Лечението с антибиотици - причина за високата COVID смъртност у нас?

Нашите болни са по 30 дни на антибиотично лечение
19 окт 2021 18:30, Ния Христова
168
 
Здравният министър д-р Стойчо Кацаров обяви, че COVID ситуациятав страната е напрегната, но към момента не е наложително въвеждането на локдаун. Образователният министър Николай Денков от друга страна заяви, че подкрепя въвеждането на "зелен сертификат" за учителите, педагози и непедагогически персонал. 
Още по темата
 
"И по света има много случаи на новозаразени с Ковид-19, основната разлика с България е, че тук много от пациентите умират", заяви хематологът д-р Чавдар Ботев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той смята, че високата смъртност у нас се дължи на ранното даване на антибиотици при лечение на COVID-19. 
 
"Има световни проучвания, които показват, че азитромицинът не подобрява преживяемостта и остават само страничните ефекти от него - унищожава микрофлората, която реално трябва да се бори с инфекциите. Нашите болни са по 30 дни на антибиотично лечение. Тук практиката е да се дават дори по 3 антибиотика. В САЩ едва 20% от пациентите, които се лекуват в болници, са на антибиотик", подчерта хематологът.
 
Предложението за въвеждане на "зелен сертификат" за учители среща отпор от страна на сектора. 
 
"В България има 80% неодобрение на въвеждането на "зелен сертификат", а в сферата на образованието той е още по-висок. Ако сертификатите станат задължителни за учителите, ще има протести. Въпросът е какво се случва с онези, които няма да могат да влязат и да преподават, защото нямат сертификат. Системата ни не може да си го позволи", категоричен беше председателят на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" д-р Юлиян Петров.
 
"Повече от 20% от учителите заявяват, че няма да се ваксинират. Ако не го направят и не им дадем достъп до образователната институция - това ще бъде пагубно. В същото време у нас не се признават на този етап преболедувалите, а това са над 35% от персонала", уточни д-р Юлиян Петров.
 
Според д-р Чавдар Ботев именно преболедувалите може да се окажат скрития резерв на страната ни в справянето с пандемията, защото реалната бройка на преминалите през коронавируса е по-голяма.
 
"Подкрепям сертификата, но много по-добре е хората, които са преболедували, да имат достъп до нормалния живот, да не бъдат ограничавани, за да не се крият, че са заразени. Изследването за антитела в добра лаборатория е по-сигурен начин за доказване на преболедуване от PCR тест. Но властите не ги признават, а е доказано, че хората, които са преболедували, 15 пъти по-рядко се заразяват от ваксинираните", заяви хематологът.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И това да го каже лекар е абсурдно. За какво са учили тези лекари? За всичи е ясно, че антибиотика не лекува грип и ковид, но без него всички съпъутстващи инфекции могат да ви убият до няколко дни. Антибиотикът може би е най-доброто откритие откакто свят светува и подобни абсолютни глупости изречени от лекари са меко казано аматьорски.
139
3
 
1
 
! Отговори
висок преди 2 години
Тъпо племе..... очаквайте скоро и откази да се спира на червен светофар, защото е дискриминация..... Докато не се изтрепем няма да рахатясаме!
138
1
 
4
 
! Отговори
ръждата преди 2 години
Преболедувалите също придобиват имунитет, дори по силен от този на ваксинираните! Защо тогава тези хора (преболедувалите) трябва да се ваксинират??? Следващия проблем е липсата на унифициран Протокол за лечение на Ковида в Бг! Прав е д-р Ботев!
137
1
 
2
 
! Отговори
АМАН от МАФИОТИ преди 2 години
Традиционно наглите престъпници от мед мафията вкл в БЪлгария поразяват стотици милиони чрез хлор токсични разтвори ползвани уж за дезинфекция .Хлор токсичния облак поразява трайно горни дихателни пътища.Следва зачервено гърло,кашлица,кихане,хрема,вдигане на температура след неправилно продължително лечение с антибиотици жертвите развивахме бронхити,пневмонии,астма,левкози,диабет.Колкото повече и по трайно увредени пациенти толкова повече милиарди в джеба на мед мафиотите вкл вносители и лекар
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Дедо 154: втория ти линк не работи. моля пиши пак, ако може верния.
135
6
 
1
 
! Отговори
лекар инфекционист преди 2 години
..да си гледа левкемиите......не е негова работа ковид 19без антибиотична терапия,правят бактерилни суперинфекции при ковид 19 пневмония,тъй като белия дроб не е първично стерилна средаи бактерилните суперинфекции убиват болния с ковид 19 пневмония,ако го карат без антибиотици..но така е ...аз съм ваксиниран и отивам да чукам,че имам млади сестри ,,който е антиваксър да му мисли......
134
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До дедо __САМО ДЕДО СА НУЖНИ 16 000 ТЕСЛА И ЩОМ ИСКАШ ЩЕ ТЕ ИЗПЪРЖАТ ЗА СТОТНА ОТ СЕКУНДАТА.
133
1
 
