Математик: 10-12 хиляди души се заразяват на ден у нас

Тези хора не знаят, че са болни и разпространяват
Обновена: 19 окт 2021 08:40 | 19 окт 2021 08:40, Елка Василева
291
Математик: 10-12 хиляди души се заразяват на ден у нас
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на реално заразените от коронавирус на дневна база е много по-голям от официалните данни, каза по Нова тв математикът от БАН Огнян Кунчев.

„Около 3500 са случаите на ден. Но това са тези, които демонстрират симптоми. Трябва да ги умножите по 4, за да видите колко се заразяват реално. Най-малко 10-12 хил. се заразяват на ден. Това е много коварно. Тези хора не знаят, че са болни и разпространяват”, коментира математикът.

Още по темата

Според него при въвеждането на мерките са необходими 15-20 дни, за да се стабилизира ситуацията.

„Мерките вече трябва да бъдат доста драстични”, смята Кунчев.

„Времето на зелените сертификати беше дотук, трябват доста по-сериозни ограничителни мерки, за да може до края на месеца да издържи здравната система”, смята Кунчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирайте се срещу Ковид, спасете пандемията от хората!Прочетох го на друго място, ама кърти!!)))
199
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конспиратор - нормален човек в миналото, обявен за конспиратор от маскидиотите, използващ главата си за мислене. По ушите му липсват белези от ластик.
198
3
 
11
 
! Отговори
То преди 2 години
и този математик не знае, че е болен...а и не знае, че не разбира нищо от МАТЕМАТИКА...Смехурко...
197
4
 
17
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Доживяхме математици да ни обясняват кога сме болни - ще се размножава нещо на поразия в дихателната система, ние нищо няма да усетим и ще изпозаразим всичко срещнато по пътя си. Кой им ги съчинява тия небивалици? Тези подмениха първо науката, а сега посягат и на реалността. Научна фантастика с б улевардно качество завладя медиите. Четете за развлечение, само не им се връзвайте.
196
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, няма проблем да *** от сърдечно-съдови заболявания. Ние ще ви продаваме и рекламираме храните, които ги предизвикват, ще насърчаваме начина на живот, който ги предизвиква. Пък вие сами си решавате какво да ядете и как да живеете. Но от ковид трябва да ви спасим!!! И то чрез ваксинация. Трябва да си малоум ен като ваксърите, за да не видиш, че има нещо гнило.
195
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този зор да докопат милиардите от ЕС, вече излиза извън контрол. Всички живеем сред хората. И виждаме, че епидемия няма. Всеки, който започне да киха, го пишат ковидясал. Защото пари се взема за тая работа. Всеки сезонен грип минава в графата "ковидясал". Преди няколко месеца бях в една болница в Северна България. Имаше "ковид-отделение", където лекарите се мотаеха със скафандри. Наложи се да отида до тоалетната, която беше в другата част на болницата. И изненада - там в едната приемна имаше двама човека, току-що установени с положителен ковид тест. И около тях - лекарите с маски, смъкнати под
194
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен197 О, добре, льольо. Това съществено ще промени нещата. Колко си умен!
193
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен197 "Белгия 74% вакиснирани. В момента е на 4 място по новозаразени в света.------======--------Лъжа. Гнусна антиваксърска лъжа." Tази лъжа е точно от worldometer, когото ти цитираш.--------=====---------Льольо, гледат се резултатите за вчерашният ден, защото за днес не всички са дали данни.
192
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България 2019 г. - първа по смъртност в света. Мерки - никакви. България последните 30 години - намаляваме с по 50 хил. души годишно. Мерки - никакви. България 2021 г. - първа по смъртност в света. О, трябва да вземем мерки срещу ковид!!!
191
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази болест е толкова заразна, че за 2 години още не е минала през всички. Ако беше заразна, досега да са се заразили всички. Това на чисти български е нонсенс.
190
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен197 "Белгия 74% вакиснирани. В момента е на 4 място по новозаразени в света.------======--------Лъжа. Гнусна антиваксърска лъжа." Tази лъжа е точно от worldometer, когото ти цитираш.
189
1
 
10
 
! Отговори
Незнайко преди 2 години
Ако сметките на пишман пандемаджиите - математици бяха вярни при 12000 заразени на ден и репродуктивно число 1.3 (по Витанов)т.е. всеки заразен да заразява по 1.3 човека, само за 24 дни чумата трабва да обхване 100% от народонаселението и трябва да свърши, но не би...
188
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е , защото служебните шутове на Радеф ,не са способни да поемат никаква отговорност , мислят само за предстоящите избори !!!
187
1
 
7
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
Нагоре по лай-яната река без гребла.Както казва една моя позната и колежка от института,в който работехме "Душицо ние не сме българският народ.Ние тук всеки от тас говори по в яколко езика,излизал или е живял в чужбина.Народа е много ограничен и живее в някаква битност от преди 100 години."А тя можеше да прави сравнение,защо бе живяла и учила в Париж,Виена,Делхи,Осло.Баща и беше някакъв фактор в ЮНЕСКО"Много е била права
186
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Белгия 74% вакиснирани. В момента е на 4 място по новозаразени в света.------======--------Лъжа. Гнусна антиваксърска лъжа. Вчера имат 2500души нови заразени, при население от 11млн. Починали вчера в Белгия са 8 души. Проверка в worldometer. При последната вълна преди ваксинацията имаха по 200 души починали на ден, както при нас. Отново - преди ваксинацията починалите бяха колкото при нас, след ваксинацията починалите са по 10-20 души. Ние продължаваме да даваме по 100-200 на ден.
185
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България 2019 г. - първа по смъртност в света. Мерки - никакви. България 2021 г. - първа по смъртност в света. О, трябва да вземем мерки срещу ковид!!!
184
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно на хамериканците спешно им трябва нашата територия! А вече започнаха да точат лиги и за румънската, само и само да са по-близо до Русия! Пускат ни вируса и затова народа мре на поразия. Другият отговор е, че не ги лекуват докторите, а ги оставят на късмета, който оцелее.
183
0
 
10
 
! Отговори
Баф маамy!!! преди 2 години
То по тия сметки за 365 дни, тоест за една година трябва да се заразят над 4 милиона българи бе??? Къде ви отиде колективния имунитет???
182
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен192 "А сме четвърти по смъртност в света на милион ( Белгия са 19-ти )." А я кажи докрай, че преди ковида бяхме първи по смъртност в света.
181
5
 
6
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Добре че пуснаха Ковид. Така можем да видим всички с нервни отклонения и овче мислене.