Mедици недоволни: Никой не може да ни задължи да се ваксинираме

Те са прекарали вируса
Обновена: 21 окт 2021 22:39 | 21 окт 2021 22:20, Ерол Емилов
141

Опашките за бързи антигенни тестове се извиха още от сутринта пред "Пирогов". По-голямата част от тях бяха медици, които са преболедували вируса. Не си извадили сертификат, тъй като заболяването е било открито с антигенен тест.

Докато системата ги признае обаче, те все пак трябва да ходят на работа и да си правят изследвания.

"Ние сме преболедували и смятаме, че имаме имунен отговор. Никой не може да ни задължи да се ваксинираме", каза медицинска сестра пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Процесът по тестване се забави допълнително, когато пред болницата дойдоха и хора, които не работят в болницата, а другаде, където обаче също трябва да имат сертификат. Блокирането на електронната система също затрудни процеса.

"Имаме проблем със системата his.bg. И ето в момента пак блокира системата, а сутринта е имало големи опашки просто заради националната система", подчерта друга медицинска сестра.

Два пъти повече желаещи да се ваксинират отчитат и във ваксинационния пункт на болницата.

"Днес съм абсолютно доброволно тук, но това, което чух от колегите си, че ни дават четири седмици гратисен период, за да бъдем ваксинирани, което за мен не е нормално в една правова държава, и то по този начин да бъдат ограничавани правата на хората", коментира чакащ за ваксина.


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз пък съм "за" да се загубят дори и малкото останали медици. Тогава хората ще се научат да се оправят сами, както и трябва. Всеки е длъжен да поеме отговорност за собствения си живот.
122
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евала за достоината позиция
121
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В нашата болница, има малко ковид болни. Почти няма, не е като миналата година. Вече трябва да се живее.Да им увеличат пенсиите на хората, а не да ги пазят от нещо, то сега не е живот това.
120
3
 
25
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 1 месец
До Петърчо: .....""Проблема е че медиците и медицинския персонал са ресурс за държавата и тя не може да си позволи да загуби и един медик защото и така ги няма много."'--- И държавата ще загуби много повече лекари, ако ги принуди задължително да се ваксинират. Защото те не са заблудени и не всички са наведеняци за да клекнат против убежденията си познанията си.. И тогава вие блажено ваксинираните ще се лекувате сами от разни болести.
119
1
 
12
 
! Отговори
Петърчо преди 1 месец
До 128 Свободата е различно нещо от свободията. Утре когато на някой му притрябва лекарска помощ заради нещо друго различно от короната и няма лекар който да го прегледа какво ще прави? Лекарите както написах са ресурс който държавата не трябва да си позволи да не пази. Тези които обиждат лекарите които мотивират хората да се ваксинират утре с кое лице ще отидат при същите тези лекари да ги лекуват/ и се чудите защо България останала без лекари. Еми лекувайте си се сами и не се оплаквайте.
118
2
 
5
 
! Отговори
Петърчо преди 1 месец
Може. Да и ваксинираните пренасят болестта но това не е главния проблем. Проблема е че медиците и медицинския персонал са ресурс за държавата и тя не може да си позволи да загуби и един медик защото и така ги няма много. Или поне не достатъчно. Даже и да го преболедуват това във време на пандемия (било коя пандемия защото тук не става въпрос само за короната) да не можеш да разчиташ на част от медиците е много лоша идея защото освен короната има и много други болести които трябва да се лекуват.
117
0
 
21
 
! Отговори
епидемиолог преди 1 месец
Прегледах коментарите на 'Лекар', вярно езика му е остър, но не говори глупости по медицински теми както опонентите му. Или наистина е лекар или жена му е лекарка.Най ме боли че хора които ваксинираха насила, не излизат на протести. Казвайки си : Това не ме засяга вече. Голяма грешка. Това е само началото на световния терор. Веднъж *** народ= вечно *** народ
116
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз не съм против ваксините, но не мога да приема зелените сертификати които отнемат основното човешко право посочено и в Книгата на книгите , а именно Свободната воля която различава разумния човек от неразумния.. ..
115
1
 
0
 
! Отговори
Азисчо преди 1 месец
Никой не може да гали косите ти, както аз-разберииии
114
6
 
4
 
! Отговори
абе преди 1 месец
от както фигуранта управлява България вече половин година , тя не е правова държава , не го ли разбрахте .
113
1
 
24
 
! Отговори
славянин преди 1 месец
Щом медиците не искат да се бодат с ''еликсирите'' правете си сметката колко са ''полезни'' за здравето ни!?
112
17
 
3
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 1 месец
и кви са тия лекари които НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГИ ЗАДЪЛЖИ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ!? Е сега е момента лекар да каже защо не трябва да се ваксинираме, може пък най-после да разбера каква е вредата от ваксината. вече шест месеца минаха от масовия антивакс в българия до сега няма нито една смислена причина да не се ваксинира някой. нито една! само крясъци от типа "стотици хиляди умряха от ваксина", "до догодина всички ваксинирани ще умрат", "долу медицинския фашизъм" и подобни опорки от главсет.
111
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия знахари ни лекуват.
110
0
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 1 месец
По мъже ли си падаш
109
3
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 1 месец
Сега им е паднало за безплатни консултации, все пак не съм толкова меркантилен
108
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вярно ли му се вържете на тоя пубер който се изявява като лекар,гледам даже и въпроси му задавате и той даже с удоволствие ви отговаря.
107
1
 
10
 
! Отговори
Точно преди 1 месец
така в никой закон не е разписано, че трябва да се изпълняват нелепи заповеди, написани от някакви създания с нечовешки вид...
106
0
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 1 месец
Ми и моя е с 23 и кво от това, ама е 23 поне от 2 века, ти от кое село се домъкна
105
2
 
1
 
! Отговори
Лекар преди 1 месец
Бахмаму и въпреки нас доживяла до 90
104
2
 
1
 
! Отговори
ТестКит до Лекар преди 1 месец
Не е вярно, че можеш да работиш като лекар, нямаше ли някакъв закон, че не можеш да работиш под квалификацията ти :D Да си лекар, ама да ти е писнало и да предпочетеш да си сестра, която няма никакви отговорности, и по-висока запалата, НЕ МОЖЕ