0
 
! Отговори
дедо преди 2 години
С магнитно-гравитационна терапия короновирусната зараза се лекува и предотвратява само за 2 дена - доказано на практика в успешната борба със свинския грип и коронавируса в Китай. Подробна информация на български: https://youtu.be/6UWRygB3Oz0 Същата технология има и в България и много по-евтина: https://apb.bg/technologies/gans
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЛекарТрябва да си доста неграмотен лекар щом не можеш да пишеш правилно.
131
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МЕДИЦИНСКАТА СИСТЕМА ЯВНО СЕ Е ПОБЪРКАЛА!!! СПОРЕД СЪЩИТЕ МЕДИЦИ ВИРУСНА ИНФЕКЦИЯ НЕ СЕ ЛЕКУВА С АНТИБИОТИЦИ, ЗАЩОТО ТЕ НЕ ВЪЗДЕЙСТВАТ ВЪРХУ ВИРОСИТЕ И ПАК СПОРЕД ТЕЗИ МЕДИЦИ ТЕ ЛЕКУВАТ КОВИД С АНТИБИОТИЦИ. И ДА СЕ ПОЯВИ НЯКОЕ СВЕТИЛО НА МЕДИЦИНАТА С ТВЪРДЕНИЕ, ЧЕ АНТИБИОТИЦИТЕ СА ДОПЪЛВАЩО ЛЕЧЕНИЕ И Т.Н. ФАКТЪТ Е НАЛИЦЕ - НЕПРАВИЛНА УПОТРЕБА НА АНТИБИОТИЦИ, А ПРОСТИЧКИТЕ СУЛФОНАМИНИ И АНАЛГИН-ХИНИН ОТ СОЦА СА ОБРУГАНИ, ПОРУГАНИ И ОТХВЪРЛЕНИ. ЗАЩО ЛИ??!!
130
3
 
1
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Напуснах тая мафия .Не можех да лъжа хората за моя сметка и за сметка на фармацевтите.Боже колко нелечими болести има а трябва да лъжеш хората.Медицината е слаба наука лекар ви го казва.Маниполиране лъжи това ви казват лекарите .Много грешки имат налучваш се което е недопустимо за мен .
129
1
 
1
 
! Отговори
КИ 20 преди 2 години
Погледнете какво пишат нашите форумци. Това е една картинка, какво представлява БГ общество. Глупави, податливи на зловредни новини. Срам ме е от вас !!!
128
0
 
0
 
! Отговори
И преди 2 години
Има вируси (например бяс), които не могат да бъдат победени с лекарства.
127
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека тъпият образователен министър се откаже от идеята за зелен сертификат в училище защото никой няма право да ми казва аз с каква ваксина да се боцкам защото моето желание е да получа руски ваксини и с тях да се боцкам но не и с тези за които никой отговорност не носи. Така че внасяте и руските ваксини и за тях давате сертификат и всеки си прави избора.Аз не желая през три месеца да си слагам западната и тя нищо да не ми гарантира. Има все пак действаща конституция и медицински терор не може
126
7
 
32
 
! Отговори
еха преди 2 години
Наш Колега е в къщи с Ковид и пнеумония обаче е ваксиниран с две дози ваксина. Те казват че 85% от заболелите не са ваксинирани но всъщност точно толкова са неваксинираните в България. Тоест всички се заразяват и ваксинираните и неваксинираните. Защото 25% са ваксинираните и 75% неваксинираните. Кварталното Джи Пи пък от напъване уби баща си защото го ваксинира със Астрата а той беше с болно сърце. България бавно потъва защото се наредиха Глупaк до Глупaкa да управляват.
125
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умират защото ги убиват с кислорода в болниците. Мъчителна смърт. Но иде Видовден.
124
3
 
30
 
! Отговори
Къде е истината... преди 2 години
Преди няколко дни си направих кръвен тест...1година след прекаран тежко Covid-19 и имам над 250 единици над нормата! Защо не го прзизнават и ме карат да се ваксинирам насила...Та аз едва оживях, ами ако ме разболеят отново..?! Беше ужасен шок за организма. Набиха ми едновременно 3 антибиотика, получих тромби и подуване на пръстите на двата крака...не можех да стъпвам от болки, само що не ги отрязаха! И сега след година преболедуване съм отключил диабет!! !Как искат да се ваксинирам насила ???
123
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все най-*** лекари ли лекари трябва да интервюирате? Ами ако няма нормални наши лекари за интервюиране, такива има по света.
122
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антибиотиците подтискат имунната система и то доста, и в момент на силна вирусна инфекция да пиеш и антибиотик е допълнително натоварване на организма, ноо има случай и то не малко в които, ако се е стигнало до бронхопневмония ЗАДЪЛЖИТЕЛНО антибиотик, защото иначе 100% идва края!!
121
11
 
16
 
! Отговори
USA преди 2 години
КЪФ ВИРОС КВИ ВАКСИНИ ! УБИВАТ ВИ ! ШО СТЕ ОФЦЕ !