БСП скочи на Кацаров, поиска оставката му заради "Зеления сертификат"

Не се справял с кризата, която се задълбочава
300
БСП скочи на Кацаров, поиска оставката му заради "Зеления сертификат"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Изпълнителното бюро на БСП поиска оставката на служебния министър Стойчо Кацаров заради заповедта му, с която се въвежда задължителен „Зелен сертификат“.

Още по темата

„Ваксинирането е доброволен акт. Нека всеки, който желае, да го направи. Ваксината би помогнала да се ограничи разпространението на болестта и да спаси човешки живот. В същото време не трябва да бъдат ограничавани конституционните права на гражданите. Въвеждането от служебния кабинет на "Зелен сертификат" по този необмислен начин е неприемливо и неработещо“, посочват в позиция Изпълнителното бюро на БСП, цитирано т пресцентъра на партията.
 
„Тези мерки се прилагат в европейски държави, където висок процент от населението е ваксинирано, но е неприложимо за България. Ако такъв сертификат няма да се изисква за деца до 12 години, това означава ли, че е задължителен за деца между 12-18 години и че те трябва да бъдат ваксинирани?“, допълват от БСП.
Социалистите настояват решенията да бъдат отменени и мерките да се обсъдят внимателно отново.

„Министър Кацаров не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава. Очакваме  да подаде оставка“, обобщават от левицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
0
 
4
 
! Отговори
ПР преди 2 години
Коремни преси правя,правя набирания ,на планина ходя на карадайто се карам ,кво искате още?
249
0
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Ясно е че Зеленият сертификат не става. Въпросът е, Ниновица има ли някаква идея какво да се прави?
248
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НИНОВА ТРЯБВА ДА СИ ПОПРАВИ ГРЕШКАТА ИНАЧЕ НАРОДЪТ ЩЕ ИЗТРИЕ БСП!
247
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова избра Радев за да противостои на Борисов. Използва Решетнико!в за да го сложи за Президент. СЕГА ТЯ Е ОТГОВОРНА ЗА ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ- РАДЕВ! ИМПИЙЧМЪНТ! ЧАС ПО-СКОРО, ЗАЩО ПАРТИИТЕ, КС И ПРОКУРОРТ ЧАКАТ!
246
1
 
12
 
! Отговори
хаотично преди 2 години
Нещата бяха прогнозирни, така че зеления сертификат можеше да се въведе по спокойно, с предупреждение от преди една две седмици, а не за 24 часа. Кацаров е пълен некадърник
245
3
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Всички са прави за зеления сертификат, без Радев и служебното правителство, които не знаят къде се намират.
244
2
 
20
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Фашизмът е в настъпление! Време е да видим кои сме истинските антифашисти! Време е да възродим един лозунг отпреди 80 години: Смърт на фашизма - свобода на народа!! Приканвам всички утре да излезем на площад "Батенберг" от 12 часа на протест!!
243
4
 
7
 
! Отговори
Куршум за министъра1 преди 2 години
Заради МАСКИТЕ, ПОСКЪПВА всичко, а хората нямат Пари.. Хората НЯМАТ пари за Храна и дрехи, а Здравния министър иска българите да купуват и носят МАСКИ.Ако ЗАСТР.ЕЛЯТ Здравния министър, ще ИЗЧЕЗНЕ и ВИРУСА.. Тоя ПРЕНАСЯ вируси, ЗАЕДНО с разни араби, н.е.г.ри и китайци..
242
2
 
4
 
! Отговори
Куршум за министъра2 преди 2 години
Тия пускат арабите и н.е.г.рите да обикалят БЕЗ маски навсякъде из България, и по футболни и баскетболни стадиони. И дори искал да домъкне някакъв Ислямски ВИРУС от Афганистан, който мъкнел още 14 малки Арабски вируса.... А искат ние, българите да носим МАСКА като влезем в МАГАЗИН... НЕ ни трябва Правителство, нито президент.... ВАЖНОТО е да ИЗГОНИМ предателите, и арабите и китайците, които ни ЗАРАЗЯВАТ с ВИРУСИ... И така ще се ОТЪРВЕМ и от МАСКИТЕ....
241
5
 
