Сърбия също въвежда COVID сертификати

Мерките ще влязат в сила от 23 октомври
20 окт 2021 19:57, Ния Христова
28
Сърбия също въвежда COVID сертификати
Снимка: БГНЕС
Сърбия въвежда COVID сертификати. На днешното заседание на Кризисния щаб беше решено да се въведат такива пропуски за заведенията. "Тези мерки ще бъдат валидни от 23 октомври", каза премиерът Ана Бърнабич, предаде БНР.
 
Бърнабич обясни, че епидемиологичната обстановка в страната е катастрофална. Тя сподели още, че дълго време е мислила какво да прави като премиер и не разбира защо мерките не се спазват. 
 
"От събота, 23 октомври, в 22:00 часа, ще бъдат въведени Covid сертификати, които ще важат за всички затворени помещения на заведенията - барове, кафенета, клубове, ресторанти", каза Бърнабич и добави, че всички проверки ще бъдат строго контролирани не само на пропуските, но и на спазването на всички съществуващи мерки в магазините, търговските центрове и подобни съоръжения.
 
Бърнабич обясни, че изискванията включват не само доказателство за ваксинация, но и PCR тест, не по-стар от 72 часа, антигенен тест, не по-стар от 48 часа и потвърждение за прекаран коронавирус, не по-старо от седем месеца.
 
"Чужденците се нуждаят от цифров ЕС сертификат или сертификат от държавата, с която Сърбия е подписала споразумение за признаване на сертификата. Надяваме се, че това ще ускори ваксинацията. Това е единственият начин да победим коронавируса", каза Бърнабич.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
На първия етаж на Пирогов, където хората чакат за травматология или като мене - за инжекция против тетанус, точно там излиза врата на ковид отделението. И всички гадости от тоя "най-свиреп вирус", заради който закопават умрелите "от" него с хлорна ввр, всички гадости се хвърлят в две обикновени пластмасови кофи, които стоят сред чакащите за най-банална манипулация. И над тях табелка: "ковид ***". Театър за олиго френи, от олиго френи.
20
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се ваксинирайте. Вълната ще ви помете и ще се отървем от вас по естествен път .
19
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните държави забравиха за вируса. ---///---- Ваксина, която действа само година, не е ваксина. Това е само дразнител на имунитета. Няма да се ваксинирам с тия бок луци, за да ме разболеят повече.
18
4
 
9
 
! Отговори
Тъжна Сърбия преди 2 години
Кого го интересува тази тъжна и изостанала страна Сърбия иначе най-верният сателит на Русия в Европа след Беларус !
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми хвалете сърбите ,това са най-големите алармаджии и самохвалци с високо самочувствие без покритие!Въобще не е вярно ,че са по-добре от нас.Преди години беше чудо да се проведе гей-парад в Белград,сега не само ,че се провежда ,ами назначиха за премиер хърватка при това леsбийка!!!Това ли е патриотизъм,и защита на Сръбството с вековните Православни ценности за които обичат да говорят?
16
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Сърбия са ваксинирани само 60%. Нормално е да има локдаун или сертификат.
15
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните държави забравиха за вируса. Но хората им над 85% ваксинирани, Португалия в 98%. Неваксинираните въвеждат локдаун. За да ви спасят задниците. Не че си заслужава......
14
5
 
7
 
! Отговори
Мартин преди 2 години
Явно чичо Сам от Ирак се пренесе на балканите. Но и тук ще гризне дръвцето.. скоро маеиометлиге му ще бъдат изхвърлени от там дето им не е работата.
13
1
 
7
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
До MakedonКакво ,бе маймунодон?? Темата е за твойте бракиа сърботатарите и лезбийката им чорбаджия. Скоро и тук някой такъв ще сложат да командва. А нали в шумадия беха всичките набоцкани ???
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази, когато стана Премиер изглеждаше притно младо момиче. Въпреки, че се беше обявила за лес-бийка. Сега сигурно след като е минала на хорманална терапия изглежда като мъж. Жалка картинка. Каквото човек сам си направи, никой не може да му причини.
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едни и същи отреБки на Новият Световен Ред навсякъде
10
3
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Явно мерките в България не са уникални.Така се прави навсякъде.
9
5
 
5
 
! Отговори
КАЛЕКО АЛЕКО преди 2 години
Радев е виновен
8
6
 
2
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
До Анонимен 1============================================Ти ако си нормален, няма да си тука.
7
3
 
13
 
! Отговори
ВГЗ преди 2 години
Тази на снимката мъж ли беше или жена? Или и тя не знае?!?
6
3
 
10
 
! Отговори
Турист преди 2 години
Ами такава е модата!
5
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбите са много по-надупчени от нас. Но като гледам псевдоваксините не са им помогнали.
4
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
все такива безполови и ялови садисти парашутисти са по върховете. дали не са им имплантирали по един извънземен или дистанционно управление да изглеждат така и да тероризират населението си така? или изродщината от вътре им идва...
3
3
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Нормалните хора не четат (още по-малко коментират) неща, които не ги интетесуват. Което пък поставя въпроса колко си нормален......!?
2
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пф, сърбите не са като нас. Там за най-малките изцепки излизат по улиците десетки хиляди...