Нямаш сертификат - на работа с 15 лв. назад

Служители на опашка за тестване пред столичен мол
21 окт 2021 10:19, Александър Попов
271
Нямаш сертификат - на работа с 15 лв. назад
Снимка: Dnes.bg

Изискването за "зелен сертификат", отрицателен тест или документ за преболедуване, за служители, посетители и клиенти на закрито, доведе до истински хаос. А за някои струва и скъпо.

Тази сутрин пред един от столичните молове се изви опашка пред пункт за тестване, като на нея бяха предимно служители. Тези, които нямат необходимите документи, трябва да платят 15 лв. Или тази сума да бъде поета от работодателите им.

Една от хигиенистките се чудеше как ще работи.

"Ако трябва да плащам по 15 лв. на всеки два дни - за какво да работя? А и телефонът ми е стар и с копчета, как ще ми изпратят този сертификат? Чудя се дали направо да не си ходя", заяви тя пред репортер на Dnes.bg.

Още по темата
"Ясно е, че с тази заповед ни принуждават да се ваксинираме. Но има хора, които са го преболедували, а не могат да си извадят сертификат. Трябва да ги извадим от икономиката и социалния живот ли?", попита друг човек от опашката.  

30 лв. и се явяваш на изпити

Студенти, които не са ваксинирани или нямат необходимите документи за сертификат, се явиха днес на изпити в Югозападния университет в Благоевград. Изпити, които им струват 30 лв. допълнително, защото е трябвало да си направят антигенен тест предния ден, съобщи bTV. В противен случай няма как да се явят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
7
 
14
 
! Отговори
Ония горе преди 2 години
Чета коментарите и гледам ваксинираните как се радват.Но едно нещо ще им кажа .Радвайте се защото още малко и ще натиснат копчето и край
211
13
 
4
 
! Отговори
ваксаджия преди 2 години
До Татул- Ти нали си ваксиниран бе, какво ти пука. Ваксината те пази. А те нека мрът. Но сега със сертифатите само ние божествените ще се бутаме един в друг и няма как да се заразяваме един друг, защото ваксините работят.
210
5
 
17
 
! Отговори
Познат преди 2 години
Гледам, че ваксинираните продължавате да се напъвате до насиране. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, че докато хейтите неваксинираните вие също можете да се заразите и да пренасяте заразата. Натъпчете се хубаво в моловете един до друг за да светне на края статистиката за заболели и да видите колко е сигурна ваксината.
209
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фо227 Сите кандидати от всички партии да едни и същи миризливи гов...на!След като могат да ми нарушават основни конституционни права,АЗ мога да ги отсвиря на изборите и да не подкрепя никого!Да не да го забравили това,че имам и тази възможност!Нека да похарчат още пари, за още избори!Който му е плитък ъкъла,да му е як.г....за!
208
0
 
9
 
! Отговори
Оставете природата- преди 2 години
естественият подбор да си свърши работата!Всеки един от нас,сам за себе си да мисли,преценява и решава,както за много други неща в живота!Който издържи,издържи,който НЕ!Бог да го прости!Тъкмо държавата,обществото,народът,нацията ще се пречисти или самоочисти от чалгата,селенията,алкохолът,курвалъкът,лакомията и простотията!Те и без това,по-пътищата гинат,като мухи,отделно алкохолици,наркомани,убийци и всякакви други такива ***,ден,през ден,та всеки ден!
207
1
 
8
 
! Отговори
Татул преди 2 години
До 206. Аз уважавам желанието на хората да не се ваксинират. Обаче ми е много неприятно, когато се стълпят в магазина или което и да е друго место, и се блъскат в теб, и ти кашлят във врата. Българите не сме дисциплинирани хора. Възпитанието на повечето е под всякаква критика. Имаме една поговорка. Каквото повикало, такова се обадило. Все някой друг ни е виновен на нас, ама никога не гледаме ние самите какво правим.
206
2
 
5
 
! Отговори
пешо рендето преди 2 години
гадна страна пълна в хаус! На запад тези тестове са безплатни беше мършииии
205
2
 
5
 
! Отговори
БРАВО преди 2 години
Харесва ли ви промяната. Пак гласувайте за фуражките, кирчовците и чалгарите.
204
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НеваксиниранНе забравяй, че около 85% от хората в болниците, които се борят и утре да са живи са неваксинирани. Останалото са празни приказки.А най-потърпевши от ситуацията са децата на България.
203
0
 
0
 
! Отговори
Чичо Скруч преди 2 години
До Тъй де!Утре съм там!
202
1
 
1
 
! Отговори
gosho преди 2 години
produjavayte da podkrepyate neadekvatnite radev i drugite okolo nego.da ne za bravite pak da gi izberete ,che oshte mnogo iznenadi sa vi zamislili.
201
3
 
12
 
! Отговори
Неваксиниран преди 2 години
До Тъй де! (222) - Може да сме 300-500 души по площадите, но поне сме истински хора, а не лабораторни плъхове като теб. :D
200
5
 
15
 
! Отговори
Тъй де! преди 2 години
Вече два дена на площадите по 300 - 500 души, а ваксинираните над 40 000. Иначе клавиатурни революционери колкото щеш. Щели да излязат, щели бунт да правят, щели правителството да събарят?!!! Ще излязат, ама ...друг път!
199
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините са безплатни. Всичко друго е платено.
198
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали се сещате, че това е противоконституционно? ;)
197
3
 
7
 
! Отговори
Ирина преди 2 години
До АнонименБългарите трябва да се бземат в ръце .Борба и без никакви отстъпки .Зависимостта е по-страшна от всичко.
196
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мал оумници! В България без друго няма кой да работи, особено в търговията и хранителната индустрия. Сега съвсем остана без хора. Да не почвам с учителите и здравните работници, които на мига се изнасят, ако някой се опита да ги изнасили по този долен начин. Вие знаете ли, че работници и за фабриките у нас няма? Кого сте тръгнали да плашите? Няколко стотин страхливци и хора, на които извивате ръцете за да си хранят семействата? Вторите при първи шанс са вече навън! Не навред има геноцид.
195
1
 
4
 
! Отговори
dulovo преди 2 години
ako v trudoviq dogovor nqma takova iziskvane nqmat pravo pone taka e v GERMANIQ i testa trqbva da e poßevtin zaradi tova bqja uvelicheni zdravnite osigurovki bi trqbvalo da bqhte poluchili udovleniq za tova
194
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 2 години
По-добре е локдаун, поне няма да има кой да им работи.
193
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако хората имат глави на раменете си и смелост, да не се оставят да ги изнудят, ще напуснат целокупно местата, в които им налагат насилствени интервенции без никаква гаранция за защита на здравето и живота им и ще се струпат пред МС и президентството! Какви 15 лв. назад? Луди ли сте, хора? Борба е решението! Иначе даваме шанс и у нас да се разрази италианският, френският и немският фашизъм.