Проф. Герджиков: Зелените сертификати трябва да се отложат

"Правителството на Румен Радев не направи нищо за шест месеца"
20 окт 2021 16:10, Ния Христова
170
Проф. Герджиков: Зелените сертификати трябва да се отложат
Снимка: БГНЕС
Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков настоява служебният кабинет, който бе назначен от Румен Радев, да отмени изискването на зелените сертификати за достъп до различни дейности на закрити пространства.
 
"Изискването за зелен сертификат е възможно само при висока степен за ваксиниране. Правителството, назначено от Румен Радев, не направи нищо за шест месеца за повишаване процента на ваксинирани и тази заповед изглежда сякаш е за друга държава. Заповедта на здравния министър означава, че цели сектори на икономиката утре ще спрат работа. Още по-лошо е, че от утре лекарите и здравните работници, които нямат сертификат, не могат да работят. Оставаме без лекари. Призовавам министър Кацаров да отмени заповедта си или да отложи влизането й в сила. Призовавам и г-н Радев за възстановаване работата на Националния оперативен щаб, защото очевидно изпълнителната власт не се справя със здравната криза", каза проф. Герджиков, цитиран от БГНЕС. 
 
Проф. Герджиков изрази мнение, че мерките трябва да бъдат преосмислени и съгласувани със засегнатите страни, както и да се предвидят сериозни компенсации за тези сектори.
Още по темата
 
"Служебният кабинет и президентът Румен Радев закъсняха и вместо управляващите да наблегнат на мащабна кампания за ваксиниране и за по-добро информиране на гражданите за ползите от ваксините, бяха пропуснати по-спокойните летни месеци и сега отново здравната система е на ръба, и не може да се справи с приемането в болници на всички пациенти, за които е необходимо специализирано лечение", отбеляза кандидатът за президент. 
 
Проф. Герджиков смята и че управляващите трябва да възстановят дейността на Националния оперативен щаб, както и внимателно да се анализират данните за заболеваемостта, проблемите в здравната система и държавата да започне да гарантира лечение за всеки пациент. 
 
"Бездействието на властта е престъпно, струва човешки животи и ще остави без доходи в най-тежките зимни месеци хиляди българи", коментира проф. Герджиков, цитиран от пресцентъра на издигналия кандидатурата му Инициативен комитет.
 
Днес кандидат-президентската двойка се срещна с кмета на община Пазарджик Тодор Попов, водача на листата ГЕРБ-СДС за района - Екатерина Захариева и кандидати за народни представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не на фалшивите и скъпи ваксини! Да живее Свободата!Джендърите да бъдат лишени от българско гражданство и да им се купи еднопосочен билет до Саудитска Арабия.Пасита,Хърпърцуняни,Костовци и други евромекерета в Сибир.
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясен си ми, професоре! Толкова умен, че освен от древногръцки разбираш и от вирусология, ваксини, можеш да обясниш ползата от тях, за разлика от конкуренцията! Boyko dixit! Удобен като ароматизирана мека трипластова хартия! И толкова здрав и надежден...
129
1
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До Анонимен/144Така, че не лъжи, продажний ***! България трябва да излезе от ЕС и НАТО, а българомразещите *** като теб ще гледат прасета в Белене!
128
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До Анонимен/144"САЩ започнаха работата по противодействие на коронавируса 3 месеци след нас" - 1. Тръмп сключи договори със Санофи и Астра Зенека в Европа седмици преди 4те страни от ес да се договорят за същото. Преди това имаше договори с американските фирми.2. Тръмп спря полетите от Китай Януари, а Урсулата ходи да му се кара м. Март защо спрял полетите от Шенген щот пречел на свободното разпространение на вируса. Чак след като Тръмп я натири, държавите почнаха да спират полетите с Китай.
127
0
 
2
 
! Отговори
ББ ще стартира рефор преди 2 години
Имаше хора които искаха да проведак кумунистическата революция в цял свят.После човек каза че може революцията да победи само в една страна.Гержиков е третия екземпляр,който иска да комунистическата революция да победи в едно семейство и за това се дочу варно/неварно онази мини комунистическа революция която той преведе в посока на майка си.9000 лева които комуниската кому високата одмъкна от СУ и после контралеворюция застави крадлата да върне кайметата.на тоя да му вярвам?Да си смени червилото
126
1
 
