COVID-19 затвори дом за хора с увреждания в Брацигово

Той няма да работи до 22 октомври
20 окт 2021 15:49,
6
COVID-19 затвори дом за хора с увреждания в Брацигово
Снимка: Pixabay

Дневният център за хора с увреждания в Брацигово е затворен заради установени случаи на заразени с коронавирус. Заповедта за това е издадена от кметицата на общината Надежда Казакова.

Домът няма да работи до 22 октомври. Там ще бъде извършена цялостна дезинфекция на всички помещения в сградата, които се ползват от персонала и потребителите.

Още по темата
Продължава да се усложнява епидемичната обстановка в област Пазарджик. За последните 24 часа там са регистрирани 144 нови случая.

В болницата в областния град леглата за лекуване на коронавирус са на привършване.

В момента областта е в червената зона. Заболеваемостта там е 312 болни на 100 000 души.  Броят на ваксинираните в региона до момента е 70 787, като със завършен имунизационен статус са 37 180 човека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Росица до 4 преди 2 години
Защо смятате, че са трудно подвижни или неподвижни? При нас има с инсулти, травми след падания, диабетици и др. Услугата е дневна - вземат се сутрин, а вечер се прибират при близките им. Освен това пазаруват и от магазина. Защо да не са вирусоносители?
1
3
 
1
 
! Отговори
Росица преди 2 години
Работя в същия тип социална услуга, както тази в Брацигово, но в друго населено място. Питате защо възрастните не са ваксинирани - защото не желаят, защото децата им не позволяват. Истината е, че в този тип услуга те са носителите на вируса, а не персоналът. А когато са болни, близките им измислят различни оправдания по телефона за отсъствието им - лекуват високо кръвно, стомашни проблеми, недоспиване и т.н. След връщането им в центъра обикновено става ясно, че цялото семейство е било с Covid.