БСП скочи на Кацаров, поиска оставката му заради "Зеления сертификат"

Не се справял с кризата, която се задълбочава
300
БСП скочи на Кацаров, поиска оставката му заради "Зеления сертификат"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Изпълнителното бюро на БСП поиска оставката на служебния министър Стойчо Кацаров заради заповедта му, с която се въвежда задължителен „Зелен сертификат“.

Още по темата

„Ваксинирането е доброволен акт. Нека всеки, който желае, да го направи. Ваксината би помогнала да се ограничи разпространението на болестта и да спаси човешки живот. В същото време не трябва да бъдат ограничавани конституционните права на гражданите. Въвеждането от служебния кабинет на "Зелен сертификат" по този необмислен начин е неприемливо и неработещо“, посочват в позиция Изпълнителното бюро на БСП, цитирано т пресцентъра на партията.
 
„Тези мерки се прилагат в европейски държави, където висок процент от населението е ваксинирано, но е неприложимо за България. Ако такъв сертификат няма да се изисква за деца до 12 години, това означава ли, че е задължителен за деца между 12-18 години и че те трябва да бъдат ваксинирани?“, допълват от БСП.
Социалистите настояват решенията да бъдат отменени и мерките да се обсъдят внимателно отново.

„Министър Кацаров не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава. Очакваме  да подаде оставка“, обобщават от левицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
2
 
14
 
! Отговори
Протестиращ преди 2 години
Мндаааа Гешев и охраната му са виновни за всичко ! Добре че поне имаме машинно гласуване както във Венецуела добре че вече Баце не е на власт ...абе къде е Батко ? хо хо хо да живеят *** и техния водач с неговите коремни и лицеви опори !
229
3
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
...та неваксинираните ги обявяват едва ли не за ПРЕСТЪПНИЦИ,"УБИЙЦИ" на околните...Това е ЧУДОВИЩНО!!!!..КЪДЕ ОСТАНА ПРЕЗУМПЦИЯТА ЗА НЕВИННОСТ?!?!..Ваксаджийте упорито ни внушават,че "неваксиниран=болен и заразяващ"..Това е чудовищно!....Все едно да обвиняват всеки минувач че е престъпник и да искат "задържането му под стража"..БЕЗ да е извършил никакво престъпление!..Същото е и с ваксата...А за закаляване и здравословен живот нито един "фактор" не обелва и дума..
228
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не нарежда на Каруцаров от Брюксел. Нарежда му само радеф и *** и то да лъже по цял ден. Ако му нареждаха от Брюксел досега 100 пъти щяха да са ни натиснали и да сме ваксинирани на 80% като европйците. Платените червени *** да си търсят нова работа, БСП няма да влезе в парламента след поредната национална катастрофа в която вкара държавата.
227
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 223 Бойко и той е на БСП и дебелото Лиле /беше тук из ония дни/ и то е на БСП , ами и къдравата Сю и тя е на БСП.
226
2
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
чудно ако го немаше коковида с какво щяха да се заиграват "политиците"?..Сега:-Аз НЕ съм "антиваксер"!..Но НЯМА да се ваксинирам. Няма и да агитирам ПРОТИВ ваксинирането /против самата ВАКСА може би да,защото все още не е ясно за какъв експеримент става въпрос/.Що се отнася до другите,аз бих уважил ПРАВОТО ИМ НА ИЗБОР-който иска,да се вакса,който не иска,-да не го прави.Друго ме смущава:-АГРЕСИВНО ВНУШАВАНАТА МАНТРА,че неваксинираните били щяли да "ЗАРАЗЯВАТ и РАЗБОЛЯВАТ" околните..?!?!?!?!../ще
225
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мишките напускат потъващият кораб. Фалшивата пандемия и "ваксинация" се разбиха в нашите брегове като Вера Су! Има символика, Бог си знае работата.
224
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искайте оставката на РР! Нали той назначава министрите!
223
2
 
