Нямаш сертификат - на работа с 15 лв. назад

Служители на опашка за тестване пред столичен мол
21 окт 2021 10:19, Александър Попов
271
Нямаш сертификат - на работа с 15 лв. назад
Снимка: Dnes.bg

Изискването за "зелен сертификат", отрицателен тест или документ за преболедуване, за служители, посетители и клиенти на закрито, доведе до истински хаос. А за някои струва и скъпо.

Тази сутрин пред един от столичните молове се изви опашка пред пункт за тестване, като на нея бяха предимно служители. Тези, които нямат необходимите документи, трябва да платят 15 лв. Или тази сума да бъде поета от работодателите им.

Една от хигиенистките се чудеше как ще работи.

"Ако трябва да плащам по 15 лв. на всеки два дни - за какво да работя? А и телефонът ми е стар и с копчета, как ще ми изпратят този сертификат? Чудя се дали направо да не си ходя", заяви тя пред репортер на Dnes.bg.

Още по темата
"Ясно е, че с тази заповед ни принуждават да се ваксинираме. Но има хора, които са го преболедували, а не могат да си извадят сертификат. Трябва да ги извадим от икономиката и социалния живот ли?", попита друг човек от опашката.  

30 лв. и се явяваш на изпити

Студенти, които не са ваксинирани или нямат необходимите документи за сертификат, се явиха днес на изпити в Югозападния университет в Благоевград. Изпити, които им струват 30 лв. допълнително, защото е трябвало да си направят антигенен тест предния ден, съобщи bTV. В противен случай няма как да се явят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
7
 
36
 
! Отговори
маскарад преди 2 години
До Анонимен ама здравите хора не искаме да ни заразяват безплатно. Разбирате ли го или трябва да ви се набие
151
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се ваксинират безплатно, бе. Ама като им е толкова мозъка.
150
8
 
33
 
! Отговори
маскарад преди 2 години
До До маскарад Нещо сте в грешка ....Началника е друг. Този който ще уволнява неваксинираните. А по писанията ви разбирам , че и вие сте от рептилите ваксани които вече се имат за висши. Ходете и за 5 и за 6 игла. Но не принуждавайте хората да се бодат с " експериментални течности" . И не ми подсказвай пр*шляк. Боди се си на воля , само не ни давай наклон и ние здравите да го правим
149
11
 
4
 
! Отговори
До маскарад преди 2 години
Бавно се развивате Вие,началник.Подсказах Ви да си пуснете поне редактора за правописни грешки.Не четете между редовете,началник,нито кореспонденцията си,нито политиката,нито листовките на ваксините. Впрочем злобата не беше ли присъща на ваксинираните,според Вас?А Вие не бяхте сред тях. Вероятно Вашето е съвсем обикновен комплекс за непълноценност.
148
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чист обир си е това с тия тестове
147
2
 
9
 
! Отговори
Вие и началник??? преди 2 години
Ха ха хаЕто затова влизам в коментарите.Обичам да съм винаги в час с новите вицове!
146
58
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радвайте се, че сте на работа. Ако бяхте при мен бих ви уволнил на място - не може да застрашавате здравето на останалита служители както и бизнес процесите на фирмата с вашето си бавно развитие, махайте се веднага.
145
2
 
10
 
! Отговори
Жалко преди 2 години
За твоите претенции и затова,че не можеш да скриеш интелектуалното си и образователно ниво зад някой редактор на правописни и пунктуационни грешки. И най-вече жалко,че няма изкуствен интелект,който да поправя объркан мисловен поток.
144
8
 
47
 
! Отговори
Бате Сечко преди 2 години
Новият Фашизъм в действие... Помнете имената на неговите слуги!!! Те ще трябва един ден да си платят... Помнете ги!
143
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Свободата не е в това да правиш каквото си искаш - а в това да не се налага да правиш нещо което не искаш." (Кант?)
142
8
 
12
 
! Отговори
маскарад преди 2 години
До Объркал си се Със сигурност образованието и парите са ми големи от твоите ***. Как да не ме Агитираш като в предния коментар ме назорваш да ходя да се ваксинирам и да мисля. То ти не си помислил а караш мен. Ти с с отслабенна имунна система точно защото си допуснал да бъдеш опитно зайче на Биг Фарма. Личи ти колко е акъла и как искаш да ограничаваш зрави хора а ти да се шириш за сметка на тях че си дал да ти употребят здравето. Язък ти за ученето и за възможностите които афишираш. Грозно.
141
7
 
34
 
! Отговори
Анон и мен преди 2 години
Дават ти сертификат, че са те бознали с нещо което няма сертификат? Експериментални биологично активни вещества - е те това са. Не казвам, че някой ден няма да има ваксина или че ваксини няма. Ама точно тези течности са голям т-шак.
140
7
 
9
 
! Отговори
Объркал си се преди 2 години
Никого не агитирам.На никого очите не отварям за нищо,образованието ми струваше твърде много пари и усилия,за да ти давам нещо безплатно.Научи се да си плащаш още сега,за всичко.Мисли,мисли,мисли....нещо става....Решенията,които взимаш също ще струват нещо,най-добре да е само пари.
139
6
 
38
 
! Отговори
маскарад преди 2 години
Ето за тази злоба говорех. Ваксиниран и заразен човек кара мен здравият да ходя да ме заразят с короната ( да ме ваксинират) ***
138
6
 
24
 
! Отговори
маскарад преди 2 години
До Анонимена това с което те боцкат има ли сертификат. Може ли да обясниш на всички тук с какво точно са те боцнали и как си подписал информирано съгласие , че компанията която е произвела тази " експериментална течност" не носи никаква отговорност за теб. Че ти сам и добровлно си си го набил. Хайде , чакаме да обясниш какво точно е ваксината умник. Нали агитираш
137
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До maskaratНе,не ни боцкат с вируса.Не се опитвай да мислиш,ами отивай на ваксина,че да не те хване хремичката. Не им вярвай,че Земята е плоска. Плоски са мозъците ви.
136
5
 
46
 
! Отговори
maskarad преди 2 години
Боже , откъде тази злоба у ваксинираните. И крещяшата им тъпотия. Всеки ваксиниран е трябвало да бъде по карантина. А тези които сега се ваксинират веднага. Те са заразоносители. Нали ги боцкат с вируса. И откъде някъде някакви *** ще ме задължават да се бода с неизпитана ваксина. Здрав , прав съм , даже хрема не съм хващал ама реват" ваксинирай се" . Това не е ли нарушаване на правата ми?Като имаш сертификат това не е гарнция че не може да заразяваш другите. Е*аси ***
135
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до #157 Такава ще има на 3ти ноември в щатите
134
4
 
32
 
! Отговори
Вътю Т.Панчев преди 2 години
Е МИ СЕГА Е МОМЕНТЪТ ЗА ВСЕНАРОДНА СТАЧКА ...
133
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Сингапур отчитат 845 починали от К19 и 865 от ваксина ... СлучаЕност ? Не мислА