Безплатни тестове за служителите преди работа

Те ще се осигуряват от здравното министерство
21 окт 2021 19:43,
82

Служителите, които нямат "зелен сертификат", могат да си правят безплатни антигенни тестове преди работа. Те ще се предоставят от здравното министерство на всички лаборатории, като ще има пределна цена на пробовземане. А работодателят ще могат да организират тестването на служителите си, съобщи Bulgaria ON AIR.

Рекордните 160 хиляди документа са били изтеглени вчера, а днес се теглят средно по 15 хиляди на час. Здравните власти съобщиха - сертификатът за преболедуване ще бъде удължен на една година. "Зелен сертификат" ще се получава и след първата игла на ваксината и ще важи един месец.

Експертите по инфекциозни болести, епидемиология и имунология подкрепят предложението валидността на сертификата за преболедуване да бъде удължен на една година.

Здравният министър Стойчо Кацаров уточни, че удължаването важи за рамките на нашата страна, не на ЕС.

Още по темата
"Не е нужно да се преиздават сертификати", подчерта той. След влизане в сила на "зеления сертификат", повечето хора избраха еднодозовата ваксина. А за да не са лишени от избор на препарат, здравните власти ще позволят сертификат да се получава и след първа игла от двудозовите ваксини.

"Този документ да е валиден като сертификат в рамките на 1 месец до времето за поставяне на втора доза. Т.е. ако сте си поставили първа доза от двудозавата ваксина, този документ може да ви служи да посещавате местата, където се изисква "зелен сертификат", допълни проф. Кацаров.

Здравните власти дават и гратисен период на засегнатите браншове да оптимизират процеса на работа. До понеделник РЗИ ще издава само предписание в случай на нарушение.

"И дотогава няма да се налагат глоби, ако има вече някъде наложени, те ще се отменят, категоричен бе зам.-министърът Александър Златанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да четох делта плюс подле ще има делта с два плюса Истината е че е изкуствено съдаден изтърван вирус и ще има много мутации когата нсмерят ваксина за СПИН ще има и за този вирус дотогава колкото толкова
50
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре 6+
49
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Израелските специалисти са засекли нов вариант на делтата. Твърдят, че вече циркулира и в Англия. Не се знае ваксините дали имат ефект при него.
48
5
 
6
 
! Отговори
до Е, па преди 2 години
ако си държавен служител нямаш нужда от зелен сертификат или да ти бъркат в носа за да идеш на работа
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще си направя три, щото са безплатни ;)
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Авантата само аванта го тресе. Ако продължава така следващото правителство ще трябва да вдига данъците
45
4
 
17
 
! Отговори
смях преди 2 години
Българската овца поглъща жадно всчка глупост на властите.
44
4
 
23
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
След като са безплатни тестовете за служителите и РЗИ ги предоставя, кой ще взима пробите, къде ще се извършва процедурата? . Примерно, работя в общината. Идвам сутринта пред сградата, и какво се случва точно? Какъв е редът, кой ще ми бърка в носа? Изобщо, кажат едно нещо, то пък се окаже недоизяснено, след него един вагон въпроси изникват.... Първо казват хоп, после скачат-такава е всичката им работа. А това с издаването на сертификат при първа игла е не безумие, а неадекватност.
43
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм хитър. Зеления чорап няма да спечели на първи тур! Вече е сигурно! А на втория тур глас срещу него. Изложи се с половината служебни министри. Тотално неадекватни
42
15
 
10
 
! Отговори
Възраждане на СССР преди 2 години
До тук ни доведе 12 годишната диктатура на Борисов!! За всичко е виновен Толупа и ГЕРБ!!
41
2
 
8
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
До Анонимен Браво за какво? За некадърността и хаоса,който създаде?
40
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу Рундьо, ще гласувам наказателно срещу него. Толкова некадърно служебно правителство избра. Измамник до измамник. Каруцаров се лекувал от кръвно да прикрие Ковид, пък после си топи лекуващия лекар! Киро ментата, Асан крадеца на интелектуална собственост и т.н.
39
31
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Кацаров.
38
9
 
0
 
! Отговори
Ваксините работят. преди 2 години
И цензурира хитро. Става въпрос за консервативните сили, които възникват при движение на две тела при действаща сила на притискане между тях... :DDDD
37
5
 
7
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Ще гласувам за - бсп вече кога цьфнат нальмите ако прескочат на тези избори прага от - 4 процента ще е чудо
36
14
 
3
 
! Отговори
Ваксините работят. преди 2 години
До Пояснение: Ако действителност вярваш, че до 3 години всички ваксинирани ще умрат, то горещо ти препоръчвам да започваш да се учиш как се пали огън с *** на клечки и как се прави острие на копие от цепен камък. Защото консервите в Кауфланд няма да стигнат за дълго.
35
26
 
1
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Браво на служебния кабинет. Денонощно мислят и работят за българския народ!! А не като хунтата на ГЕРБ, които само крадяха!
34
2
 
19
 
! Отговори
абе преди 2 години
то и лекарствата щяха да са безплатни , само дето ги няма .
33
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тестовете не са безплатни но звучи много добре.това че ги давате на лабораториите безплатно не означава че за хората са безплатни.трябва да покриете разходите на лабораториите както в другите държави.
32
3
 
23
 
! Отговори
тоя па преди 2 години
абе народа ти иска оставката ти се чудиш как да се задържиш до изборите .