Как може да ходим на ресторант със сертификат?

От днес отиваме в заведение с него
21 окт 2021 23:30,
119

От днес влиза в сила изискването за зелен сертификат за влизане в ресторанти и барове.

При влизането на посетителите в едно от заведеният персоналът им обяснява как да си проверяват здравния документ.  

"Имате възможността просто да проверите сертификата на човека, да ви го покаже в хартиен вид или на телефона си. Нямате право да търсите лични документи на хората и да сравнявате каквото и да било", инструктират те.

След проверката на сертификатите се оказва, че Владимир и Ралица не могат да останат в пицарията, предаде Bulgaria ON AIR.

"Смятам, че всички тези мерки са идиотски. Абсолютно. Категорично", възмущава се Владимир.

"Аз съм на противоположното мнение. Смятам, че ок, няма проблем в това да си носим сертификатите", контрира Ралица.

Още по темата
"Смятам, че проблемите с наличието на персонал с ваксинация ще е проблем. Готвим се за съкращаване с 50% на възможностите и перспективите си, ако намалее и клиентелата ни", опасява се собственикът на заведение Николай Йорданов.

И докато част от заведенията в София бързо се приспособиха към новите правила, в Благоевград излязоха на протест.

"Тук е държавата, тя иска за ден да ваксинираме цялото население, което няма как да стане – внедряват ни на нас едни искания и желания на държавата, които тя трябваше да си свърши отдавна, а не ние това да правим в момента", заяви председателят на Камарата на хотелиерите и ресторантьорите в Благоевград Васил Димитров.

"Това е заповед на министъра на здравеопазването, която аз не мога да коментирам, а мога само да изпълнявам. Разбира се има някои основни неща, които трябва да се спазват", коментира директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов

А в заповедта на здравния министър от Асоциацията на заведенията откриват пропуски. Например за зимните градини.

"Хората, които ще седнат там, трябва ли да са със сертификат, не трябва ли? Ако си вземете храна за вкъщи, ако си поръчате храна и дойдем, а нямате сертификат и има проверка? Да се чудим какво да правим", пита Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията.

А няколко пъти днес приложението, през което ресторантьорите проверяват сертификатите, блокира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 96, ти не си дескриминирам от ваксинираните, а от неваксинираните. Коментарът ти е *** и излишен. Ако хората се бяха ваксинирали наа 70%, останалите, които са с проблеми, като теб, нямаше да сте десриминирани. Но не ти се простира до там мисленето! Усмивката на жената била ехидна.. Е естествено, че ще е ехидна, като е по-умна от антиваксърите!
69
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз например не мога да си изкарам сертификат, защото по препоръка на личният ми лекар ми е казано да не се ваксинирам, заради автоимунно заболяване. Официално не съм изкарал и ковид. Но забележете колко ехидна усмивчица имаше русата дама. Такова ни е мисленето на всички. Когато имаме дадена привилегия, ще си я използваме и няма да се замислим за другите, че са дискриминирани, разбира се. Но ако въпросната дама нямаше сертификат и няма как да си изкара, както е моят случай дали щеше да се хили?
68
1
 
8
 
! Отговори
Иван Димитров преди 2 години
Как може да ходим на протест без сертификат?
67
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 87 (Лекар) Това го кажи на шефа на КОВИД отделението в Пирогов! Не го разказвай на мене, аз не съм лекар. И ти не си!
66
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ресторанта спира да работи - излизат 10 човека на улицата, доставчика на ресторанта също спира да работи щото няма клиенти - излизат още 10 човек на улицата, производителя също спира да работи, щото няма достатъчно клиенти, или да има, нямат достатъчно пари за да си пазаруват (щото вече са безработни) - излизат още 10 човека на улицата. Завъртаме се в дългосрочна спирала на бедност и мизерия, вместо да се наложи едномесечен тотален локдаун. Но, важното е определени хора да се харесат на евро*ей
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колега, малко са хората които могат да си позволят да не идат на работа, защото са заборчляли като за световно и едвам изкарват месеца, ал лично мога да изкарам около година без проблем, а ако спра да ходя на работа , спират разходите по колата и за транспорт и още поне 300 кинта месечно по-малко разходи
64
14
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Ами, ходете спокойно на ресторант , като си носите и ковчег. Ако нямате ковег , може да си поръчате при Минекян и Хаджикян - те са майсторите. Те произвеждат и бесилки , и яйца , и риба , и развалени домати - поръчайте си при тях. Ще имате нужда , защото идват новите цени на хляба и тока ! Успешни поръчки!
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството не го боли, даже предпочитат да закрият ресторантите, защото първо че не отчитат реален оборот и второ -все на хранилката висят за помощи.
62
2
 
