Новите мерки: Пак ограничения или зелен сертификат?

Как ще се регулира присъственият учебен процес?
Обновена: 18 окт 2021 17:54 | 18 окт 2021 17:51, Веселина Йорданова
419
Новите мерки: Пак ограничения или зелен сертификат?
Снимка: БГНЕС

Здравният министър Стойчо Кацаров ще издаде заповед с конкретните противоепидемични мерки, след като всички заинтересовани страни, ведомства и организации дадат становища по доклада с предложенията. Това ще стане до дни.

Още по темата
"Заради ниските нива на ваксинацията в страната и увеличаването на заболяемостта, хоспитализациите и смъртните случаи се налага да се въведат нови мерки. Едната възможност е те да са ограничителни, свързани с преустановяване на дейности, ограничаване на капацитети.

Като алтернатива предлагаме да се въведе това, което в много европейски страни вече действа – използването на зелени сертификати, които да позволят да няма ограничаване на социалния и икономически живот". Това заяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов по време на среща с министъра на образованието и науката проф. Николай Денков, представители на Експертния съвет по епидемиология, както и със специалисти по епидемиология и инфекциозни болести.

Министър Денков представи предложенията на Министерството на образованието и науката относно начина, по който да се регулира присъственият учебен процес в училищната система. Той посочи, че е важно да бъде намерен балансът между здравето на децата и последствията от електронното обучение, съобщиха от МЗ.

В рамките на близо тричасова среща експертите обсъдиха предложените в доклада на главния държавен здравен инспектор противоепидемични мерки, както и алтернативата на по-строгите мерки - допускането на лица във всички образователни, обучителни, обществени, социални, културни, развлекателни, спортни обекти и др. само при притежание на COVID сертификати на ЕС за ваксинация, преболедуване и изследване, или аналогични на тях документи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
2
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Защо ни смятат за мало'умни не мога да разбера.С какво ще донесе този сертификат за подобряването на обстановката.Само няколко примера от последните дни:Фандъкова е вакцинирана,но е с ковид,същото е и с министърката на туризъма,Нинова пък е преболедувала и пак е положителна.Такива хора имат измамно чувство на сигурност,но си разнасят заразата и са точно толкова опасни,колкото и другите.Докато един невакциниран и непреболедувал се пази повече,поне носи маската като хората.
266
0
 
36
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Кунчев значи, не е спазвал мерките, щом е болен от ковид
265
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като няма дърва позеленясвам от студ и сертификат не ми трябва
264
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***--ьо непрочел една книга по темата смело обяснява за Демокрация, Фашизъм и т.н. докато муа трета ракия. И ако не клъвне някой сменя на чипирането от Бил Гейтс, защото освен политолог е и нанотехнолог.
263
1
 
9
 
! Отговори
до 300 хахахахаха преди 2 години
когато си болен, ваксина вече не ти трябва. здравите хора си слагат ваксина. Толкова *** коментар не може да има.
262
0
 
4
 
! Отговори
до 305 преди 2 години
вярно е.
261
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВЕРНО ЛИ, ЧЕ КАТО ТИ СЛОЖАТ ВАКСИНАТА И ВЕЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА ПИЕШ АЛКОХОЛ?
260
12
 
4
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Оправете си заглавието. Какви "НОВИ МЕРКИ" като нищо не измъдриха. Сега щели да изчакат 2-3 дни за да видят какво ще се случи. Ами аз ще ви кажа какво - ще умират по 100 човека на ден. Ето това ще стане.
259
3
 
35
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Аре въвеждай и да се приключи. 80 процента са неваксинирани. Въвеждай и да се приключва с безсмислените заведения, театри и опери. Да си фалират там по ред.
258
2
 
15
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
До Германец: Ти пък си много убав! :-) Ханс не си ли купува сертификат? Ако Ханс го е срам, Мехмет не го е срам, шъ знайш! А Мехмет е новото нормално по германските ширини ;-)
257
1
 
23
 
! Отговори
Ko? Koooo? преди 2 години
сертификат за кое. аз български театър или опера не гледам. щото им знам нивото. хляба си го пека в къщи че ми излиза по 40 стотинки за килограм. за кое сертификат да си вадя. като имам гости имам гости - не ги водя по заведения.
256
4
 
25
 
! Отговори
До 285 преди 2 години
Защо трябва здрави хора да се бодат с "ваксини", с неясно съдържание и неясен дългосрочен ефект. Нали знаеш, че всичко не естествено е вредно за човешкото тяло. И пак повтарям, човек се разболява, когато не е здрав. Ако си болен взимаш мерки, ако искаш да живееш. Измислена ваксина няма да те спаси, ще те спаси промяната в начина ти на живот.
255
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец >>>>>>>>>>>>>>>>> А ТИ КАТО СИ МРЪДНАЛ, ЩО НЕ СЕ КЕФИШ НА ЖИВОТА, АМИ СЕ РОВИШ ТУК?
254
2
 
23
 
! Отговори
До Германец преди 2 години
За съда. Той и император Нерон, Наполеон и много други, имащи власт, която не си си и представял, са казвали, че никой няма да се заеме с тях. Толкова повече ще закъсат обикновените пропагандаторчета.
253
1
 
9
 
! Отговори
В. преди 2 години
Да питам какъв сертификат ще издават като тукашните ваксини са забранени в Италия. Те ще го признаят ли? А ако се окаже че и тамошните ваксини не стават притежателите на сертификат ще могат ли да съдят издателите на сертификати?
252
9
 
3
 
! Отговори
До германец преди 2 години
Колкото горделиви,толкова и пр()сти !:)))
251
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най-бедни и най-болни в ЕС !!!!Но пък най-умни и прозорливиВижте ни,не сме ваксинирани като т,ъпит? и пр()сти европейци.Но пък под другата статия за икономиката -защо не сме били като европейците ...А ся де ..Гan ю тариката ,а ....Все на баницата мекото търси...Затова няма и да мръднете от последното място- защото сте много умни и начетени !
250
4
 
13
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Предпочитам нито едното, нито другото, обаче ако наистина трябва да избирам между двете простотии, предпочитам сертификата - него ще си го набавя по един или друг начин, но ограниченията трудно ще ги преодолеем. И пак няма да се ваксинирам. Sorry, ваксъри!
249
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали искахте демокрация,Америка,капитализъм,Европата да имате права,свободия ха-на ви сега.Такъв геноцид и Хитлер не е правил ама добре ви е.Още сте прости,спорите за вакси и паспорти а не се усещате че това е началото на невиждания геноцид.Добре ви е,гледайте телевизията,ровете по телефоните като маймуни и стига сте ревали.А аз си искам социализма
248
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пейо, така ги стимулират да извършват престъпленията. И да мълчат за истината.