Лекар: Опитните зайчета са неваксинираните, а не ваксинираните

Ваксините срещу COVID-19 са най-тестваните в човешката история
21 окт 2021 15:33, Елка Василева
468
Лекар: Опитните зайчета са неваксинираните, а не ваксинираните
Снимка: архив, БГНЕС

"Зеленият сертификат даде свобода на хората, от месеци нямаме ограничения. Тестовете вече са платени, хората, които излизат в карантина, вече не са в платен болничен, защото имаха достатъчно време да се ваксинират. Ваксиналните пробиви са много малко. Около 5% от хората могат да заболеят леко или средно тежко. През първите 6 месеца след втора доза практически нямаме заболели. След 6-ия месец е възможно ваксинирани да се позитивират, но това не значи боледуване". Това сподели пред БНР д-р Стоян Монев, който работи на първа линия в германска болница.

Според него честата смяна на решенията от страна на държавата е погрешен ход у нас. Докато в Германия животът постепенно се връща към нормалността.

Още по темата

"Единственият начин да се върнем към нормален живот е да се ваксинираме. Много хора ще бъдат позитивни, независимо че са ваксинирани. Някои от тях ще се заразят. Но тези хора не умират, не влизат в интензивно отделение. В България има болници, които изнасят по 20 починали на ден, нуждата от кислород в България е повишена девет пъти на ден. Това не е нормално и никога не е било. Всеки седми човек, който влезе в болница, не излиза оттам", каза лекарят.

Д-р Монев допълни: "Има изследвания, че преболедували, които се ваксинират веднъж, развиват суперимунитет и срещу други коронавируси. Тези ваксини са най-тестваните в човешката история. Тези, които поставяме от 1 до 23 седмица при бебетата, са тествани на по 2000 човека. Актуалните ваксини са поставени вече над 7 млрд. пъти, проследяват се във фаза 4", каза той.

Лекарят подчерта, че конспирацията е в това човек да не се ваксинира и да се остави да бъде контролната група на ваксинираните.

"България е изградена от огромна контролна група и в нея можем да следим какво се случва с хората, които не са се ваксинирали. Опитните зайчета са тези, които не се ваксинират, а не тези, които се ваксинират", каза д-р Монев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
9
 
10
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Чудя се защо не отменят всички мерки, маски и т. н.... да го оставят този много интелигентен народ да си живее по старому. Да премахнат клинична пътека ковид и да спрат да приемат болни от ковид в болниците. Да спрат да тестват за ковид. Този много умен народ иска точно това. Уморих се да чета коментари как вирус нямало, или ако имало бил лек грип, или че това не било вирус, а ни пръскали със самолети. Дайте му на този умен народ това, което иска! И дано напролет оцелелите да се смирят.
256
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте катастрофалното положение в Румъния и Латвия, защото това ни чака и нас. В неваксинираните държави е мор! Каквито и да ги дъвчете тука против ваксините , ясно е, че те спасяват !
255
1
 
7
 
! Отговори
Славейков преди 2 години
Не сме народ, не сме народ, а ***,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому мерамът е развала...Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърш
254
8
 
16
 
! Отговори
Бабите вкъщи преди 2 години
Бабите - вкъщи, а младите - на площада, за да отвоюват свободата си! Върнахме се в 1941 г.! Само името и джендъра са сменени - от Адолф на Урсула.
253
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
272 може и без ваксина да е леко, аз го карай ден и половина.
252
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почват да преоткриват Работата ссвобождава във вариант vaccinen macht frei ковидзомбитата а то всичко се почва в името на свободата, а дори С.Корея официално е народно демократична република.
251
8
 
11
 
! Отговори
Е, не! преди 2 години
Боже мили, "д-р" Монев!! Този ли парамедик на Гражданска защита намерихте да ни облъчва?! Това е несериозно, ако искате хората да повярват във ваксините, интервюирайте истински лекари.
250
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В болница влизам само на работа.
249
10
 
11
 
! Отговори
280 е прав преди 2 години
Идеално се следи човешкия организъм на неваксинираните, и лечението им може да се наблюдава по- лесно. Тези ,които са ваксинирани, ще имат повече трудности. Там има объркване и неяснота, дали проблемите са от Ковид или от самата ваксина,която са си сложили
248
13
 
10
 
! Отговори
Математика преди 2 години
Чета сводката от последният ден "14,4 % от заболелите са ваксинирани , при ваксинирани малко над 22 % . Не знам как е в Германия , но в България е така . Много лесно човек може да си направи сметка , че вероятноста да се разболее ваксиниран , спрямо тази да се разболее неваксиниран е 60 %
247
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите си нямат идея колко *** трябва да изпият ако се разболеят. Все едно да пиеш кортикостероиди и да ти бият хепарин е безвредно.
246
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най яките опитни мишки са неваксинираните. Иделно се следи всеки един етап от развитието и еволюцията на вируса.
245
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доктора направо вкара в миша дупка всички антиваксъри хахахахахаха.
244
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината е най-тествана до сега.Вярно е. Милиарди опитни мишки. И все още не е приключило тестването на биопродукта.Факти..? Колкото искате. Всеки ден излизат все нови данни от проучванията.И не е това, което в началото казаха.Обещаха едни качества на "ваксината", а излиза друго.Дългосрочното действие след някоя и друга година. Все още не могат да.се нарекат ваксини.
243
7
 
23
 
! Отговори
Талидомид преди 2 години
И германското изделие "Талидомид" е било "ТЕСТВАНО" - според лъжелогиката на този лекар, от милиони хора през 1950-те години, а години след това "тестване" е разкрита ТРАГЕДИЯТА за много хиляди семейства с деца - *** заради Талидомида.
242
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
-Тези, които могат да ви накарат да вярвате в абсурди, могат да ви накарат да извършите жестокости.Волтер
241
1
 
7
 
! Отговори
До Еми прав е преди 2 години
Съгласен, още повече, че решението му е било доброволен акт. Но гледай сега какви коментари и колко "минуси" ще събереш.
240
7
 
26
 
! Отговори
Милен преди 2 години
Колко много лъжи е изръсил този "доктор"... В момента в АГ болницата във Варна половината лекари са с болни (ваксинирани). Някои вече минаха и през болница за лечение. Да не говорим, че повечете болни сред познатите и приятелите ми са все ваксинирани... Какво точно предпазва този "зелен сертификат"? Предвид, че преболедувалите МНОГО РЯДКО повтаря, а другите са с пресен тест, то точно ваксинираните, които са най-големите разпространители трябва да имат ограничен достъп.
239
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали са опитни зАйчета - не знам, но със сигурност са с редуциран умствен капацитет. И доста страхливи, на всичкото отгоре. И злобни. Абе дребни душици.
238
17
 
16
 
! Отговори
Еми прав е преди 2 години
Днес се видях с познат - миналия месец големия му син се заразил с ковид. Детето леко го изкарало, жена му ден-два била отпаднала и това е. Той изобщо не се заразил въпреки че бил нон стоп в контакт с тях. Ваксиниран е с Модерна. Жена му с АЗ. На по 43-44 години са. Очевидно ваксините работят.