3
 
! Отговори
Цска-фалшива новина преди 2 години
Поредната фалшива новина. ЦСКА в България вече не съществува. ЦСКА окончателно фалира на 9.9.2016г.
222
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво се каните на протести ве, нали всичките професионални протестаджии, провокатори и лумпеняги в момента управляват. Вие сте стадо, което се използва за конкретен интерес на конкретен овчар, когато има нужда. В момента на овчаря не му трябвате, няма да ви организира и ще си стоите просто стадо чак докато не отпаднат мерките от самосебе си.
221
11
 
1
 
! Отговори
Мрънкачи, тихо преди 2 години
Като не искате ваксина държавата ще отпусне над милион теста да се сертифицирате, колкото искате. Преболедувалите с добър количествен тест също получават сертификат. Като не искате нито едното пък приемате ситуацията за временен локдаун, чакате са влезем в зелената зона и тогава ще ходите по кръчми.
220
10
 
5
 
! Отговори
Georgi преди 2 години
Айде след Възраждане и БСП опитват да яхнат вълната за изборни дивиденти. Зелен сертификат не е равно на ваксинация !!! Ваксиниран е само една точка от възможните в сертификата. Има също преболедувал, има здрав - доказано чрез ПСР или антигенен тест.Нормално е ако търсиш начин да не затвориш определени дейности и места, да наложиш ограничителни мерки. И сертификата е точно ефективна мярка за ограничение на разпространението на тези места.
219
0
 
13
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
Мдаа,очакваме министър Кацаров да си подаде оставката,ще си я подаде колкото си я подаде и ти,комунист оставки не дава
218
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До въпросчета Ами въпросчетата ти счупват *** . Ако си гледал,слушал,чел/ако можеш/ герберастино, сигурно щеше да разбереш,че в заповедта на министъра не става въпрос нито за локдаун,нито определяне часове за пазаруване на пенсионерите,нито за коридори по които да се върви отдясно в парковете и тн. герберски глупости, а само за показване на QR кода ,че си ваксиниран,което се прави в белите страни. Да ама ти не си бил там.....
217
3
 
7
 
! Отговори
Да , ама не ! преди 2 години
До Царя е гол... В България никога не е имало , и никога няма да има демокрация , защото винаги сме ЗАВИСИМИ от някой ,... затова следва яка тояга за народа който не знае какво иска !Дай на българина ''демокрация'' , и веднага той я обръща на СЛОБОДИЯ !
216
3
 
10
 
! Отговори
SU VERA преди 2 години
От утре - само със зелен сертификат. След това - само със зелени чорапи. ПОТЪВАМЕ нормално другари! Нали затова съм президен - за да забатача държавата! Бойко е виновен, ние не! Ние само сме .... некадърни :)
215
6
 
7
 
! Отговори
АЛОООО! преди 2 години
БСП къде са тръгнаЛЕ с 10 депутата , правосъдие да раздават ?
214
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП е най-мракобесната партия в България.За 32 г. след 10 ноември нищо ново не научи и нищо старо не забрави. Оставка скоро ще подава Корнелия, а Стойчо ще си иде както и цялото служебно правителство след изборите.
213
8
 
4
 
! Отговори
Непозната преди 2 години
В Австрия от много месеци има зелен сертификат и мярката определено е работеща. Интересно, ако тази партия управляваше в момента, какви мерки щяха да приложат за да ограничат броя на заболелите. Много е лесно да правиш популистки изказвания на чужд гръб.
212
4
 
9
 
! Отговори
каналин преди 2 години
А Корнела какво напраши така че гласоподавателите за БСП да се ваксинират или вече да са го преболедували? Май нищо! Важното е да се плямпа, белким некой антиваксър се излъже да гласува за БСП.
211
0
 
10
 
! Отговори
Добре де, ами.. преди 2 години
На Радев чорапите като са зелени, значи и той трябва да си подаде оставката, щото и той не се справя с кризата !