Нямаш сертификат - на работа с 15 лв. назад

Служители на опашка за тестване пред столичен мол
21 окт 2021 10:19, Александър Попов
271
Нямаш сертификат - на работа с 15 лв. назад
Снимка: Dnes.bg

Изискването за "зелен сертификат", отрицателен тест или документ за преболедуване, за служители, посетители и клиенти на закрито, доведе до истински хаос. А за някои струва и скъпо.

Тази сутрин пред един от столичните молове се изви опашка пред пункт за тестване, като на нея бяха предимно служители. Тези, които нямат необходимите документи, трябва да платят 15 лв. Или тази сума да бъде поета от работодателите им.

Една от хигиенистките се чудеше как ще работи.

"Ако трябва да плащам по 15 лв. на всеки два дни - за какво да работя? А и телефонът ми е стар и с копчета, как ще ми изпратят този сертификат? Чудя се дали направо да не си ходя", заяви тя пред репортер на Dnes.bg.

Още по темата
"Ясно е, че с тази заповед ни принуждават да се ваксинираме. Но има хора, които са го преболедували, а не могат да си извадят сертификат. Трябва да ги извадим от икономиката и социалния живот ли?", попита друг човек от опашката.  

30 лв. и се явяваш на изпити

Студенти, които не са ваксинирани или нямат необходимите документи за сертификат, се явиха днес на изпити в Югозападния университет в Благоевград. Изпити, които им струват 30 лв. допълнително, защото е трябвало да си направят антигенен тест предния ден, съобщи bTV. В противен случай няма как да се явят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари