От първо лице: 86% ваксинирани във Франция, малко заразени

Няма случаи на ваксинирани, които са хоспитализирани
21 окт 2021 23:10, Елка Василева
76
От първо лице: 86% ваксинирани във Франция, малко заразени
Кадър: БНТ

Проф. Боян Христофоров е един от водещите учени и специалисти с дългогодишен професионален опит във Франция.

Той е изключителен хирург, бивш директор на гастроентерологията на парижката клиника “Кушен”, а от началото на пандемията е сред специалистите в националния кризисен щаб във Франция.

Още по темата

86% от населението на Франция е ваксинирано, каза проф. Христофоров пред БНТ. Сега ще ваксинират децата, за тях се предпочита ваксината на "Пфайзер".

Има много малко случаи на заразени, а пък още по-малко са смъртните такива. В момента мерките, които действат на територията на страната, са единствено маски на закрито и зелен сертификат или отрицателен тест в ресторанти, учреждения и болници.

Според професора хората спазват стриктно мерките, а ако някой е без маска, другите му напомнят да я сложи. Разбира се, там също има протестиращи и манифестации, но не срещу ваксините, а за правото на избор.

Свободни легла в болниците има, а малкото пациенти в тях са неваксинирани. Няма случаи на ваксинирани, които са хоспитализирани.

"Специално бяхме организирали зали, пълни с COVID, сега вече такова нещо няма. Да кажем в една клиника ще има около 5-6 души, а в реанимация във Франция има 1000 души, но всичките тези хора са неваксинирани", коментира проф. Христофоров.

Той изрази съжаление, че има колеги, които са против ваксинацията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човекът много добре го каза - какви са тези глупости в България. Ама... толкова де. От някои неща няма как да избягаш.
24
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В друга статия от Днес пише, че във Великобритания имат най много случаи от Юли. Там са еднакво ваксинирани. Професоре по гастроентерология, какво ще кажете по този въпрос, дайте мнение. В Ирландия, професоре този вирус да не мрази островитяните?
23
3
 
23
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Да не говорим, че пика на третата вълна във Франция е бил юли-август със средни дневни стойности повече от 25к новозаразени. Демек в момента са в ремисия. Не обичам да споря, но побеснявам, когато някой некадърно се опитва да манипулира. А некадърно е, когато обективните данни са на няколко клика разстояние.
22
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Статията лъха на фалшивост от всякъде. А Кaлкyлaтopка, цял ден бълва статии с разни санитари от Германия и "професори" от Франция.Колкото повече статии на ден за ваксините напише, толкова повече парички ще вземе!
21
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей тези франсета бре! С ковида се справили, а защо не могат да се справят с тия дето режат главите на учителите им по история? От народ, който не може да гарантира на учителите си по история правото да преподават спокойно в час, акъл не щем.
20
4
 
21
 
! Отговори
Бай Хуауей(о) преди 2 години
Статията е абсолютна манипулация. След време истината ще излезе наяве, а именно че ваксините са "ваксини". Само след няколко месеца.
19
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само едно ЖИВОТНО не може да разбере смисъла на ваксинацията !!!
18
16
 
5
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
Защото сте със здрав разум,затова сте последни по всичко !Икономика,стандарт,здраве,продължителност на живот,смъртност,грамотност !!!ХахахахахахахаГолям си *** ,ама пък със здрав разум !!ХахагагаКое му е здравото на разума бе,кл()шар миризлив,да умират по 120 души на ден ли ?
17
1
 
14
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Инсинуацията на Професора е, че огромното число ваксинирани води до незначителен прираст на болните, които даже са изключително и само от неваксинирани. Споменава някакви си хилядатина човека по реанимациите, но числата от статистиката казват друго. Хайде като си толко навит дай твоя анализ
16
6
 
4
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Я дай имена на диаметрално противоположните ??Само без дементиралия 90 годишен французин,за който сте се хванали като удавници за сламка !!!
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То не бяха акъли на уж български доктори от Англия,Швейцария,сега и Париж! И всичките ни учат колко важно и полезно е да се ваксинираме.Все едно,че сме ***,които безотказно се подчиняваме на чуждите нареждания! За огромно тяхно съжаление,а и на господарите им,ние БЪЛГАРИТЕ сме със здрав разум и не се поддаваме на манипулации.Така сме оцелели почти цели ЧЕТИРИНАДЕСЕТ ВЕКА!!! БОГ да пази БЪЛГАРИЯ и НАРОДА ни !!!
14
1
 
18
 
! Отговори
Еди Койси преди 2 години
Не ми давайте за пример хора дето са поробвали други хора
13
1
 
21
 
! Отговори
До до 12 преди 2 години
Няма нужда някой да е чувал за мен да виждам какво става. Всеки титлуван гледа да изкара още някой лев като се изкаже по начин който се харесва на статуквото. И защо да не го иеонизирам, като от този професор има много по-известни капацитети, които се изказват диаметрално противоположно. Ти, явно защитаваш такива от твоята кръвна група - тези които са готови да затрият цял народ, ако някой ги осигури с пари.
12
17
 
3
 
! Отговори
До ай сиктир преди 2 години
А знаеш ли Франция колко милиона е ?70 милиона !Тук сме 6.5 милиона.Дай сега статистика за България с 13% реални ваксинирани и да сравним с Франция.Да видим дали ваксините са ефикастни !Дай да го направим ,а ?
11
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже били много ваксинираните, имало много малко случаи на заразени, а още по-малко на умрели. Не знам каква цифра е още по-малко от много малко, но ще гадаем. Иначе на фона на тези ваксинирани и малко зараза, да се напомня за маските, че да си личи добитъкът. Професоре, а иначе вие от благородна загриженост ли давате интервю, или някой ви е поканил с допълнителен мотив в брой ?
10
1
 
30
 
! Отговори
Еди Койси преди 2 години
Франция да се пази от ислямистите не от грипа
9
7
 
41
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
"ако някой е без маска, другите му напомнят да я сложи"... Е нали "86% от населението на Франция е ваксинирано"... За какво са им тогава "маските"... Като са "предпазени"... Мозъците масово спряха да функционират, само пропагандните лозунги и манипулацията остана в тях...
8
3
 
19
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Статистика от завчера във Франция: 5934 новорегистрирани положителни, 49 починали, 87766 активни случая от които 1049 в реанимация. Да връщам ли още?
7
3
 
34
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 2 години
От сутрин до вечер облъчване. Няма край.
6
6
 
21
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
От снимката се вижда, че професора не е от интернет фамилиар поколението. Да помогна: за вчера във Франция: 6036 новорегистрирани положителни, 21 починали, 88626 активни случая от които 1049 в реанимация. Нямам какво повече да кажа.