Денков: Учители без сертификат ще преподават дистанционно

Онлайн обучение при 20% отсъстващи ученици
Обновена: 19 окт 2021 10:44 | 19 окт 2021 09:39, Камелия Цветанова
127
Денков: Учители без сертификат ще преподават дистанционно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Учителите без зелен сертификат могат да преподават дистанционно, коментира министърът на образованието Николай Денков пред bTV по повод обсъжданите нови мерки срещу разпространението на коронавируса в училищата.

Още по темата


Идеята за задължителен зелен сертификат е новият елемент в мерките и той идва като предложение от министерство на здравеопазването, което в настоящата ситуация с пика на четвъртата вълна на COVID-19, трябва да бъде подкрепено.

20% отсъстващи деца или 30% карантинирани паралелки са основание за преминаване в дистанционно обучение, заяви министърът на образованието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
36
 
10
 
! Отговори
Супер преди 2 години
Работила съм навремето с учителки. По-ниско интелигентни, злобни и подли кокошки няма. И до една мразят децата. Кеф ще ми е как ще кудкудякат панически, че ще ги чипират. А ако им набодат да им прокървят носовете всяка седмица ще е още по готино. Тази *** е вредна и резултатите се виждат ежегодно на матурите. БГ е с най-кофти образование в ЕС и завършват осакатени
27
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това беше доказано най-малко три пъти: Затваряш училищата, минаваш онлайн - до три седмици случаите падат драстично. Защо училището е толкова силен фактор на заразяване обясняват редица научни статии.В случая министърът падна в капана на своето късогледство и липсата на елементарна прозорливост.
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те имаха план и мерки за предишната вълна, имат и за бъдещата, но за сегашната нищо не знаят.
25
5
 
47
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
И сега е момента учителите да станат и да си тръгнат, като обяснят къде да си поставят сертификатите тези, които ги изискват от тях..Да видим тогава колко бързо ще обърнат палачинката *** управляващи!
24
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до кога заради тоя плъхх хиляди семейства ще се заразяват, сляп ли е тоя бе.
23
37
 
10
 
! Отговори
До Че преди 2 години
Нищо не губят. Като не искат да се ваксинират, излизат на борсата. Заплатите им ги оправиха, имат три месеца платена ваканция, в която са на село и по морето. Да излизат в частният сектор, да ги видим. Там обаче няма работен ден до обяд, да не говорим, че на по-малките в 11 са свободни. И не познавам частник да ти плаща три месеца ваканция. Така, че не мисля, че ще напуснат, а по скоро ще им дойде акъла и ще се ваксинират.
22
6
 
45
 
! Отговори
Погнуса преди 2 години
Никакъв зелен сертификат няма да има никъде! И никакви тестове, локдауни и безумия! И никой учител без сертификат няма да преподава онлайн! Този иска да затвори ненабодените учители вкъщи. Вчера пробваха със сертификат за лекари. Бойкот на всякакви мерки. И да фалират всички робски фашистки заведения, които прокараха тирания. Нека не му се връзваме, защото ще стане като в Латвия, където въвеждат локдаун, но след време щял да бъде отпуснат само за ваксинираните. Правете си сметката.
21
9
 
44
 
! Отговори
Че преди 2 години
Имам роднина учителка, която ковид изкара тази пролет и се страхува да се ваксинира. Води занималня на средните класове, което, разбирате, няма как да стане дистанционно. Отделно, че е пенсионерка. Този преподавател го губите на минутата, в която направите сертификатите изискуеми. Въпроса тук е с кого ще я замените?
20
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки е чувал оная притча за торбата със сол, боя с тояги и накрая една торба с жълтици. Че и нашата работа. Накрая пак ще си платим целия масраф. Така или иначе, със или без сертификати, ще се мине онлайн. Но в следствие на престъпната и сляпа упоритост ще загинат хиляди по веригата на зараза.
19
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изглежда на управляващите не им пука, точно както на половината население. После като кажете скъпо било в магазина, работа нямало, криза било, най- бедни сме били, търсете вината в себе си.
18
3
 
26
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
Защо не си спазвате собственият план? Според него в сегашният сценарии София трябваше да е разпусната? Сега някакви сертификати измислиха, за да не ядосват креттените предизборно. Но това ще ви излезе през носа, защото има и мислещи хора, които не са съгласни всичко да е на самотек. Важи и за този и за Кацаров, който до дни вземал мерки. "До дни" означава хиляда човешки живота, бе. Какво значи, до дни? До колко дни. 30? Като за Вера Су?!?!
17
4
 
29
 
! Отговори
мхм преди 2 години
Ако съм учител предпочитам да не се разкарвам до работа и да се разправям с учениците. Така излиза , че по-добре да нямам сертификат...
16
1
 
11
 
! Отговори
Харабейшио преди 2 години
Тези са почти толков ***, колкото и на баце издънките!
15
3
 
37
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Тия съвсем ще убият образованието. Какви изумителни некъдърници!
14
0
 
4
 
! Отговори
леле преди 2 години
тия комунисти леле да не излекувам сифилиса
13
0
 
12
 
! Отговори
п=едал преди 2 години
на квадрат
12
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахахаха. Чакай да видя дали съм разбрал правилно: ако учителя няма сертификат децата ПАК няма да могат да се възползват от физическото преподаване на учителя? Тоест, хем няма да могат, хем и ще могат на воля да разпространяват вируса. С други думи, негативите и на двете! Тия комунисти счупиха тъъъпомера, изкъртиха дюшемето и изплискаха легена едновременно.
11
7
 
44
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Избийте си от главите тез сертификати... Слуги на козяк...
10
2
 
20
 
! Отговори
Ммм преди 2 години
И този е гола вода щом не пипна блатото от назначени калинки за директори...
9
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денков, мерки моментално! Зараените в София са над 751 на 100000 в момента. Докога ще увъртате и сменяте заповеди. То не беше 500 на 100 хиляди, 600 на 100 хиляди, 700 на сто хиляди, 750 .. Сега колко ще е , че да се сетите да предприемете някакви меррки по чуилищата?!?!?! Тези деца имат родители и е жизнено важно да останат с родителите си, а не сираци!