По-строги мерки в сила от днес в Ямбол

Учениците от 5 до 12 клас минават на ротационен принцип
18 окт 2021 09:12, Ния Христова
10
По-строги мерки в сила от днес в Ямбол
Снимка: БГНЕС
В Ямболска област от днес влизат в сила по-строги противоепидемични мерки. Причината е, че заболеваемостта в областта надхвърли 500 на 100 000 души. Учениците от 5 до 12 клас преминават на ротационен принцип на обучение, съобщи БНР.
 
В дистанционна форма на обучение от днес са учениците от 5, 6, 9 и 11 клас. От Регионалната здравна инспекция уточняват, че в електронна среда ще преминат учениците от градовете Ямбол, Елхово, Стралджа и Болярово, докато за тези от селата, остава присъственото обучение.
 
Засилени мерки ще се прилагат и в търговските обекти, въвежда се еднопосочно движение на пазарите.
Още по темата
 
На последния Медицински съвет беше взето решение и за начина на провеждане на предизборните прояви.
 
Директорът на РЗИ- Ямбол д-р Радостина Калчева:
 
"Допускаме да се провеждат срещи с избирателите, но при възможност тези срещи да бъдат на открито, при физическа дистанция, с маски, а при невъзможност, да бъдат на закрито, на не повече от 20 избиратели на такава среща".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Кризата в демография преди 2 години
Вече и областните градове без София и Пловдив се обезлюдяват бясно. Какво ще затворят в Ямбол - няма кина, няма молове, малко народ. А пък в още по-малките градове познайте колко ще се ползват диктаторските зелени сертификати - то хора има малко без ограничения, пък сега 0, ама никой няма да следи.
8
1
 
4
 
! Отговори
Бягайте с 200 преди 2 години
да не се разболеете покрай или в Ямбол! Даже пострадалите от катастрофи право в Сливен!Докога Ямбол ще е без болница, а парите за издръжка на държавната болница без да върши и половината си работа ще вървят! Абе хора с влас погледнете какво става !
7
1
 
1
 
! Отговори
жик так алоо? преди 2 години
а пипнахте мерките а излизаме и бутаме сичко и радев отива на кино при кораба! дано чуха политиците алоо?
6
1
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Аз съм нает като...регулирофчик(на почасова работа) за еднопосочното движение на пазара в Ямбол -кв Каргона.Мола от...сега гражданите да се построят в...стройна колони по...двама и никой да не...прережда.То без туй на пазара няма нищо...местно,освен праз и люти чуки.За това не се блъскайте за пластмасовите домати и...преторени *** и чушки;има ги навсякъде.
5
2
 
5
 
! Отговори
Джамал преди 2 години
Май е време ние да ги затворим
4
1
 
9
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Децата онлайн, а дискотеките се пука по шевовете, господи колко сте умни!
3
1
 
8
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Мерки на хартия,колкото искаш.Досега не съм видял някой нещо да спазва и някой да санкционира за неспазване.Само децата са губещи от ДО,но те не гласуват,че някой да мислии за тях,а работещите им родители са малцинство в сравнение с бройката на пенсионерите и тези на "социял".
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'въвежда се еднопосочно движение на пазарите' ---- туй в наше градо го има от миналата година и досега не съм видял някой да обикаля целия пазар да стигне до сергията която му трябва
1
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ротационен принцип е някаква пародия. Значи ще се редуват да разпространяват вируса. Това само леко ще забави вируса, но няма да спре покачването на заболелите. И така до изборите, което е и целта. После, понеже вече ще сме се омазали до ушите: ЯКО ЗАТВАРЯНЕ докато не изтрезнее българопитека.