Ресторантьорският бранш ще протестира всеки ден

"Зеленият" сертификат щял да унищожи икономиката
66
Ресторантьорският бранш ще протестира всеки ден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Председателят на БАЗ Ричард Алибегов коментира новите мерки, обявени от здравния министър Стойчо Кацаров.

"Безпрецендентно е при 20% ваксинирани да се въведат "зелени" сертификати. Това унищожава икономиката. Ресторантьорският бранш ще протестира из цялата страна ежедневно". Това заяви Алибегов пред Нова телевизия.

Според него това решение ще доведе до масови фалити.

Още по темата


"Бързият тест е абсолютно безплатен в Европа, заедно с тестовземането, а тук безплатен ще е само тестът, вземането на проба ще струва 10-15 лв.", допълни той.

Той разкри, че от обявяването на заповедта са му се обадили 40 браншови организации.

"Вече освен хотелиерите се вдигат и моловете. Държавната администрация също трябва да бъде включена в тези мерки, трябва да важат за всички", заяви той.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен1 преди 2 години
с протести нищо няма да стане *** бунтове трябват
39
6
 
9
 
! Отговори
Gorskio преди 2 години
Хаха - ресторантьорите нямали право да искат лична карта. А ако ти сервират пиенье как ще докажеш че имаш 18 г? Най-вероятно с лична карта... Явно имат право да я искат...
38
10
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Като затворят фирмите никой няма да внася осигуровки и ДДС. Другия месец в бюджета ще се отвори дупка по-голяма от празната глава на Рундю ваксинатора :)))))))))))))))))))
37
4
 
10
 
! Отговори
Тази заповед преди 2 години
Най сетне ще осветли - ваксинирал ли се е Радев тайно или не. Което отдавна питаме. Ако пак го видим да ходи/закъснява на опера. Значи или е ваксиниран или като Кирчо Канадеца има творчески подход.
36
8
 
15
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Шегата настрана само масови протести против - ваксинациите на сила , не сме вьв китаиНали комунизма си отиде - наушким
35
3
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Анонимен.... Кауньо, това го кажи, например на готвач с 20г. стаж. Какъв ще стане Данъчен инспектор ли? Ай сиктир!!!
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам как Сталинка още не е поканила в МВФ икономическия корифей Алибегов да оправи света.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В знак на протест - ричи абигеров да се самозапали пред парламента
32
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, ми да се ваксинират, крайно време е. Живея във Франция, тук на бар у ресторант се ходи със зелен паспорт- 40 евро е тестът, като не искаш ваксини, плащаш за тест. Баровете се пукат по шевовете, икономиката потръгна, хората са на работа, децата на училище. Българите обаче са мързелив народ като цяло, дюшеш им идва сега да си стоят вкъщи!
31
1
 
4
 
! Отговори
13666 преди 2 години
'чудя как съм седял толкова години барман, да им наливам да пукат и да им чистя келешлъците' --- заменил си един господар с друг. веднъж слуга, винаги слуга
30
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв му е проблема на тоз Али? Проблемът е, че хората не се ваксинират. Недей да скачаш срещу държавата, а скачай срещу тези, които не се ваксинират. Утре няма да има кой да те прегледа, а да не говорим за лечение в болница. И с пари да отидеш няма да те вземат. Аман от мрънкачи. Защо не каже какъв е процента на ваксинираните в ресторантьорския бранш?
29
9
 
6
 
! Отговори
Итн преди 2 години
Надявам се когато - итн спечели изборите за парламент да отпаднат мераците на - бацо и радев да ни ваксинират насила
28
3
 
7
 
! Отговори
Тази заповед преди 2 години
Е създадена така, че да бъде заобикаляна. Няма глоби, няма правомощия на проверяващи... по добре ресторантьорите да се прибират и да си работят, проявявайки творчески подход към спазване на закони и заповеди като Киро Канадеца. Щом Канституцията може да бъде нежлижирана какво остава за една заповед. Така е в новата България на Радев.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'държавата (която сме ние)' ---- ако ти си държавата защо не си дигнеш заплатата? я погледни пак кой доброволно си назначил да те владее.
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЗозоЩе останат без работа тия които не им се работи. Всеки може от барман, да стане някакъв друг човек. Аз поне така направих, преквалифицирах се и не се оплаквам. И не работя за търгаши за 500 леа. Сега взимам малко повече от двойно от 500 и то чисто. Дори се чудя как съм седял толкова години барман, да им наливам да пукат и да им чистя келешлъците, разбираш ли, Каyнь?
25
2
 
17
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Ресторантьорите са мафия,която е некадърна да произведе дори клечка за зъби.Капиталистически търтеu! Никаква подкрепа за тия холокостаджии мързеливи герберо-турко-еврейски! Всички ресторанти трябва да са Държавни и със стандартизирана добра храна.
24
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майтап Уили кръчмите били икономика, сивия сектор бил икономика верно нЕма такава държава.
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам ги ся по телевизията - "Ама ние сме изоставени от държавата". Ми... то българина е изоставен от държавата вече 30 години. Кога ядохте кюфтета, хвърляхте салфетки, ходехте по скъпи почивки... докато персонала ви изнемогваше и се молеше за някакво увеличение на заплатата, вие кво? Аааа няма сега пари, по натам. И това по натам така и не дойде за тоооолкова години. Ама сега когато и вия ядохте дървото - ама персонала, ама не можем, ама държавата ни изостави.... Дойдохте ли на нашата? А така.
22
12
 
8
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Само - итн са против ваксинациите на сила - гласувам за тях и лунаРадев ми падна в очите с това безобразие
21
12
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Анонимен..........Работят в сивия сектор, крият данъци, намалиха им ДДС................................ Кауньо, осъзнаваш ли, че 250000 ще останат без работа, а?