Ангелов: Сертификат за една доза - безумие, това не е амбалажна хартия в бакалия

ГЕРБ ще сезира ЕС за нарушение на регламента за сертификата
223
Ангелов: Сертификат за една доза - безумие, това не е амбалажна хартия в бакалия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според бившия министър на здравеопазванетоот ГЕРБ Костадин Ангелов не може да бъде издаван зелен сертификат на хора, които са получила само първата доза от ваксината срещу коронавирус.

Причините за това са две – първата е, че само една доза не дава достатъчна защита, втората, че се нарушава европейският регламент за зеления сертификат, в който ясно е посочено, че се издава само след втората поставена доза.

Още по темата

„Това не е амбалажна хартия в селска бакалия, това е европейски документит“, скочи Ангелов.

Според него сега целта е да се залъгват хората, че могат да се движат свободно.

Той се закани, че ГЕРБ ще сезира европейските институции за ситуацията.

„Опасно е да се лъжат хората, че са защитени след поставяне на първата доза от двудозовата ваксина. ЕК е посочила в регламента, че за защитен се смята само човек, който  е получил две дози“, каза Ангелов.

„Кои са тези експерти, които са се подписали под документа с препоръка да се издава европейски сертификат само за първа поставена доза? Не допускам, че експерти на д-р Ангел Кунечв се е подписал под такъв документ, под това безумие“, каза той.

Според него подобно решение е взето под натиск.

Зам.-кметът на София Мирослав Боршош отсече, че нищо не налага да се затварят училищата, защото процентът на заболеваемост сред децата и учителите е нисък.

„Излиза неграмотно COVID поколение“, предупреди той.

Според него най-рискови са децата от 1 до 4 клас, както и тези, на които предстоят матури – 7 и 12 клас.

„Стигна се дотам, че родителите дори не успяха да приберат учебниците на децата си. Наложи се в нарушение директорите на училищата, но те поеха този риск, да отворят коридор тази сутрин, за да си ги вземат“, коментира Боршош.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ангелов, кажи си, че искаш да затваряш и да ваксинираш, какво го увърташ!
115
15
 
10
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
Работата върви на там , всички ще се ваксинираме , ама искаме да сме ПОСЛЕДНИ , ОТ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ В ЕС , ДАЖЕ И В СВЕТА !
114
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега всички станаха популисти и големи националисти, все пак идат избори, народа се озвери, вече не е толкова глу пав, че да им верва :)))
113
7
 
4
 
! Отговори
Мутафчийски преди 2 години
Сертификат само след трета игла на Пфайзер като мен! Иначе МОЛ през крив макарон! Заповед на института Роберт Кох-Германия! Муааахахаха!
112
3
 
3
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Нали и Бойко е генерал , т. е. и той е със зелени чорапи ,... УТОЧНЯВАЙТЕ СЕ , ЗА КОЙ ЗЕЛЕН ЧОРАП СТАВА НА ВаПРОС ?Бойко със зелени чорапи ли е , или със КАФЯВИ ?
111
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя настоящ министър, не стига че закъсня с два месеца с мерките и можеше и да са по-леки, ами ще направи така, че българския сертификат да не важи никъде и тотално ще блокира икономиката. Дай на комуниста да блокира на 100% свободното движение на хора и да им забрани да напускат страната.
110
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има нещо сбъркано , сертификатът щял да се признава само в България!!!Как ще стане това ,след като сертификатът е като всички останали сертификати в ЕС?Цялото им управление е такова ,популистко,полувинчато,безотговорно!
109
9
 
4
 
! Отговори
''безумие& преди 2 години
То И управлението на герб беше БЕЗУМИЕ , за 13г. България е на всички последни места в ЕС ...Това са резултатите , от ЕК на ЕС ,.... не от народа който е обвиняван от герб , за неуспехите !Г-н Ангелов , кога стаНАхте политик , кога започнахте да давате оценки ???Политиката е само за ГЛУПАЦИТЕ , няма морал няма правила , ЗАЩО СЕ ОКАЛЯХТЕ ???
108
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни ***. Да ни поставят в положение за 15 ч. да реагираш за дистанционно обучение.
107
2
 
17
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
А досегашните му заповеди не бяха ли безумни? Изобщо, Стойчо се оказа доста безумен министър.
106
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоз ботокса кой му е платил, както и присадената коса, сигурно изтрадалия народ, то мутрите не обичат да плащат на простолюдието :))
105
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога ще дойде снега ще има да пищите че послушахте Ушатия диктатор ама ще е късно за вас будалите ай цел ден драскйте шамандури
104
8
 
11
 
! Отговори
иван преди 2 години
този заприличва все повече на баце и това не е комплимент...
103
1
 
8
 
! Отговори
русенец преди 2 години
До КазуарА кой щеше да заработва пенсиите, обезщетенията на затворените обекти. Кой, ако не работещите. А и колко процента от възрастните са ваксинирани? Да не би след май месец, когато дерибейства Кацаров вече да имаме 90 % ваксинирани пенсионери
102
0
 
14
 
! Отговори
За Радев преди 2 години
"Не ми говорете за закон и конституция, В тая държава всичко е проституция" Слави Трифонов
101
11
 
8
 
! Отговори
иии преди 2 години
На страната на Борисов са и ЕС, и европейските пари. Борисов купи лоялността на управляващата бюрократична класа, цели родове се хранят покрай масата на Борисов като ***, като подакващи ***. Парите на ГЕРБ продължават да управляват медии, кметове, местни феодали, синдикати и НПО-та.
100
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя очилат плъх колко кадърни уволни от МУ може книга да се напише
99
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До като не се наркоманизират, ще слагат дозите от време на време. После сами ще ги търсят!Че и ще си плащат.Тоя филм го знаем и сме го гледали с цигарите едно време!
98
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТАКА ЩЕ Е МЪРЗЕЛИВИ БЪЛГАРИ КАТО ВСЕ ЧАКАТЕ НЯКОЙ ДРУГ ДА ВИ ОПРАВИ ДЕРЕДЖЕТО ВМЕСТО ДА СЕ ВДИГНЕМ КАТО ЕДИН И ДСЕ ПРЕБОРИМ ЗА ПРАВАТА ДАДЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА
97
1
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Цялата тъз работа ковид19 е безумие , ти за 1 доза издребняваш !? Но ако трябва да бъда обективен , за случващото се в момента , ако давате сертификата след 1 игла , за втората бая ще чакате да дойде некой .