Нужен бил гратисен период за сертификат за учителите

В противен случай ще се стигне до кризисна ситуация
36
Нужен бил гратисен период за сертификат за учителите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако се въведе веднага зелен сертификат за учителите, ще се стигне до кризисна ситуация в системата и заради това се налага гратисен период, смята служебният министър на образованието Николай Денков.

„Не може такъв сертификат да се въведе от днес за утре, защото ще останем без учители. Ако има гратисен период, тогава това трябва да се изговори със социалните партньори – синдикати и директори, така че да се разберем какво правим. Нямаше време за тази комуникация”, каза той пред Нова телевизия.

Още по темата

„Направихме всичко възможно да убедим учителите да се ваксинират. Ако те и сега не го видят – какво да направим? Пак ще се разболяват и пак няма да има ученици в училищата и то не защото министърът е забранил, а защото няма да има кой да ги учи”, призна Денков.

Според него зеленият сертификат не поробва, а освобождава.

„Хората, които искат да няма мерки, да не се ваксинираме и да си живеем нормалния живот – лъжат. Няма такова нещо в света. Свободата дойде в Англия, Италия, Дания, Испания тогава, когато хората се ваксинираха. Тези, които казват, че свободата идва без мерки и ваксини, те просто лъжат своите избиратели, българи и т.н.”, коментира министърът.

„Експертите в Министерството на здравеопазването решават кое е най-доброто. Аз участвам в тези дискусии само, за да кажа какво е приемливо в образователната система и какво не. Ако те са решили, че това, което се случва е най-доброто, аз им вярвам”, коментира още той. 

„Аз не съм политик. Аз съм учен. Вярвам на науката, на медицината. Всичко, което правя е на базата на това, което знае медицината. Имаме вече примери, че мерките, включително ваксинацията и дистанцията, работят. Всичко останало са празни приказки”, добави Денков.

По думите му в момента болниците се пълнят много бързо и капацитетът им е почти запълнен.

„Нещо трябва да се направи. Изборите са локдаун или да се върви към зелен сертификат. Предложението за него е на експертите от Министерството на здравеопазването, аз им вярвам”, посочи министърът.

Той коментира и нападението над него от протестиращи.

„Не мисля, че има нещо особено интересно. Отивах към МОН, където трябваше да си свърша работата. Ако ме питате за мен каква е тази случка – това е случката, в която ми пречеха да си свърша работата”, каза Денков.

Според него хората, които го нападнаха вчера са изключение, защото българите са миролюбиво настроени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лятото беше гратисният период за учителите.
26
0
 
3
 
! Отговори
Истинските преди 2 години
учители и медици, са интелигентни хора...Затова няма да се обработват с отровни смеси...По-добре криза, отколкото осакатени и умрели хора...При война е така, човек се бори и за живота, и за достойнството си...А ние сме във война...
25
0
 
4
 
! Отговори
неваксиниран преди 2 години
За народа искат сертификат, а ваксината има ли ?Щото, ако имаше - нямаше да карат да разписваме Декларация съгласие за лина отговорност при усложнения от нея....
24
1
 
1
 
! Отговори
Учетел преди 2 години
Труда освобождава!!!!
23
4
 
18
 
! Отговори
Учител преди 2 години
Да се подложи на референдум какъв подход да се прилага-зелен сертификат или локдаун, защото се засягат правата на мнозинството от българските граждани, а те са констируционно гарантирани. Възмутен съм от поведението на министър Денков. Вчера заяви категорично че въвеждането на сертификати за работа на учителите изобщо не се обсъжда. Днес вече говори за гратисен период за въвеждане на зелен сертификат. Този човек създава чувство на несигурност.
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега е момента да напуснат. И хората да ги подкрепят. Трябва всички да се подкрепяме. Да не се казва че са предатели. Днес са те утре сме ние. И днес лекарите вместо да се тестват трябваше да седят пред болницата. Да не се правят на загрижени за пациентите. Сега ще свикнат така и ето ти го новото НРМАЛНО.
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След един месец няма да има и спомен от Каруцарски и неговата заповед
20
16
 
6
 
! Отговори
Правилно преди 2 години
Българският учител е най-плоскоземният учител в света. Трябва винаги специални грижи за да си го чуваме за тамазлък.
19
4
 
3
 
! Отговори
Овертон преди 2 години
Прозорецът се премести от немислимо на приемливо.
18
4
 
12
 
! Отговори
Зайо Байо преди 2 години
Да го питам Денков къде дрема цяло лято и до сега!? И отделно така и не хванаха от министерството да ги понаучат тези учители как да работят он лайн. Половината са пълна трагедия съдейки по лични наблюдения, но и те не са виновни като никой не им организира обучения за близо 2 години. Всеки се оправя както може.
17
0
 
10
 
! Отговори
ХАЙЛ преди 2 години
На снимката-манипулация ежедневна....През 2 метра вън, буза до буза вътре.Проверка пред дискотеката д-до д вътре.30 процента о па 8 на маса за 4ма.ЗАКРИВАЙТЕ........ХАЙЛ
16
3
 
29
 
! Отговори
учител преди 2 години
Имам 54 работни дни платен годишен отпуск - аз и колегите ми подаваме искане за ползването им. Нека министърът дойде да преподава, като е толкова "свободен"!
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинен махт фрай!
14
1
 
21
 
! Отговори
Ванката преди 2 години
Това ми звучи като парафраза на концлагерския надпис "Работата ще ви направи свободни!".
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПЛАЧЕТЕ ЗА САМОУБИЕЦА КАРОЛЕВ ДЕТО УБИЙЦИТЕ ГО ДЪРЖАХА ПОЛУ-ЖИВ ЗА КИНТИ
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се скъсат да ми говорят как трябвало да се ваксинирам, за да съм "свободен". А кой ми отнема свободата? Бай Каца.
11
3
 
18
 
! Отговори
Джиджи преди 2 години
Що? Една година с кво толкоз бяха заети?
10
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При лекарите са ваксинирани само 40%... Това нещо не ви ли говори? Лекарите не желаят да се ваксинират, защото виждат какво става след това. И да може и да не развиете автоимунно заболяване или да не получите тромби след ваксинация, но можете и да развиете и да получите...
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Денков това дребно човече си го върна вчера задето го набиха. Пусна учениците от четвъртък вместо от понеделник. Ама бития си е бит. Отмъщението на копчето.
8
6
 
3
 
! Отговори
д-р Мънгарсон преди 2 години
До Учител====> ще...ще!