Здравен пропуск за ресторанти, кина и фитнеси в Санкт Петербург

В Русия отчитат рекорди на случаи на заразяване с коронавирус
19 окт 2021 07:27, Елка Василева
9
Здравен пропуск за ресторанти, кина и фитнеси в Санкт Петербург
Снимка: архив, БГНЕС

Санкт Петербург обяви планове кафенетата, музеите и други обществени заведения да бъдат отворени само за ваксинирани, преболедували ковид и хора с отрицателен тест, предаде Ройтерс.

Непопулярните мерки, ограничаващи свободите в Русия, бяха обявени вчера, когато бе отчетен рекорд от 34 325 коронавирусни инфекции.

Още по темата

Вторият по големина руски град с население от около 5 милиона души съобщи, че от 1 декември в ресторантите ще се влиза само с QR код. От 15 ноември ще се иска QR код за басейни, фитнеси, театри и кина.

По-рано през годината Москва първа обяви планове за въвеждане на такава система. В средата на юли обаче мярката бе преустановена заради ответната реакция от страна на бизнеси, които казаха, че тя ще доведе до затваряне на хиляди фирми в сектора на услугите.

Досега само около 48 милиона от общо 144 милиона руснаци са ваксинирани.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Като гледам на снимката жената с телефона и маската сама на тая пейка се питам кога успяха толкова да ошашавят хората. До скоро поне въздуха беше сред неоспоримите дадености от Бога/Природата (според кой както го разбира). Сега някой се лишават от тях и без да има формални ситуации за това.
6
3
 
2
 
! Отговори
Типично по нашенски преди 2 години
Тука всичко се запалило в пурпурно-червено, ама ние пак гледаме руснаците!
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аиде и тия изтрещяха. Целия свят е памнал отново и никакви ваксини не спасяват никого. Вижте Англия, осъмнаха с 49 000 нови случая при над 80% ваксинирано население. Смъртността им е като при 2рата вълна. Вчера почина Колин Пауъл, един от видните американски политици, от тежък ковид след 2 игли! Онзи ден почина виден гръцки художник пак с 2 игли, на който чу отказаха всички органи. Така че сертификатите не пазят никой.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 5 "Да и аз не ям шоколад заради съседа ми диабетик." И при вас ли като ядеш шоколад центровете за диализа затварят? И при нас така, затова и аз не ям шоколад. :))))) П.С. Яко сте зле!
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той понеже вируса ходи само на кино, театър и плувен басейн. Разбираш ли не за заразява на други места. Сиропираните нали са предпазени ? Опасностна за тях само на тези места ли е? Еххх ама логика. Бееее
2
7
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
С.путника пази ли от вируса? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
1
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали е случайно, че все страни от бившия комунистически лагер са най-тежко ударени от пандемията след като вече има известно решение на проблема? България, Румъния, Сърбия, Черна Гора, Русия. Неграмотността не прощава.