Как може да ходим на ресторант със сертификат?

От днес отиваме в заведение с него
21 окт 2021 23:30,
119

От днес влиза в сила изискването за зелен сертификат за влизане в ресторанти и барове.

При влизането на посетителите в едно от заведеният персоналът им обяснява как да си проверяват здравния документ.  

"Имате възможността просто да проверите сертификата на човека, да ви го покаже в хартиен вид или на телефона си. Нямате право да търсите лични документи на хората и да сравнявате каквото и да било", инструктират те.

След проверката на сертификатите се оказва, че Владимир и Ралица не могат да останат в пицарията, предаде Bulgaria ON AIR.

"Смятам, че всички тези мерки са идиотски. Абсолютно. Категорично", възмущава се Владимир.

"Аз съм на противоположното мнение. Смятам, че ок, няма проблем в това да си носим сертификатите", контрира Ралица.

Още по темата
"Смятам, че проблемите с наличието на персонал с ваксинация ще е проблем. Готвим се за съкращаване с 50% на възможностите и перспективите си, ако намалее и клиентелата ни", опасява се собственикът на заведение Николай Йорданов.

И докато част от заведенията в София бързо се приспособиха към новите правила, в Благоевград излязоха на протест.

"Тук е държавата, тя иска за ден да ваксинираме цялото население, което няма как да стане – внедряват ни на нас едни искания и желания на държавата, които тя трябваше да си свърши отдавна, а не ние това да правим в момента", заяви председателят на Камарата на хотелиерите и ресторантьорите в Благоевград Васил Димитров.

"Това е заповед на министъра на здравеопазването, която аз не мога да коментирам, а мога само да изпълнявам. Разбира се има някои основни неща, които трябва да се спазват", коментира директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов

А в заповедта на здравния министър от Асоциацията на заведенията откриват пропуски. Например за зимните градини.

"Хората, които ще седнат там, трябва ли да са със сертификат, не трябва ли? Ако си вземете храна за вкъщи, ако си поръчате храна и дойдем, а нямате сертификат и има проверка? Да се чудим какво да правим", пита Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията.

А няколко пъти днес приложението, през което ресторантьорите проверяват сертификатите, блокира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
3
 
! Отговори
Каунь преди 2 години
Па язе на мойту маска съм и нправил дупка отпреди да мое си пафкам на воля! Сега ше зема да я раззширим че да мое кат муам кифтета да я не свалям!
49
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
COVID 2 е тест за интелигентност и издръжливост /физическа и финансова/. Ще оцелеят само най-умните и приспособимите. Другите R.I.P. Опичайте си акъла и мислете преди да действате и не се поддавайте на манипулации и изнудвания.
48
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тея па кви сетрификати ви гонят бе еееооо влизам в кръчмата ям две шкембета пия 6 ракии изпърдявам се мошно ставам и излизам и да вида кой ше ми търси некви сетрификати
47
1
 
19
 
! Отговори
Петърчо преди 2 години
До 51 Момче ако имаш ебола няма да можеш от вкъщи да излезеш и то не само ти а всички и короната и локдауна който причини ще ни се видят песен. А за другите болести които си посочил първо се информирай как се пренасят и тогава пиши. Разбира се няма гаранция и тогава дали това което ще напишеш ще е смислено но поне ще си се информирал. Ако короната се предаваше само чрез телесни течности (ХИВ-СПИН) нямаше и да мислиш за маски и локдауни. Щеше да мислиш за презервативи. Ама толкова и мислиш.
46
5
 
5
 
! Отговори
Турски магтнал преди 2 години
ОЙ ГОРКИТЕ ВЪЗМУТИЛИ СА СЕ ВМЕСТО ДА СЕ БУНТУВАТ
45
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец Точно така, ние нямаме нужда от вас, вие нямате нужда от нас. Просто процента в различните държави е различен и всеки ще си живее по негов модел. Щом те кефи да си германец, бъди горд германец и не се занимавай с нас българите.
44
39
 
22
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Влизаш, показваш сертификата, сядаш, ядеш, пиеш, плащащ, излизаш.Кое е сложното? На антиваксърите сигурно трябва да им казваме кога да двишват и да издишват. Имаме ли нужда от такива "хора" изобщо?
43
7
 
4
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 61 Ако си от англосаксонския бозав и кривозъб тип, значи не си българин.
42
10
 
2
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 60 Не се прави на улав. Може да не е населена с англосакси, но е под тяхно влияние. Нима не знаеш, че ЕС е Германия и всички работят за тях? Англосаксонците са тясно обвързани с католиците и управляват света който в момента рухва.
41
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм от англо-саксонския расов тип и определено нямам нищо общо с *** италианци
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За първи път чувам, че Италия е в англо-саксонския свят...
39
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сериозно ли мислите, че ще ходя на ресторант като май муна - да си изкарвам специален сертификат, за да си дам парите на някой като Алибегов ?
38
5
 
41
 
! Отговори
Fax from Kazan преди 2 години
Това стоене вкъщи все по икономично взе да излиза и да ми харесва повече. Тъкмо няма за какво да ходя да плащам пица по 15 лв, която е направена с долнопробен кашкавал, както и в дискотеките да им плащам по 100 лв бутилка за менте алкохол и да ме боли главата на другия ден.
37
20
 
9
 
! Отговори
Ашел преди 2 години
Току що моя позната от Русия ми каза, че днес рафтовете в магазините са били отчайващо празни. Започва се хора, източна Европа ще бъде смляна от мигрантите. Съвсем скоро помощите на мигрантите в Беларус ще спират, това е официално. Там първи ще се разкъсат. Тази зима канибализма ще се вихри в рускоговорящият свят. Колкото до нас, казано е - последните ще бъдат последни.
36
12
 
13
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Току що моя позната от Германия ми каза, че днес рафтовете в магазините са били отчайващо празни. Започва се хора, западна Европа ще бъде смляна от мигрантите. Съвсем скоро помощите на мигрантите в Италия ще спират, това е официално. Там първи ще се разкъсат. Тази зима канибализма ще се вихри в англосаксонския свят. Колкото до нас, казано е - последните ще бъдат първи.
35
4
 
25
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Въпросът е защо правителства по цял свят налагат безумни мерки, които очевидно не вършат никаква работа, поне по отношение на измислените причини, които уж ги оправдават..
34
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болен от Леш.
33
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксиниран и с трета доза търси работа,очакваното заплащане което търси е минимум 2500 лева!Телефон за връзка 0898........
32
11
 
20
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Ами не можем, защото не ни пука за сертификати, те са за англосаксонската cгaн! Който ресторант се върже на тази незаконна заповед - фалит, яко фалит! Кога гласуваха сертификатите в парламента? Кога откриха вируса? Какво има в инжекциите? От какво пазят маските? Какво значи да си "болен" от тест който лови всички болести? Аве я се фраскайте!
31
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаш ебола, хепатит, спин, конюнктивид...щъкаш си където ти е кеф. Ресторантче, концертче, оперка...Не ти искат серификат. Не заразяваш никой. За кромида обаче...искат.