Лечението с антибиотици - причина за високата COVID смъртност у нас?

Нашите болни са по 30 дни на антибиотично лечение
19 окт 2021 18:30, Ния Христова
168
 
Здравният министър д-р Стойчо Кацаров обяви, че COVID ситуациятав страната е напрегната, но към момента не е наложително въвеждането на локдаун. Образователният министър Николай Денков от друга страна заяви, че подкрепя въвеждането на "зелен сертификат" за учителите, педагози и непедагогически персонал. 
Още по темата
 
"И по света има много случаи на новозаразени с Ковид-19, основната разлика с България е, че тук много от пациентите умират", заяви хематологът д-р Чавдар Ботев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той смята, че високата смъртност у нас се дължи на ранното даване на антибиотици при лечение на COVID-19. 
 
"Има световни проучвания, които показват, че азитромицинът не подобрява преживяемостта и остават само страничните ефекти от него - унищожава микрофлората, която реално трябва да се бори с инфекциите. Нашите болни са по 30 дни на антибиотично лечение. Тук практиката е да се дават дори по 3 антибиотика. В САЩ едва 20% от пациентите, които се лекуват в болници, са на антибиотик", подчерта хематологът.
 
Предложението за въвеждане на "зелен сертификат" за учители среща отпор от страна на сектора. 
 
"В България има 80% неодобрение на въвеждането на "зелен сертификат", а в сферата на образованието той е още по-висок. Ако сертификатите станат задължителни за учителите, ще има протести. Въпросът е какво се случва с онези, които няма да могат да влязат и да преподават, защото нямат сертификат. Системата ни не може да си го позволи", категоричен беше председателят на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" д-р Юлиян Петров.
 
"Повече от 20% от учителите заявяват, че няма да се ваксинират. Ако не го направят и не им дадем достъп до образователната институция - това ще бъде пагубно. В същото време у нас не се признават на този етап преболедувалите, а това са над 35% от персонала", уточни д-р Юлиян Петров.
 
Според д-р Чавдар Ботев именно преболедувалите може да се окажат скрития резерв на страната ни в справянето с пандемията, защото реалната бройка на преминалите през коронавируса е по-голяма.
 
"Подкрепям сертификата, но много по-добре е хората, които са преболедували, да имат достъп до нормалния живот, да не бъдат ограничавани, за да не се крият, че са заразени. Изследването за антитела в добра лаборатория е по-сигурен начин за доказване на преболедуване от PCR тест. Но властите не ги признават, а е доказано, че хората, които са преболедували, 15 пъти по-рядко се заразяват от ваксинираните", заяви хематологът.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
д-р ХАУС преди 2 години
до Анонимус.......пНевмония ДРУГАРЮ, пНевмония
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашисти!
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 58 Последно, за бактерии ли става въпрос или за исмислени вируси?
57
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва ваксинираните да си заплатят и ваксината и лечението.
56
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега всичко да се е ваксинирало, ако здравната комисия към Европарламента не беше оневинила предварително производителите на ваксини. Още ПРЕДИ да ги произведат!!!
55
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"унищожава микрофлората, която реално трябва да се бори с инфекциите"Боже колко мъка по тоя свят, боже!
54
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антибиотици трябва да се взимат. Плевмонята, която е последствие от заразяването трябва да се лекува с антибиотици. Тя е на бактериална основа и е следствие на отслабения оргнизъм от вируса. А за опозване стомашната флора си има пробиотици.Тоя професор да си скъса дипломата.
53
1
 
5
 
! Отговори
Гого от к–л Жоджемар преди 2 години
Да продължа мисълта си за НС. Другарки и другари депутати приемете цялото законодателство на Англия или Германия или на Франция и няма да се мъчите да натискате разни бутони, няма да правите 30-годишни реформи в правосъдната система, съдиите нямя да издават условни присъди за убийство или да чакат да мине давност - ами хората си плащат а вие защо протестирате не мога да разбера. Няма да има сестра Галева или Ванко 1,2,3,4..........999 или Костинброд. Свършиха ми символите и не мога да ги изброя.
52
11
 
7
 
! Отговори
д-р ХАОС преди 2 години
много се радвам на АНТИВАКСЪРИТЕ, колко са активни, срлещу заплащане, но ТЕ не осъзнават ОЩЕ, че са сухите съчки, които трябва да изгорят
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 52 Добре, като не е с антибиотици по какъв начин се лекува?
50
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз се лекувах с ивермектин без антибиотици , почнах го в началото и бях добре. При мен подейства добре - казва се Хювемек.
49
0
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТОВА НЕ Е НУЖНО ДА СЕ ДИСКУТИРА! ТОВА ВСИЧКИ ГО ЗНАЕМ , ЧЕ Е ТАКА! 1000 ПЪТИ СЕ НАПИСА, ЧЕ НЕ СЕ ДАВАТ АНТИБИОТИЦИ ПРИ ВИРУСЕН ГРИП И ТОВА СА ДУМИ НА ЛЕКАРИ !
48
4
 
21
 
! Отговори
мед сестра преди 2 години
Болните ги тровим още от първия ден с поне 3/ ТРИ!!!/ антибиотика и то не някакви си от преди 1000г, а нови, мощни изтребители , от които след втора доза и вече имаш гъби в устата,белия дроб стомах и навсякъде! А да не говорим какво става с ч дроб, бъбреци -отказват на 5-6 ден! В тази България има хора за съд с престъпления срещу народа!
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве, що ваксърите са толкова отчаричат абвйващо неграмотни? Да им раздадем по един буквар да сричат абв
46
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините не работят, не го ли разбрахте вече? Пълно е с пекарали вируса, които след това са се ваксинирали и пак го повтарят. Ваксините срещу ковид са само дна голяма измама!!
45
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болни, които карат втори път, не знам да има около мен. В болницата ни - няма категорично. Питах. Но ваксинирани има. Затова и миналите реално през ковид най-често няма да се инжектират, защото виждат, че и без да спазват мерки, и с болни около тях те не се разболяват повторно.
44
2
 
13
 
! Отговори
Гого от к–л Жоджемар преди 2 години
От МЗ да направят проучване в страните в които има ниска смъртност и да го приложат при нас. Големият проблем у нас е огромният брой ПРОФЕСОРИ - това е единственият показател по който сме първи в ЕС. Сега да Ви открия една тайна - цялата наша администрация е една голяма ОПГ-чиновниците в София мислят само как да докопат някой рушвет и по празниците да хукнат към Гърция. Но най големият цинизъм не е при администрациятя а в НС, отчитайки колко много закони са приели за един мандат.
43
2
 
11
 
! Отговори
До Истукан преди 2 години
Защото не допускат до изява хора, които имат мнение, различно от спуснатото официално от световните кукловоди. Иначе си говори и той. Във ФБ си го гледаме и слушаме и него, и много други най-различни хора. Жълтата преса и форумите на гроб и Сорос трият всичко, което е различно от съвременната "Априлска линия".
42
6
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Д-р Мангъров защо млъкна? Нали се придобивало имунитет като прекараш веднъж вируса, а виждаме ваксинирани и неваксинирани дето го прекарват вече за 10-ти път. И ваксинираните духат супата после, не са само неваксинираните.
41
0
 
9
 
! Отговори
До До пияниците преди 2 години
Само ковид мър лячи, като теб, обиждат хора, които си разговарят тук съвсем нормално. Че ви е ниско нивото - ниско е, ама какво да ви правим. Търпим ви.