Ще се превърне ли "зеленият паспорт" в пропуск у нас?

Експертен съвет ще обсъжда предложенията ба Ангел Кунчев
Обновена: 18 окт 2021 07:26 | 18 окт 2021 07:26, Ния Христова
124
Ще се превърне ли "зеленият паспорт" в пропуск у нас?
Снимка: БГНЕС
Експертният съвет по епидемиология към МЗ ще се събере на извънредно засезание, за да обсъди предложените от главния държавен здравен инспектор допълнителни противоепидемични мерки. Заседанието е насрочено за понеделник, 18 октомври, предаде БГНЕС.
 
Д-р Ангел Кунчев предлага достъпът до редица обществени бекти да се осъществява чрез представяне на сертификат за ваксиниране, за преболедуване, или за изследване с бърз антигенен тест или с PCR. Предлага се това изискване да се отнася до допускането в образователни, обучителни, обществени, социални, културни, развлекателни, спортни обекти и дейности.
 
Алтернативно, Кунчев предлага да се определят допълнителни ограничения в капацитета и прекратяване на определени дейности.
Още по темата
 
Децата от 5-и клас нагоре задължително да носят предпазни маски както и учителите, и непедагогическия персонал.
 
В доклада с предложения д-р Кунчев посочва още, че при достигане на 14-дневна заболямеост над 750 на 100 000 население на общинско ниво, да следва преустановяване на присъственото обучение.
 
Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова приветства предложението на д-р Кунчев за достъп със „зелен сертификат” и сподели мнението си, че това е по-добрия вариант от локдаун. Просветният министър Николай Денков също взе отношение по темата като се обяви за диференцирани мерки срещу COVID-19 в училищата. Според него решенията трябва да бъдат на общинско ниво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
1
 
! Отговори
хер Смит преди 2 години
Всички прави да посрещнете новия ФАШИЗЪМ!!!! зиг хайл!!!същите които се "бореха и бяха жертви" на третия райх сега прилагат същите номера!!!знаете кои са и какво са!създай поблема и после предложи решение( платено разбира се)!!!стара максима!!!и още нещо ваксинацията с истиски ваксиние евелюционно полезна, затова ТРЯБВА да се направи, но когато завършат експериментите с хора!!!
101
2
 
11
 
! Отговори
ТОЛКОВА Е ПРОСТО! преди 2 години
Краят на всяко едно външно наложено ограничене е МАСОВОТО МУ НЕСПАЗВАНЕ и МАСОВО НЕПОДЧИНЕНИЕ! Както е станало със "Соленият марш" в Индия - масово неподчинение на забранителния закон и закона пада. ТОЛКОВА Е ПРОСТО.
100
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този план не е на Кунчев и останалите продажници - спуснат е от много високо и е глобален. Нашичкия просто изпълнява инструкции.
99
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такова животно зелен сертификат у нас няма да вирее дълго, защото глобалистките слуги ще си лаят, а кервана ще си върви.
98
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчо, Кунчо, продажна мижЕтурка..... По-добре да не се беше раждал, юдите винаги свършват зле
97
1
 
21
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Още ле не виждате Новия-Фашизъм..??? Спите ли...???
96
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви харесва? Ами покажете го. Когато се държите като дoбитъk не може да се сърдите, че ви взимат за дoбитъk.
95
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно подкрепям 104 Протести в цяла България, шурм на здравните инспекции и бойкот на учебните занятия. Тия трябва да се изметат от нас, да дойдат европейските им колеги и тях ще изринем!!!! 500 години робство нека се посъбудим и покажем какво е единство. Незабавна оставка на Кунчев и сие
94
5
 
21
 
! Отговори
Щеимабунтове! преди 2 години
Ще свалим и това правителство! Явно Възраждане са спасението от сатанистите!
93
2
 
32
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Още едно робство... Не!
92
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не няма защото който го въведе ще трябва да си вземе закона и да си ходи от власт
91
2
 
33
 
! Отговори
DDD преди 2 години
Аман от фашистки мерки! Много ми е интересно, как точно ще се осъществява контрола, ако приемат поредната глупост, предложена от тоя капот на снимката? Ще сложат пред всеки вход по 5-6 полюцайчета, що ли?... Само по еди няма да ви опази нищо!... В тази държава няма достатъчно нито ченг.ета, нито охранители! И не всички са продажни!... И как точно ще ме спрат?... И аз притежавам разрешително. А я приеха и тая простотия, вадя го от касата и почвам да го нося! И знам как се ползва!
90
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако това се приеме, мисля че ще е крайно време народът да поискаме смяна на главния държавен здравен инспектор и на този, който приеме предложението му. В Бг сме толкова много неваксинираните, че само един на всеки 100 да отидем на протест и ще се съберем 50 000 човека. Също искам да попитам този на снимката (гнус ме е да напиша името му). Той като е ваксиниран, защо се беше самоизолирал? Да не би защото и като боцнат може да разнася вируса? Веднъж чашата прелее ли и тълпата не можеш да я спреш!
89
0
 
20
 
! Отговори
интересно преди 2 години
Кой обобщава и подава данните за пЛандемията на официалните медии.Някой дали е наясно?
88
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре е да се знае кой ги дава тези предложения и кой ги приема. Някой ден, когато всичко приключи, ще се търси отговорност за решенията и тези, отнемали противоконституционно и противозаконно права на гражданите, ще трябва да си понесат последствията.
87
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди година, когато някои го говорихме това, ние се смееха, че сме конспиратори. :)
86
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 98 "Евро гей са си измислили изкуствени утроби и могат да произвеждат създадени в епруветка хора на конвеир." Нещо не разбрах, как точно ще се "произвеждат" тези хора? Те няма ли нужда да стават първо деца, да растат и други такива тривиални неща? Направо възрастни на 30 години ли ще ги създават и ако не каква е разликата с "вашите деца" и защо трябва да си причиняват всичките тези главоболяи, като могат просто .. .да оставят децата да си растат както досега? Измислил ли си го?
85
0
 
44
 
! Отговори
Петър Танчев преди 2 години
Някой може ли да ми каже в кой член на Конституцията пише че гражданите трябва да предоставят здравен сертификат, за да могат да влязат в обществена институция? Или може би законите не важат за брокерите на Биг Фарма?
84
0
 
43
 
! Отговори
Незнайко преди 2 години
Не бива да допускаме въвеждането на подобни антихуманни неща като тези пасове, в никакъв случай!
83
0
 
9
 
! Отговори
JordanJordanovSARS преди 2 години
През 2003- 2004 година по време на мащабни реклами на SARS i birdflu успяхме д а активизираме спец службите на САЩ..Сега се оказа че всички тогавашни експерти са пенсионирани с яки пенсии...У нас открихме как със SARS cameras облъчват жестоко вкл деца на морето..Единствената оторизирана лаболатория за откриване на ПТИЧИ Грип в се оказа обект за ползване на обемно пресканиращо оръжие развъждащо в пробите широко рекламирания щам.Вижте филми от 2004- 2005 .Сега провеждат терор s Covid generators