Новите мерки: Пак ограничения или зелен сертификат?

Как ще се регулира присъственият учебен процес?
Обновена: 18 окт 2021 17:54 | 18 окт 2021 17:51, Веселина Йорданова
419
Новите мерки: Пак ограничения или зелен сертификат?
Снимка: БГНЕС

Здравният министър Стойчо Кацаров ще издаде заповед с конкретните противоепидемични мерки, след като всички заинтересовани страни, ведомства и организации дадат становища по доклада с предложенията. Това ще стане до дни.

Още по темата
"Заради ниските нива на ваксинацията в страната и увеличаването на заболяемостта, хоспитализациите и смъртните случаи се налага да се въведат нови мерки. Едната възможност е те да са ограничителни, свързани с преустановяване на дейности, ограничаване на капацитети.

Като алтернатива предлагаме да се въведе това, което в много европейски страни вече действа – използването на зелени сертификати, които да позволят да няма ограничаване на социалния и икономически живот". Това заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов по време на среща с министъра на образованието и науката проф. Николай Денков, представители на Експертния съвет по епидемиология, както и със специалисти по епидемиология и инфекциозни болести.

Министър Денков представи предложенията на Министерството на образованието и науката относно начина, по който да се регулира присъственият учебен процес в училищната система. Той посочи, че е важно да бъде намерен балансът между здравето на децата и последствията от електронното обучение, съобщиха от МЗ.

В рамките на близо тричасова среща експертите обсъдиха предложените в доклада на главния държавен здравен инспектор противоепидемични мерки, както и алтернативата на по-строгите мерки - допускането на лица във всички образователни, обучителни, обществени, социални, културни, развлекателни, спортни обекти и др. само при притежание на COVID сертификати на ЕС за ваксинация, преболедуване и изследване, или аналогични на тях документи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
3
 
6
 
! Отговори
Падаря преди 2 години
Те теа не са ваксинирали още старческите домове тръгнали младежта да боцат.Тоя вирус е опасен 99% за възрастните и хората с имунен дифицит в следствие на друга болест.Ваксинирайте всичко над 60г и толкоз .Цялата нация да се боца няма никаква нужда.В Израел на 9 Септеври 2021г има 22 000 нови случая за ден при население 9,1 милиона човека и близо 80% ваксинираи и с най- добрата здравна система в Света след Кубинската . Просто това нещо има 300 варияции само до сега. Но ваксината спасява все пак
306
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4979 заразени и 214 умрели вчера.
305
2
 
24
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Преди да въвеждат измислените сертификати да погледат малко записите в Тубата от чуждите телевизии. Какво е във Франция и Италия и да помислят имат ли ресурс да се борят с гражданска война! У ФАЩ вече нямат медицински служители и полицаи, че нещо и те май излезнаха антиваксъри. Гледайте телевизия FOX, мисля за Тенеси, казаха, че 40% от полицаите напускат. Ако и тук посегнат на ушевите, кой ще им пази предателските дупета после?
304
4
 
2
 
! Отговори
Реалофил преди 2 години
Продавам амолет -талисман( кокал от чера кокошка) носиш го на врата и си мислиш, че е от мощите на св. Николай и ,че ще те пази от караконджулите...
303
1
 
9
 
! Отговори
Роко2 преди 2 години
То и без това с теа цени никаде не може да се ходи вече,по евтино излиза да си взема един билет на промоция за 20 евро до Амстердам и да се размажа там отколкото да ходя в софийска кръчма и чалготека.
302
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идват лоши дни за антиваксърите !!!
301
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството не смее да въвежда непопулярни мерки преди изборите. Антиваксърите са завзели медийното и форумното пространство и простотията шества из България. Неваксинирани пълнят болниците и умират. Целият свят ни се чуди на простотията. Всичко е очаквано и го предвиждахме още през лятото. Не са ви виновни докторите, евреите , бил гейтс или арменския поп. Вие сте си виновни!!!
300
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
досега не е имало по безполезен министър с толкова голяма заплата досега .. търпението свършва
299
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Абе,вие-антиваксърите или сте невменяеми или сте най-егоестичните и тарикатски същества на този свят( с малко изключения).Щом до сега не сте разбрали предназначението и същината на ваисинацията..."Няма такива случаи на безсимптомен носител, който заразява. Това, че е безсимптомен означава, че няма достатъчна концентраация на вирус да зарази някой. Чети взместо да ръсиш неверни неща из нета.
298
3
 
36
 
! Отговори
Кун преди 2 години
Зелен сертификат е репресивен инструмент и няма нищо общо със здравеопазване.
297
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не разбирате вие.... Нашия най-некaдърен от всички министри на здравеопазването досега, иска всички да се заразите.... но трябва да е от сертифициран преносител. Затова ще им раздава сертификати за да не стане грешка... ... Зеления чорап ще си осъзнае грешката с тази криза, но ще е късно за него....
296
5
 
15
 
! Отговори
Радев потъва преди 2 години
Открийте петте разлики между правителството на Радев и потъващият кораб Вера Су. Прави сте, единствената разлика е, че едното е кораб, а другото е некадърното правителство на Радеф, потопяващо постепенно България.
295
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе,вие-антиваксърите или сте невменяеми или сте най-егоестичните и тарикатски същества на този свят( с малко изключения).Щом до сега не сте разбрали предназначението и същината на ваисинацията,значи сте супер ограничени гюлета!Именно безсимптомното пренасяне на вируса е коварното му място.Защото ако ти си го прекарал леко или безсимптомнотака,диабетика-едва ли!Ще ръсиш зараза 10 дена,докато ваксинирания организъм убива к19 за "до 24 часа".Затова е редно и напълно здрави хора да се ваксинират.
294
2
 
17
 
! Отговори
DoG преди 2 години
Време е Министъра да бъде затворен ваксиниран с три дози и ако оцелее да му бъде инсталиран сертификат за да можем да го слвдим да не направи някое друго престъпление.
293
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 328 До 322 - "Кажи ми сега имам естествен имунитет и не съм регистриран в РЗИ, защо трябва да се ваксинирам? " Е как защо ,не си ли разбрал най-новото - прекарал ковид и после ваксиниран ,непробиваем имунитет после ,най-силен ,най-голям ,абе все най ,най ....
292
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е разбира се че сертификати ,със сертификат си неуязвим ,не можеш зарази никой друг ,нали така ? Какви ограничения ,заразявай сертифицирано .
291
2
 
30
 
! Отговори
панман преди 2 години
Хората не се притесняват от Ковид 19 а за правата си. Притесняват се за Демокрацията. Аз никога няма да се ваксинирам и не ми пука за ковид. Предпочитам да съм болен и свободен.
290
0
 
24
 
! Отговори
DDD преди 2 години
Стойчо, и ти, и аз, и много други хора сме от Станкето и си знаем адресите... Да не кажеш после, ако случайно решите да въведете тоя зелен, пембен или какъвто и цвят да решите да му сложите, сертификат, че не съм те предупредил!... Вече на много хора почва да ни писва!... Да не стане играчка-плачка!
289
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-после се сетиха да въведат зелен сертификат..С голямо закъснение,но крачка в правилната посока
288
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А след като подпишат мерките ще се поздравят ли с Хайл Радев?