Новите мерки: Пак ограничения или зелен сертификат?

Как ще се регулира присъственият учебен процес?
Обновена: 18 окт 2021 17:54 | 18 окт 2021 17:51, Веселина Йорданова
419
Новите мерки: Пак ограничения или зелен сертификат?
Снимка: БГНЕС

Здравният министър Стойчо Кацаров ще издаде заповед с конкретните противоепидемични мерки, след като всички заинтересовани страни, ведомства и организации дадат становища по доклада с предложенията. Това ще стане до дни.

Още по темата
"Заради ниските нива на ваксинацията в страната и увеличаването на заболяемостта, хоспитализациите и смъртните случаи се налага да се въведат нови мерки. Едната възможност е те да са ограничителни, свързани с преустановяване на дейности, ограничаване на капацитети.

Като алтернатива предлагаме да се въведе това, което в много европейски страни вече действа – използването на зелени сертификати, които да позволят да няма ограничаване на социалния и икономически живот". Това заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов по време на среща с министъра на образованието и науката проф. Николай Денков, представители на Експертния съвет по епидемиология, както и със специалисти по епидемиология и инфекциозни болести.

Министър Денков представи предложенията на Министерството на образованието и науката относно начина, по който да се регулира присъственият учебен процес в училищната система. Той посочи, че е важно да бъде намерен балансът между здравето на децата и последствията от електронното обучение, съобщиха от МЗ.

В рамките на близо тричасова среща експертите обсъдиха предложените в доклада на главния държавен здравен инспектор противоепидемични мерки, както и алтернативата на по-строгите мерки - допускането на лица във всички образователни, обучителни, обществени, социални, културни, развлекателни, спортни обекти и др. само при притежание на COVID сертификати на ЕС за ваксинация, преболедуване и изследване, или аналогични на тях документи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството на кРадев нищо не прави, само тупа топката и чака изборите да минат, а кризата непрекъснато се задълбочава. кРадевата зима настъпва със пълна сила, а простолюдието са радва , че той бил изкачил Черни връх, като тръгнал от хиза Алеко. Така и баба знае.
286
1
 
16
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Гратисен период дават все едно дължат нещо. Гратисният период е тях, защото след 20 дни са изборите и ако се надяват , Радев да връчи мандата 2 месеца след това, могат да си представят гратисен период
285
5
 
12
 
! Отговори
мерки преди 2 години
Ограниченията са от зелен чорап не от сертификат.
284
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аууу и след като делта плюс вариант идва предлагам да премахнат всички мерки и да имат късмета да спрат тока дори за час.
283
5
 
29
 
! Отговори
До 322 преди 2 години
Аз също изкарах "смъртоносния" вирус без да разбера. Разбрах едва когато ни тестваха за антитела, заради работата ни и имам доста. Кажи ми сега имам естествен имунитет и не съм регистриран в РЗИ, защо трябва да се ваксинирам? Пак ти казвам, човек е здрав, когато не се разболява, че явно не можеш да го разбереш това. Ако имаш диабет или други заболявания не означава, че си здрав и вируса само те довършва, то с всички вируси е така.
282
3
 
49
 
! Отговори
Апокалипто преди 2 години
Неваксинираните нямат нищо против ваксинираните,тяхно право казват...обачеее ваксинираните какви ги бълват срещу неваксинираните,страх да те хване...
281
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 324 "Ако ни задължат да работим и учим със зелен паспорт ще поискаме ли излизане от ЕС? Ако е да +!" А дано, та да спрете да мърсите на нормалните хора, но едва ли. ***--ьо от келепир се отказва само ако го изкарат с краката напред .... което в този случай може и да е реална стратегия.
280
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ни задължат да работим и учим със зелен паспорт ще поискаме ли излизане от ЕС? Ако е да +!
279
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вашия вирус го изкарах за 5 дни и няма да се ваксинирам ако ще и пембен паспорт да въведете, за да угодите на Урсула ***.
278
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 316/320 О, да, досега само на теб разчитах да ми обясниш за "нормалния и естествен живот на човека". Добре, че се появи вирусът, та да "блеснеш". Няма такива нагли типове като теб.
277
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало..уни..ят,затуй е такъв,ащото или себе си за най-умен!Това е начин за оцеляване на лишените от условна дейност!И в найкритична ситуация те да с весело изражение на лицето,смеят се като че им белят бонбони Като го плюят,те мост,че роса ги роси!Маймунска му работа.
276
2
 
13
 
! Отговори
До 316 преди 2 години
Ти си толкоз грамотен, че не знаеш елементарни неща за нормалния и естествен начин на живот на човека, изграден през хилядолетията на съществуване. Без вълшебните ваксини и без да разбираш, какво е естествен имунитет създаден природно, много преди пилешкия ти мозък.
275
1
 
35
 
! Отговори
Киртак преди 2 години
Не знам защо всички си мислят , че като се боцне цялото население , този шит ще свърши? Ми няма, ще продължава докато решат глобалистите. Ние сме пионки в тази игра.И ни жертват първи.
274
5
 
35
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Този престъпник убива хора . Днес пореден наш близък почина от отровата наречена ваксина. Нетърпимостта е огромна . Срам ияд кипи в сърцата ни . Това е огромен вълкан . .....
273
1
 
21
 
! Отговори
Анониен преди 2 години
Ащомълчие за гръцкият художник прилежно ваксиниран с европейски ваксини,съдебен сертификат!Защото представи този сертификат пред свети Петър?Защо не сработи ваксинира и не го предпази от от леко оледувае нитоот заразяване, нито от смърт?От какво трябваше да го предпази от суши,арка или абремеяване ли?
272
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 307/313 "Разболяват се хората(без значение от болестта), ко>й<то не са здрави" Не знам как може да си толкова неграмотен, но да имаш наглостта да обясняваш кое как е.
271
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТи, ваксирания, като се заразиш в бункер ли да те слагаме или направо да те копаме?
270
39
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сертификат ами пълно ограничение за неваксинираните !!!Затваряйте ги в бункери и ги заразете с к19 да преболедуват.Нали това лансират !!!
269
5
 
26
 
! Отговори
До 307 преди 2 години
Ковид не убива здрави хора, това е вирус който убива болни хора, както е всеки вирус. Потретвам, дано го проумее пилешкия ти мозък. Разболяват се хората(без значение от болестта), който не са здрави. Здрав човек няма смисъл да си боде експериментални, безсмислени ваксини.
268
2
 
23
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Да си завре тоя с предложенията сертификата , тои знае кьде