимка: БГНЕС
Линейки с инфектирани с COVID-19 обикалят с часове болници в София, докато намерят свободни легла за пациентите.
 
Синът на Мая Любенова се лекува в домашни условия. Състоянието му обаче се влошава и е посъветван да си направи снимка на белите дробове, за да се отхвърли пневмония.
 
"Първо личният ни лекар ни изпрати към "Пирогов". Казаха му, че там приемат само тежко болни. Посъветваха ни да отидем в 12-ти ДКЦ, където няма рентген. Обадихме се отново на личния лекар и този път той ни изпрати към ВМА. Там чакахме около 4-5 часа, защото имало един дежурен лекар, който бил на домашни посещения. В крайна сметка прегледът ще бъде извършен чак днес. Снимката вероятно ще бъде направена утре", разказва пред Нова тв майката Мая Любенова.
 
"Свързахме се с РЗИ относно въпросния зелен коридор, за да не сме нарушител. Болният обаче сам трябва да си намери къде да бъде прегледан. Тогава трябва да се обади на РЗИ и полицията за часа и мястото на прегледа. Целия този процес обаче не работи", добавя Мая.
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се бяхте ваксинирари, сега нямаше да сме на тоя хал. Системата гръмна, няма кадри, няма легла, няма кой да ви лекува. Задръстихте болниците. Още ли ще дрънкате, че вирус няма и болни няма? Продължавайте....В Европа закриха ковид отделенията, тука хем всичко стана ковид, хем вече свършиха местата. Това е положението. Мангъровци извършиха най-големия геноцид в историята.
29
9
 
11
 
! Отговори
Така е преди 2 години
Да обикалят,щом не правят лицеви опори на Витоша!Не казват дали и вицепрезидентът е правил!
28
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такъв зелен коридор няма. Единственият коридор на болния при влошаване е линейката-болницата. Ако има свободни легла, разбира се.
27
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сега и сметките за тока като излязат дали ще изберат зеления чорап?
26
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глави и Радеф казаха, че такъв вирус няма.линейките си обикалят, керванът си тъпее
25
7
 
15
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
БОЛНИЦИТЕ СА ПЪЛНИ, ЗАЩОТО НЯМА ПРОФИЛАКТИКА И ДОБРИ МЕДИЦИНСКИ СЪВЕТИ, КОИТО ДА НАМАЛЯТ ВЛОШАВАНИЯТА ПРИ КОВИД. А МОЖЕ!!!
24
16
 
20
 
! Отговори
Boto преди 2 години
Трябва да се обаждаш на полицията и да обикаляш щото болниците са пълни със безсмъртни неваксинирани юнаци обикалущи молове, кръчми и концерти и обясняващи, че това е просто вирусче.Пълно е със хора дето ще им вземат мозъците ако ги ваксинират, шибащи всекакви домашни алкохолни бъркои, но незнаещи, какво има у ваксината. Точно тея са първите дето бягат и търсят помощ у болницата и първите дето реват, че нема места.По телевизията хората не спряха да Ви молят да се спрете .... ама не ...
23
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На неговия гуру Мангъров защо не го занесоха да го лекува има магически чайчета за това "грипче".
22
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
важното е лицеви опори да праЙм
21
14
 
16
 
! Отговори
L. преди 2 години
За половин година, да се беше ваксинирал, а не да ви се молят лекарите.Сега няма легла, няма места, няма и кой да ви прегледа. Всичко е пълно, а лекарите са прегорели.Скоро ще започнат неваксинираните да си доплащат хилядите левове за болнично лечение.
20
6
 
7
 
! Отговори
999 преди 2 години
ВЗЕМА СЕ АНТИБИОТИК, СИРОП ЗА КАШЛИЦА, ВИТ.С С ЦИНК и Пчелен клей Н А В Р Е М Е!!!! НЕ МИНАВА С АСПИРИН И ЧАЙЧЕТА. ЗА ТЕМПЕРАТУРАТА - САМО АНАЛГИН. АКО МОЖЕТЕ ЯЖТЕ И ПО 1 СК. ЧЕСЪН К ХЛЯБ ДНЕВНО, ВЕЧЕР.
19
3
 
7
 
! Отговори
Хасан преди 2 години
Процес в България не работи??? Какъв шок, как е възможно това??? Едно време по соца... пак си беше така ха-ха
18
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дошло е врме да се мре, а се подиграва ха на Мутафчийски...
17
6
 
17
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 2 години
А къде са Корнелия, Мая и ратая да врещят с назидателен тон как хората умират на стълбите пред болниците? Или сега е различно мрене, щото властта е "наша"?
16
1
 
22
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
ОТКОГА ТРЯБВА ДА СЕ ОБАЖДАШ НА ПОЛИЦИЯТА, ЗА ДА БЪДЕШ ПРЕГЛЕДАН С КОВИД?
15
6
 
3
 
! Отговори
Един Гражданин преди 2 години
"Линейки с инфектирани с COVID-19 обикалят с часове болници в София, докато намерят свободни легла за пациентите"Няма как да са инфектирани с болест. Инфектирани са с вирус, а той се казва SARS-Cov-2
14
12
 
17
 
! Отговори
СЗО и Бойко - ЛЪЖАТ преди 2 години
Не вярвайте на тези измишльотини на дето ги дращят по медиите! Другаря Радев още преди година каза на Шипка , че такъв вирус няма , ама вие ковид та ковид !!! И Другаря Мангъров същото ви го повтаря вече толкова време... Слава на БСП както и на идола на президента ни - другаря Ким Чен Ун !
13
9
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Абе притрябвало ми е пляскането ви. Аз работя за кинти, не за ръкопляскания
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 3 Ми те самите лекари си го признават, макар под сурдинка. Легла има, персонал няма! Повечето лекари са застаряващи, пред пенсия, а има и работещи пенсионери, поради липса на млади кадри. Всичкото кадърен доктор се изнесе в чужбина, на Запад!А тук некадърни анестезиолози бъркат езофагуса с трахеята и убиват бременни жени при планирано секцио! Не знам защо, при положение че секцио се прави с епидурална анестезия а не обща!!!
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВМА .. един дежурен .. на домашни посещение .. Да пляскаме ли, да плачем ли