2
 
! Отговори
Марияна преди 2 години
В Европа масово се ваксинират и постепенно излизат от ограниченията ,само ние селските хитреци не искаме. Закъсняха с тези мерки ,трябваше лятото да ги въведат. Дават избор: ваксини или всекидневни тестове. Но ние искаме друго ,но какво и ние не знаем. Сега всички се натискат и забравиха за ,, страховете" си.
125
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе трай бе лешник! Много взе да се изживяваш от рано! Кандидат президент 5та година!
124
2
 
4
 
! Отговори
До 151 преди 2 години
Те и Кацаров и Радев бяха, ама като са на власт идва и натискът от Брюксел. Ако ще и Възраждане да управляват, нищо не се решава на местно ниво.
123
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджиков и ти не ставаш. Първо в тази каша ни вкара щаба. Второ ваксината трябва да е по избор. Всяко друго изказване си е завоалирана лъжа и мятане на решенията на групова отговорност дето съд не ги лови.
122
8
 
4
 
! Отговори
Ванга преди 2 години
Това е новата президентска двойка. Сънувах ги като победители.
121
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента всеки кандидат от противниците на Радев и властта говори това което хората искат да чуят, а не това което биха направили ако бяха на власт.
120
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ започнаха работата по противодействие на коронавируса 3 месеци след нас,но до края на лятото т.г. се ваксинираха 90% от хората и сега ходят без маски и се подготвят за ваксиниране на децата и тийнейджърите от 4 до 18 г. Там като се каже нещо се изпълнява. Ние гледаме как да заобиколим нещата, но от ЕС парите за възстановяане се дават срещу изпълнение на обещания и отстъпление от това няма.Дискриминация върху 80% неваксинирали се - глупости! Проф.Витанов казва истината и от нея много горчи.
119
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След големи огнища на корона в домовете за стари хора в Шлезвиг-Холщайн и Мекленбург-Западна Померания, Германската фондация за защита на пациентите призова за ежедневни тестове за жителите и служителите на такива заведения. Това, което е необходимо сега, е политически дискурс за интелигентни решения без блокиране и изолация.Това включва ежедневни тестове -също ина хора, които са били ваксинирани или са се възстановили.Имайте предвид, че в тези домове обитателите и персонала са 100% ваксинирани
118
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професоре, не говорете глупости! Сертификатите дори закъсняха? Тази година три варианти на ковид 19 ни нападнаха: класическият, английският и сега делта ковидът, който е много "прилепчив" и се разпространява бързо. Ние, българите, не се усетихме, че влошаването на времето - дъждове, ниски температури ще ни сварят неподготвени и резултатът се вижда.Не обвинявайте служ.правителство, а антиваксърите и депутатите, че не можаха да съставят редовно правителство, а Радев три кабинети прави за избори
117
3
 
9
 
! Отговори
Бойко и Герб преди 2 години
Са най-големите лицемери. Радев слага сертификати - трябвало пълен локдаун. Радев налага локдаун - ама ние най-добре управлявахме кризата с най-либералните мерки. Истината е, че всички дивотии като локдауни, задължителни ваксини, ограничаване живота на хората и правото им да упражняват труда си, трябва да се ПРЕМАХНАТ!
116
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до#138 защото са много полезни
115
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До отговор...Това НЕ е "власт"!!!!!...Това е ЗАДЪЛЖЕНИЕ на Президента,което той със сигурност е изпълнил с нежелание,но Конституцията му повелява,а на всичко отгоре откачените мераклии за власт и откровени САБОТьОРИ,като проклетите "итн" НЕ позволиха нещата с правителството да се развият по нормалния начин...Така че Радев е ПОТЪРПЕВШ в известен смисъл,защото БЕЗ ДА ИСКА се наложи да поеме НЕГАТИВИТЕ на споменатите мераклии за власт..И най-вече на така наречените.."сценаристи"..и разни чалгаджии
114
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки така говори в опозиция, но после в управлението нещата изглеждат по друг начин.
113
5
 
2
 
! Отговори
отговор преди 2 години
Властта на Румен Терсенето се заключава в назначаването на това безхаберно правителство което место да се занимава с проблемите на обществото само ги създава.
112
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Румен Терснето...Ай!...И каква "ВЛАСТ" има Президента,бе извеяник?!..НЕ на теб,на другите ще припомня:..-В България има ТРИ власти../Според Ткста,НЕЗАВИСИМИ една от друга"/..:-Законодателна /демек Парламента,наречен ..по инерция от събитията в местността "Оборище"."Народно собранье"./,ИЗПЪЛНИТЕЛНА,демек Министерския съвет със всичките му министри ,и..Съдебна..Е?!..Къде е споменато за "властта,която има Президента" ?..Президента има ЗАДЪЛЖЕНИЯ по Конституция,а "властта" му се заключава да под