БСП скочи на Кацаров, поиска оставката му заради "Зеления сертификат"

Не се справял с кризата, която се задълбочава
300
БСП скочи на Кацаров, поиска оставката му заради "Зеления сертификат"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Изпълнителното бюро на БСП поиска оставката на служебния министър Стойчо Кацаров заради заповедта му, с която се въвежда задължителен „Зелен сертификат“.

Още по темата

„Ваксинирането е доброволен акт. Нека всеки, който желае, да го направи. Ваксината би помогнала да се ограничи разпространението на болестта и да спаси човешки живот. В същото време не трябва да бъдат ограничавани конституционните права на гражданите. Въвеждането от служебния кабинет на "Зелен сертификат" по този необмислен начин е неприемливо и неработещо“, посочват в позиция Изпълнителното бюро на БСП, цитирано т пресцентъра на партията.
 
„Тези мерки се прилагат в европейски държави, където висок процент от населението е ваксинирано, но е неприложимо за България. Ако такъв сертификат няма да се изисква за деца до 12 години, това означава ли, че е задължителен за деца между 12-18 години и че те трябва да бъдат ваксинирани?“, допълват от БСП.
Социалистите настояват решенията да бъдат отменени и мерките да се обсъдят внимателно отново.

„Министър Кацаров не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава. Очакваме  да подаде оставка“, обобщават от левицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се признаят антителата за сертификат. Вероятно 50% от хората без ваксина вече имат такива от боледуване ... Заповедта ще отпадне. 100 %...
169
2
 
23
 
! Отговори
Майна преди 2 години
ЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО ЩЕ НАПРАВИ ЗЕЛЕНИЯТ СЕРТИФИКАТ Е ДА ДОСЪСИПЕ ИКОНОМИКАТА НИ. НИЩО ПОВЕЧЕ.
168
7
 
4
 
! Отговори
Mersi преди 2 години
Стига сте лъгали хората ! Няма Covid мовид !Само парите им вземате за лъжливи тестове, ваксини, днк, нано-частици. Видяха, че се печелят пари и тия взеха да говорят само за Covid.
167
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТъпанариИ тестовете са принуда като ваксините, кво се правиш на ударен.
166
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма, как да се случи тази заповед... Защото е абсурдна. 100 % ще бъде отменена, а Кацаров уволнен... Янев затова мълчи в момента...
165
3
 
1
 
! Отговори
ДА глупави са преди 2 години
НИе тука не вярваме във половонеутрални те вярват ,за тях любовта между двама мъже е добра ,а тука не знам да е така -- та значи за мен от тях акъл не трябва да се взима !
164
4
 
5
 
! Отговори
Обективно до 185 преди 2 години
НЕ, НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ, ЗАЩОТО ГО ИЗЩАРАХ, НО БЕЗ ПСР/ НЯМАМ ИЗЛИШНИ ПАРИ/ И СЕ САМОИЗЛЕКУВАХМЕ ЦЯЛОТО СЕВЕЙСТВО/ ЗАЩОТО МОЖЕМ И ЗНАЕМ КАК/. АКО СЕ ЗАРАЗИМ ВТОРИ ПЪТ - ЩЕ ГО ИЗКАРАМЕ КАТО КОРНЕЛИЯ - Б.О. ТОЧКА ПО ВЪПРОСА!
163
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато един природно глупав човек не вярва, че ваксината спасява живот, се използват различни начини да бъде вразумен. На мен най ми допада решението в Италия: ако нямаш ваксина, не те допускат до работа. Рано или късно и тук трябва да стане така!
162
4
 
4
 
! Отговори
Сосидж преди 2 години
Ако беше ХИВ вирус нямаше да скачат така. Както не искам ХИВ, така не искам и Ковида на група конспиратори, обикновено с основно образование. Нека тия против зеления сертификат се събират на протести поне за два месеца- всички заедно! И другарите с тях.
161
2
 
10
 
! Отговори
до Диана преди 2 години
Глас народен ,глас Божии.... при 25 % ваксинирани нямате думата ! А това че не ваксинирания е опасен за ваксинирания е пълна г лупост особено когато всеки може да се ваксинира ! 25% се опитвате да се наложите над 75% и то чрез сила ! Всичките ви твърдения за ваксините и ефекта им са спорни лекарите не се ваксинират политиците също ,ваксинирането е скок във тъмното ,явно хората вярват във много от старите ваксини и са недоверчиви във НОВИТЕ ,а вие искате насила да ги убедите .
160
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров ще бъде уволнен, а заповедта отменена. Това ще вдигне рейтинга на БСП... Такъв е сценария...
159
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това че само 20% са ваксинирани е проблем на останалите 80%, които не са! Като не са - да са! Толкова е просто. Сега ще се юрнат като овце към ваксините. Защо в страни като Германия, Англия, Италия се вкаинираха вече 70-80% от населението? Изглежда те са глупави, а ние и румънците сме най-умните. Сега ще хленчим за рекордите си по смъртност!
158
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Oтново предизборна реклама....
157
1
 
0
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До USA Първо се научи на български да пишеш, после ми разправяй общите си приказки, БСП за.***.бе.но!Ако в САЩ не вярват на политиците си толкова на дълбоко, че дори и за ваксините се съмняват,то явно има защо-Тръмп беше категоричен против дори когато сам се разболя.Това беше най-голямия провал на този всезнайко, но истината е, че другите политици не можаха да го спрат, така че и другите са толкова политици, колкото и Тръмп..Нормално е в подобна ситуация хората там да са объркани, но не и у нас
156
1
 
13
 
! Отговори
До Tъпанари преди 2 години
"Умнико" кой ще прави тестове при 80% неваксинирани. Знаеш ли какви опашки ще се извият...? Това са милиони хора.
155
0
 
2
 
! Отговори
Веднъж преди 2 години
Да се съглася с Диана.
154
17
 
4
 
! Отговори
Тъпанари преди 2 години
Къде видяхте задължително ваксиниране?! Всеки е свободен да си прави тестове през ден.
153
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъпо, Нинова, тъпо... изисква се задължителен сертификат, а не задължителна ваксина. Щом искаш, не се ваксинирай, сертификат се издава и на преболедувалите. Само трябва да оживеят. А за хората, които не искат да ги ваксинират - ходете през ден на тестове, нали искахте вие да решавате. На ви свобода. ........... Пък БСП явно няма политически аргументи и търси теми, че иначе съвсем ще ги забравят.
152
3
 
4
 
! Отговори
Кацат сбърка преди 2 години
Върза се на играта на ГЕРБ и сега ще си иде ! Трябваше да си трае ,а кметовете да тръгнат да затварят -- а те са от герб ! Че има проблем във болниците има ама за него Кацата и да има вина е нищо спрямо вината на едноличника --ТАМ трябваше да бръкне Кацата и да покаже за какво става дума . Сега захапа въдицата и понеже се чуди как да спре воя ще яде дървото ,няма начин . Сега ако ни управляваха ГЕРБ от един месец щяхме да сме във локдаун та чак до Декември и после пак до Юни !
151
8
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен Като ви чета всички анонимни тук, направо сте трагедии...Кацаров закъсня с половинчатата си мярка. Страхливо псе е и точно затова го подгониха БСПарите, защото не смее да излезе смело и да каже - това е така! Само за да направи мили очи пред ЕС се реши на тази мярка, не от загриженост за обстановката в страната, но тъ.пи.те БСПари това не ги интересува-те си имат план за унущожаване на всичко българско и най-вече на българите! А вие се водете по крясъците им - водят ви като овце