Локдаун е обявен в Москва от 28 октомври до 7 ноември

Ще работят само аптеките и хранителните магазини
21 окт 2021 13:23, Елка Василева
46
Локдаун е обявен в Москва от 28 октомври до 7 ноември
Снимка: архив, БГНЕС

Властите в руската столица Москва обявиха локдаун от 28 октомври до 7 ноември. В този период ще работят само аптеките и магазините за стоки от първа необходимост. Аналогични мерки се въвеждат и в Московска област, предаде Би Би Си.

Целта е прекъсване на веригата на заразяване с коронавирус, обяви в блога си кметът на Москва Сергей Собянин. „Ситуацията в Москва се развива по лошия сценарий. През следващите дни ще достигнем исторически пикове на заболяемост от COVID“, написа градоначалникът.

Още по темата

Съгласно изявлението на кмета Собянин няма да работят търговските центрове, музеите, театрите, кината, зоологическите градини, спортните зали и салоните за красота. Ресторантите ще могат само да извършват доставки по домовете.

В посочения период училищата и детските градини излизат във ваканция. Висшите и средните професионални учебни заведения преминават на дистанционно обучение.

Освен това в Москва се блокират социалните карти на неваксинираните хора над 60-годишна възраст. Те ще могат да бъдат деблокирани след ваксинация.

В Москва днес са регистрирани 7897 нови случая на заболяване от COVID-19, като вчера те бяха 5847.

Президентът на Русия Владимир Путин обяви по-рано периода от 30 октомври до 7 ноември за неработни дни, като той отбеляза, че те могат да се удължат по решение на местните власти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.