1
 
! Отговори
БайКольо преди 2 години
До ЛешаЕС е Германия ... Само че, Германия се управлява от САЩ. За справка "Chancellor Act".
61
3
 
3
 
! Отговори
Аха преди 2 години
До някой-- без име си, но ти си боко тиквата, явно. Чудех се кой ли е. И щом си чувал за винету - си ти. За някого, който си искал да наклепаш, това абсолютно не е вярно, не го познаваш. Повтаряш чужди клевети, кой е простият. Това си ти.
60
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много хора няма да влязат в ресторант... аз също.
59
2
 
17
 
! Отговори
123 преди 2 години
Не може с подчинение да си извоюваш свобода!
58
3
 
7
 
! Отговори
не ходя на ресторант преди 2 години
Много е просто - няма да ходя на ресторант! Аз на ресторант ходя само лятото, когато е топло времето. И тогава сядам на открито, на тераса. А тогава и вируси няма. През зимата когато е студено си поръчвам от ресторант за в къщи от интернет. Не заради пандемията - така правя от години. Готиното е че няма да се разкарвам до ресторант в студа, и мога да си купя каквото си искам за пиене на цени от магазина!Вечерята ми готова!
57
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛЕСНО Е - НЯМА ДА ХОДЯ НИКЪДЕ, ЛОКДДАУН! И НА РАБОТА ТРЯБВА ДА СПРЕМ, ДА ВИДИМ ДОКЪДЕ ЩЕ ИЗКАРА ФИГУРАНТА! *** ВИ... ТЕ СКОРО ПЛОЩАДИТЕ ЩЕ СЕ НАПЪЛНЯТ СЪС СУРВАКАРИ...
56
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И без сертификат пак не ходих
55
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма никаква конспирация! Всичко е реалност и става пред очите ни! Чипирането ще стане поради тщестлавието на мат'ряла и по негово искане!!! Ето сега вече ни обесняват как да ползваме сертификат в ресторант, в самолет и т.н. След някой месец ще се изобретят машинки за по-бързото разчитане на тия ЗЕЛЕНИТЕ неща. След още 10-ина месеца това вече няма да е достатъчно, ще се отчете като старомодно и бавно и ще се наслагат маркери у хората, за да може да се отчита от автомати. END OF STORY!
54
23
 
7
 
! Отговори
До Онбавията преди 2 години
В същото време в останалите страни от Европа ваксинираните вече са 75-85 % и всичко си работи и функционира нормално .Отвориха си туризъм , пройзводства и тн и икономиките им дърпат здраво на горе . Бай *** обаче се прави на тарикат , ама се оказа , че тарикатите ги таковат по два пъти
53
4
 
8
 
! Отговори
някой преди 2 години
комплексари не се находиха на ресторанти ,фитнес , на чекнеж -МНОГО СТЕ СМЕШНИ-седнете и прочетете поне ,,винету,, като боко тиквата
52
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой заведения са сложили надпис "С кучета и сертификати до тук!" :)
51
5
 
20
 
! Отговори
онбашията преди 2 години
Аз мисля да не ходя, и препоръчвам на всички които им искат сертификат за работа,също да не ходят.Вместо глупави протести - просто не ходете на работа. В България са ваксинирани само 20%, да речем ще се ваксинират още 10% мекотели, искам да видя как ще работи каквото и да е, със под половината си персонал