Затегнаха COVID мерките в Австрия

Специална маска се носи в хранителните магазини
20 окт 2021 08:38, Елка Василева
38
Затегнаха COVID мерките в Австрия
Снимка: архив, БГНЕС

Мерките срещу COVID-19 в Австрия бяха затегнати.

Задължително е носенето на специална маска в магазините за хранителни стоки и аптеките, както и в обществения транспорт в Австрия. Деца от 6 до 14 години, както и бременните, могат да носят обикновени маски.

Още по темата

Достъпът до нощните заведения, както и посещенията в културни институции се разрешава само след представяне на сертификат за ваксиниране, преболедуване или негативен резултат от PCR тест, предаде БНР.

Педагозите, заетите в гастрономията, както и фризьори, масажисти и татуисти трябва също да притежават един от трите документа, както и да се тестват регулярно с PCR тест.

Aнтигенните тестове не се приемат като доказателство за нисък епидемичен риск и не могат да послужат за достъп до определени услуги.

Задължителен сертификат за ваксинация или преболедуване трябва да притежават и заетите в болници и домове за възрастни, като те трябва да представят и резултат от PCR тест веднъж седмично.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
5
 
! Отговори
ДА преди 2 години
Аз пак да попитам-още ли се смеете на "световната конспирация"!?Едно по едно нещата си стават,а вие гледате и нищо не правите,приемате нещата и всичко върви по план!
32
0
 
8
 
! Отговори
мамин сладък преди 2 години
До дСАДАвстрия е с почти 70% ваксинирани, към 85% са заедно с преболедувалите. И пак затягане на мерките с нови положителни между 1800-2200 на ден. Носят се ФФП-2 маски, никакви "специални" маски. Много ваксинирани са положителни и болни-в съседна дирекция от 50 души 14 напълно ваксинирани са болни. Но и те преодължават с натиск за ваксиниране, даже и за преболедували, макар че от преболедувалите почти няма новозаразени.Но в болница влизаш само след предписания от лекар, не като в БГ-който иск
31
0
 
14
 
! Отговори
дСАД преди 2 години
Австрия не беше ли една от най-високо ваксинираните в ЕС? В скандинавските страни уж работят тези ваксини и отпуснаха мерките и за сега не докладват проблеми. Но Австрия също има висок процент ваксинирани и там мерките си стоят затегнати. Значи там можем да заключим, че ваксините не дават нужното успокоение. Защо?
30
0
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Тъз специална маска , да не е прикрепена към бутилка с кислород , която носиш на гърба си ?
29
1
 
13
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Нали са ваксинирани бе !? Имат зелени хартийки у джобарата , дето ги пазят от........уроки !
28
0
 
12
 
! Отговори
.... преди 2 години
Това е началото на края дами и господа. Лиценза ви ще важи за определено време докато не трябва да си го подновите на ново. Разделяме обществото на годни и негодни. Тези сертификати са прелюдия към китайстака социална точкова система ако не ви е ясно.
27
0
 
7
 
! Отговори
ПлешивиятлешоядГоджи преди 2 години
Значи ще се мре яко в Австрия
26
2
 
18
 
! Отговори
Лекари без баница преди 2 години
- Докторе, пациентът беше напълно ваксиниран и ....умря!?- Ааа, ама ако не беше ваксиниран щеше да е още по-зле.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То у нас като умират по 100-200 човека на ден резултата от преброяването няма да е точен и действително няма да сме толкова колкото ще ни изкарат като бройка.
24
8
 
20
 
! Отговори
Хахахах преди 2 години
Нали ваксаните били се справили с ковида,а само Г.ньо,където не щял да се боде ще мре и ще го затварят?Алооо ковид зомбитата къде сте?
23
4
 
7
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
проверете колко са починалите в Австрия и тогава говорете глупости.
22
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ааа . . .С кое се обърка, че в Авсрия умират 15 пъти по-малко от вируса или , че в болниците имат 1200 човека, а ние над 6 хиляди
21
8
 
36
 
! Отговори
ааа преди 2 години
Нещо пак се обркАх...Австрия са над 75% ваксинирани и въпреки всичко мерките и ограниченията продължават.Какво трябва да стане,че хората да дишат спокойно?Да се ваксинират над 100%,да се ваксинират през месец или.......
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АБС . . .Казва, казва и всеки с достъп до интернет и с 8 клас може да го провери.Сега умират по 450 на ден, а не по 300 . . .Всяка седмица НСИ изнасят данни за умиранията по седмици в България. Вече сме над 3 хиляди на седмица
19
5
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Квай таз специална маска еврогейска ли :)))
18
10
 
14
 
! Отговори
АБС преди 2 години
И без ковид в България умираха по 250-300 на ден. Но сега никой не казва има ли промяна в тези цифри, но виж умрели с ковид броим.
17
9
 
11
 
! Отговори
Pistoleta1 преди 2 години
Достъпът до нощните заведения, както и посещенията в културни институции се разрешава само след представяне на сертификат за ваксиниране, преболедуване или негативен резултат от PCR тест. Никой не ограничава ваксинираните. Маските се носят за да не заразиш околните .Това се казва социална отговорност ( аз може да съм ваксиниран и защитен в някаква степен , но може да пренасям и затова трябва да се носят от всички в този момент)
16
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тролчетата се правят на остроумни. За вас нормалното е да умират по 100 - 200 човека на ден ли ве шматароци. За да можете да ходите по кръчмите и да слушате идола си славун. Чалгарите и кирчовците са срам
15
9
 
22
 
! Отговори
Добре преди 2 години
Е та нали са ваксинирани и се пазят? Защо затягат мерките пак????
14
7
 
24
 
! Отговори
Бре, бре! преди 2 години
Какво се случва? Много ваксинирани, пък още по-строги мерки.Някой компетентен може ли да обясни?