Денков: Учители без сертификат ще преподават дистанционно

Онлайн обучение при 20% отсъстващи ученици
Обновена: 19 окт 2021 10:44 | 19 окт 2021 09:39, Камелия Цветанова
127
Денков: Учители без сертификат ще преподават дистанционно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Учителите без зелен сертификат могат да преподават дистанционно, коментира министърът на образованието Николай Денков пред bTV по повод обсъжданите нови мерки срещу разпространението на коронавируса в училищата.

Още по темата


Идеята за задължителен зелен сертификат е новият елемент в мерките и той идва като предложение от министерство на здравеопазването, което в настоящата ситуация с пика на четвъртата вълна на COVID-19, трябва да бъде подкрепено.

20% отсъстващи деца или 30% карантинирани паралелки са основание за преминаване в дистанционно обучение, заяви министърът на образованието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как така децата ще са в училище а учителя ще преподава онлайн. Кой ще "пази" децата по време на час? Нещо не ми стана ясно.
47
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нелепо е да затваряш болен от белодробно заболяване вкъщи. Всички болници за белодробни заболявания са в гористи местности и се разчита много на природните условия за лечение и рехабилитациа.Покрай тая пЛандемия обърнахте медицината и всико с крата нагоре.Колко ви платиха???
46
8
 
25
 
! Отговори
до 46 преди 2 години
Всеки ден умират по 300.Как преди пЛандемията не им обръщахте внимание на умрелите от рак ,инсулт, или обикновена бронхопневмония, пък сега изведнъж умрелите и то точно от ковид станаха много важни.Ай у лево, лицемери
45
7
 
50
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Сега е момента за национална стачка на учителите! Докажете, че сте Народни Будители! Не на зелените сертификати!
44
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжци, идеята идва от господарите ви, защото само ние сме назад с потреблението на въшебната отвара.А и ви плащат за това. Въпросът нее да са здрави хората, а да са сертифицирани.Като толкова много искате да се набодем,направете ваксината задължителна по закон, като минете през всички необходими за това процедури и махнете инф.съгласие.Просто е, но самият факт, че не го правите, е достатъчно показателен за целите, които гоните.Не сме толкова глупави, колкото ви се иска.
43
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата дори и болни не ги изследват. Хванаха няколко реално болни, но без симптоми ходещи деца на училище само заради критично вече състояние на родителите. Ще пренесат заразата в семействата си и ще загубят близки. Няма да са осакатени образователно, но може да останат без някой близък.Ако това е родител, образованието им в дългосрочен план пак ще е под въпрос, заради финансовата страна на въпроса.
42
1
 
30
 
! Отговори
баба преди 2 години
В медицината работят много пенсионери. Въведат ли сертификатите много ще напуснат. И тогава ще ги замести "тоз дето духа".
41
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Късно е за сертификати, затваряйте цирка поне за две седмици!
40
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не на сертификата и заключването на учители! Опипват почвата, за да го въведат в една сфера. Допусне ли се това, ще премине във всяка сфера. Учителите трябва масово да му откажат. Пробва се и с локдаун пак за ограничение на хората у дома. И едното, и другото ще доведе до робия.
39
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българка Какво общо има с конституцията неотложна необходимост. 200 души починали на ден МАЛКО ЛИ СА ВИ?
38
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не отричайте очевидното, което ще ви избоде очите. Три седмици онлайн намалява драстично случаите. Пак ще стане така, но ще загинат хиляди. Тези сертификати не могат да проработят от днес за утре. Вървите против себе си и против интересите на децата.
37
7
 
50
 
! Отговори
Българка преди 2 години
Господин Денков, не можеш да задължиш някого да се ваксинири с нещо, което не е вклщчено в задължителния имунизационен календар на Република България! Т.е всичко извън този календар е по желание, а не по задължение! Така, че това е чисто изнудване и в разрез с Конституцията на Република България!
36
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калинката в МОН е напълно неадекватна. Ако се докара проява на симптоми на COVID-19 от 15% от учениците, това ще означава, че практически 100% от тях вече са заразени. И разнасят заразата из градски транспорт и в къщи.
35
3
 
44
 
! Отговори
Чудо! преди 2 години
Преди затваряха училища, защото нямаше деца, които да учат в тях. Предстои да затваряме училища, защото няма да има учители, които да учат децата в тях. Чудесата нямат край!
34
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реалността е, че тези мекотели се страхуват, че мерките, които взимат всъщност показват колко неадекватни са били през тези 8 месеца, в които можеха да се подготвят за есенната COVID вълна.Страхът им стига до там - идват избори и ако народът излее гнева си на тях, след изборите секват обществените поръчки, подкупите, нагласените еврофондове, спира далаверата, от която живеят.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политице без сетификат няма да има.Или се ваксате или сте аут.НЕ ПРАВИ НА ДРУГИТЕ ТОВА, КОИТО НЕ ЖЕЛАЕШ ДА ТИ СЕ СЛУЧИ.Елементрано е!
32
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Директорите питат министъра, той пък чака директорите да кажат. Те обаче трябва да попитат учителите на педагогически съвет, учителите трябва да попитат обществения съвет и родителите, после да кажат на директора, той да попита министъра. И така до края на света, т.е. докато вирусът не почука и на вашата врата. А кой ще е останал жив, ще видим. To be continued...
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ники, разкарай си зеления сертификат на тия бройки всички ще са онлайн
30
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако бяха направили училищата онлайн за големите, посещение само от малките и то по 15 в клас на две смени, ако университетите преподаваха онлайн сега щяхме да имаме 4% заболеваемост, но калинките просопаха лятото. Е, сега умниците нека дават съвети как да се запази икономиката с болни работници, как да запазят лекарите и учителите, как да има почиващи по хотелите, на които са им свършили парите от ходене по доктори. Питай те ги от къде ще вземете доктори и учители, че са на свършване!
29
0
 
18
 
! Отговори
Че преди 2 години
До до Че: да де, но това е само едната възможност. И ако започнат да напускат какво правиме? Или това не може да стане?