Делта вариантът - по-заразен, но не и по-смъртоносен

Няма разлика и в тежестта на симптомите
19 окт 2021 09:30, Ния Христова
25
Делта вариантът - по-заразен, но не и по-смъртоносен
Снимка: Pixabay
"Няма разлика в клиничното протичане на Делта варианта и предшестващите го щамове. Няма разлика и в тежестта на симптомите. Делта вариантът е обаче два пъти по-заразен от тях. Поради тази причина се увеличава и броят на новозаразените", коментира пред Нова телевизия инфекционистът в COVID отделението в Инфекциозна болница д-р Трифон Вълков.
Още по темата
 
"Не мисля, че проблемът е в претоварената система. Да тя определено е претоварена. В цялата страна в COVID отделенията работят хора, които са на ръба на силите си. Персоналът в тях беше откъснат от основните си задължения в други отделения и беше пренасочен към коронавирусните отделения. По-скоро проблемът е във факта, че отделни групи от лекари, сестри и санитари са съсредоточени в грижите за нарастващ брой болни", каза той.
 
По думите му, когато един лекар и една сестра трябва да се грижат за 40-50 болни в отделението, тогава се получава претоварване на самите хора. 
 
"В такива случаи се покачва и процентът на грешките", посочи Вълков.
 
Според него въвеждането на COVID сертификати е добър вариант за ограничаване на пандемията. 
 
"Мисля обаче, че по отношение на ваксинацията, за получаване на такъв документ, изпуснахме своя шанс. Това вече трябваше да е факт", посочи лекарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Е, защо умират толкова хора от ненавременно лечение , което е необходимо при вирусно заразяване?
22
0
 
0
 
! Отговори
до Влади преди 2 години
Виж пак аксиома две:Смъртността е функция на лечението.
21
0
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Щом е по заразен по бързо стигаме 70% край на карантината :)))
20
1
 
0
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Днес са 200 починали. По-вече заразен, по-вече заразени, съответно по-вече починали. И ще ми твърдят, че бил по-малко смъртоносен. 2+2=4, а не =3, докторе. ***, вас ви чака същото, колкото и да не вярвате, като събратята ви от Градец.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИСКАМЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ВИРУС , ИЗОЛИРАН В БЪЛГАРИЯ . А НЕ САМО "ТВЪРДЕНИЯ" И " ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ".
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между приятели :- Ваксинирах се за да пазя другите ...- И аз не ям шоколад , че съседа е диабетик ...
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
% на грешките скача от 90% на 99%
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Англия от делта варианта починалите ваксинирани са три пъти повече от ваксинираните. Какво направихте!!!!
15
0
 
10
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
Не всички болни от ковид в болница, се нуждаят от кортикостероид. Той се дава придимно когато има цитокинова буря. Но не при всички има такава. Обаче докторите лекуват по схема и дават на всички едно и също лечение. Разберете, доктори, кортизонът е Противопоказен при вирусни инфекции, защото силно намалява жизнеспособността на имунните клитки! Дава се само при поява на цитокинова буря! Мислете като лекари!
14
2
 
14
 
! Отговори
аксиомИ преди 2 години
Колкото по-заразен става даден вирус, толкова повече намалява яростта му.Смъртността е функция на лечението.
13
0
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
А стига с тия вируси бе !
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом е по-заразен , е и по-смъртоносен, предвид претоварената здравна система. Два пъти повече хора ще се нуждаят от болнично лечение , но уви няма да има места, което ще доведе до повече смърт!!!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само оправдания за поредния провал, нали основно се намаляват разходите и смъртността в здравеопазването с превенция - къде ви е превенцията бе алоу, само стоите и гледате как хората си заминават?
10
0
 
7
 
! Отговори
до бла бла преди 2 години
20% са всички, които биха се заразили.Числата са красноречиво по цял свят.Делът на заразените и в световен маща,б и у нас, никога не е надхвърлял 10%.Няма и да го надхвърли.
9
0
 
1
 
! Отговори
бла,бла преди 2 години
Говорим от всички, които биха се заразили. Не знам дали са резистентни, но предават заразата. Ето ти и статистики на починалите, сигурно има роля коронавирусът: https://nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B2-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE-%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B8
8
1
 
6
 
! Отговори
до бла бла преди 2 години
80% от популацията е генетично резистентна към коронавируси и няма нужда от ваксини.Заразяват се останалите 20%, без значение ваксинирани или не.
7
1
 
2
 
! Отговори
т преди 2 години
Ако е със същата смъртност като Алфа, то бъдейки по-заразен ще убие повече хора... и защо в старията излиза, че все едно сме на пролетна раходка?
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Според него въвеждането на COVID сертификати е добър вариант за ограничаване на пандемията"Според него въвеждането на шофьорски книжки е добър вариант за ограничаване на броя на катастрофите.
5
6
 
1
 
! Отговори
бла,бла преди 2 години
А при положение, че около 80%(а дори и повече) от ваксинираните не се заразяват, дали е някакъв пробив в опита за ограничаване на заразата, драги ми номер 6? А при положение, че се чипираха в някои държави над 80-85% от народите им и им паднаха маските, дали ваксините не са някаква опция за ограничаване на заразата? И там вече няма претоварена здравна система. Държави като Дания, Ирландия и т.н. Те са по-*** от нас. Не ми отговаряй, моля, на въпросите!
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Според него въвеждането на COVID сертификати е добър вариант за ограничаване на пандемията" Ако ваксината предпазваше от предаване на заразата ,да ,вероятно щеше да е добър вариант . Но при положение ,че ваксиниран може да заразява и се изкл. от тестване ,как ще ограничиш по тоя начин зараза ?