3
 
! Отговори
Куршум за министъра3 преди 2 години
Заради МАСКИТЕ, ПОСКЪПВА всичко, а хората нямат Пари.Тия мошеници министри, пускат БОГАТИ араби и китайци да ОТКРАДНАТ бизнеса Работата и Парите на българските бизнесмени и работници.. Араби и китайци започват да продават стоки БЕЗ пари, и като ФАЛИРАТ българите, онези ДОМЪКВАТ още араби и китайци.За да имаш Бизнес, Пари и Работа, трябва да отидеш, в ТЪМНОТО и да УБ.ИЕШ Здравния министър и да се отървем от маските, от арабите и китайците.
240
4
 
5
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
ЗЕЛЕНИЯТ СЕРТИФИКАТ измести всички останали, важни държавни и обществени дела. Зеленият сертификат е проблем 1. Нито парламентарните избори, нито президентските, нито служебното правителство, нито другаря Рашков, нито Киро лъжата, нито VERA SU, никой, никой не е по-важен от тази зелена хартийка. И по-важното е, че не се знаят проблемите, които идващите дни и седмици ще изкачат от този неприятен, гаден сертификат. Ще очакваме да видим.
239
2
 
22
 
! Отговори
КНСБ преди 2 години
Най-после и БСП да предложи неяо свястно - оставка за този пародиен министър !!!
238
4
 
19
 
! Отговори
Барба Ганьо преди 2 години
Не само на това недоразумение Кацаров , на оня *** , говорещ с придихание - Радев , временно изпълняващ длъжността Президент ...Срам и позор , когато Господ раздавал ум и разум , тоя шапкар е бил непоряд по служба !!!!
237
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина Борисов е постигнал много добър резултат. правилно ви е преценил, че сте лош мат'рял, че магаре да ви сложи за Президент и за него ще гласувате....Ще повтаряте в един глас, колко е прекрасно това магаре, като се има в предвид, че половината, които възнасят Герджиков, въобще не са чували за него и не са виждали на живо СУ и т.н.Заслужавате си Борисов и лакеите му и мафията да продължава да ви яха и отзад и отпред. Другите заслужено ще си живеят нормално в нормалните държави.
236
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Радев е виновен за всичко, което се е случвало през последните 12 години....Аз ако съм на този човек, който не се вписва, защото е чел повече от една книга, защото има желязна дисциплина, бърза мисъл и най-големият му грях е, че за разлика от Борисов, Пеевски и ДПС не е откраднал от данъкоплатците нищо и НЕ Е КОРУМПИРАН !Виновен е, че се нае да ръководи една държава, в която голяма част от населението, НЕ ИСКА ДА СЕ ОПРАВИМ ! Тази част иска да излъже, да открадне, да се урежда с връзки...
235
3
 
14
 
! Отговори
Martel преди 2 години
Кацаров, за теб само бе-сил-ка! Нагъл продажен антибългарин!Настъпва харвардовата зима. Усещате я. Спрямо нея Виденовата ще Ви се стори като умерена демо версия или спокойна детска градина....
234
4
 
19
 
! Отговори
ГУГАЛО преди 2 години
По неадекватно управление не е имало от времето на Луканов и Виденов. Какво направиха за да няма дьрва и пелети за отопление сега и големите вериги магазини ще спрат заради липса на клиенти. Бойко може да беше айдук и *** ноизлизаше от сякакви ситуации без много да патат хората
233
7
 
22
 
! Отговори
СЕМ преди 2 години
Питат радио Ереван:Каква е разликата между зелен чорап и зелен сертификат? Отговорът е : Няма разлика. ХВЪРЛЯТ СЕ КАТО ЗАМИРИШАТ ЛОШО!
232
4
 
9
 
! Отговори
СЕМ преди 2 години
Питат радио Ереван:Каква е разликата между зелен чорап и зелен сертификат? Отговорът е : Няма разлика. ХВЪРЛЯТ СЕ КАТО ЗАМИРИШАТ ЛОШО!
231
5
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Протестиращ...дааа,"слаба ракия са"!...Виж какво направи селското девойче Данка миналата година:..-Просто "ЗАТВОРИ Витоша" и..готово!..А ъндърграунд Юнака от Банкя пък направи Арена Армеец на полева гробница и без нито едно легло там да бъде заето от коковидаджия,самия Коковид са изплаши и побегна с писък...Абе,юнаците са си юнаци..