Румен Драганов: Опашките за ваксини не са от хора, които са принудени

Няма статистика колко от хората в туризма са ваксинирани
21 окт 2021 22:52,
68

"Опашките, които се извиха пред пунктовете за ваксинация, не са от хора, които са принудени да се имунизират", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR  директорът на Института по оценки и анализи в туризма доц. Румен Драганов.

"До вчера беше рахат - кеф да се ваксинираш, кеф ти да не се ваксинираш. Преди една седмица си ударих трета ваксина. Ще чакаме на опашки, ще се редим, но ние трябва да спасим живота и здравето на другите. Ние, хотелиерите, искахме "зеления сертификат" във варианта, който обявиха днес - той ще се получава още след първата доза от ваксината", допълни той.

"Ние сега сме извън сезона и 75% от хотелите са затворени. Какво да затварят хотелите, които не работят? Това нито е обсъждано, нито е съгласувано, това са политически и индивидуални дейности, които търсят срив на системата, защото им харесва. Решениято на здравния министър и на правителството за въвеждането на "зеления сертификат" и мерките са изключително добри", поясни доц. Драганов.

Още по темата
Той припомни, че сертификатът беше въведен в Европа доста по-рано.

"Той е изключителен полезен за туризма, тъй като е четим. Авиокомпаниите не признават "зелен сертификат" и искат PCR тест. Императивът е, че трябва да спасим България, Европа и света от пандемията. И това, което трябва да направим, е да ограничим максимално разпространението на вируса и да намалим смъртността", допълни директорът на Института по оценки и анализи в туризма.

Той смята, че тези, които са ваксинирани, карат вируса по-леко и оживяват.

"Ние сме в състояние на локдаун, при което е разрешено да работиш, ако си ваксиниран, ако имаш отрицателен PCR, отрицателен антигенен тест или сертификат, че си преболедувал Ковид-19. Всеки, който не отговаря на тези изисквания, да бъде така добър да си остане вкъщи. Искаме бизнесът да работи", посочи доц. Румен Драганов.

По думите му няма статистика каква част от хората в туризма са ваксинирани.

"Имаме удвояване и утрояване на хората, които искат да се имунизират след решението на правителството. Всеки интелигентен човек има "зелен сертификат" и знае как да си го изкара", добави той и сподели, че очакват двойно по-силен зимен сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
14
 
! Отговори
Switman преди 2 години
Дано да му фалира бизнеса,но ще е още по добре да лепне някоя тромбоза или да го изпере в мозъка,не че не го е ударила.Не била опашката от принудени и изнудвани,ние доматите с колците ги ядем сигурно.почнаха тотално да се подиграват с хората
21
4
 
10
 
! Отговори
ПрограмистНаДоброто преди 2 години
Прав е доц. Драганов, това не са хора, които са принудени, а нискоинтелигентен и плоскоземен ***, който отчаяно трепери да не му забранят достъпа до кръчмите, вместо да се образова и да работи за прогреса на Обществото. Време е да се ваксинира всеки един такъв деструктивен елемент и да възприемем разпоредбите на Европа, за да заживеем като културна и нормална държава, която поставя Европейските ценности на първо място!
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен е срещу Румен. Това е целта на мероприето. Министъра е троянския кон на противниците на президента, който явно е доста наивен. Дори президента да си запази поста но ще има трудности в парламента. Там десните ще имат мнозинство. Тежко и горко за народа, който е напълно заблуден.
19
3
 
15
 
! Отговори
SS преди 2 години
След 2--3 год ще се препълнят гробищата от ваксинирани . И ще им лепим вместо некролози зелен сертификат. Не вярвате ли ? Почакайте.
18
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя си вярва май... Гледах интервютата. Хората ще остабат Без работа. Иначе доброволна била... Дръжки! Ще си платите! Щв горите в пъкъла!
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Константин Матеев Кои сте вие и коя е вашата нация? Уточнявайте ги тези неща. Ние със скотобойните в западна Европа няма да се асоциираме. Ще се броим на финала на пландемията.
16
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно така ,другарю Драганов - опашките не са от принудени , а от изнудени ...
15
3
 
15
 
! Отговори
Лъжа, преди 2 години
след лъжа тра-ла-ла ....Процентът вярващи е нищожен и няма да се повиши....Само се хабят пари да се плаща на никому неизвестни лица да рецитират стиховете на ЕК / САЩ за спасение на Света чрез насилие...
14
17
 
4
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
Особена нация сме ние. Освен, че сме най-малко ваксинирани, се оказва, че сме и най-големите умници на тая земяl Първото е факт, но второто не звучи ли малко подозрително? А, да и най-свободолюбивите излиза, че сме! Е тука вече не е за вярване - та ние не знаем какво е свобода и какво да правим с нея!
13
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че, тогава защо се създадоха тия опашки бре. Ще за имбецилно изказване. Точно след принудителната заповед се извиха тия опашки. Те са, защото хората ги карат НАСИЛА да се ваксинират и аз съм разговарял с обикновените хора, които се борят за хляба на масата си. Насилствено, но е лицемерно прикрито от "за доброто на хората", "болниците са препълнени". Тези, които направиха това да стане ще си получат заслуженото
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мазни шантажори са тези лицемери... сигурно френската посланничка им е набила канчето и им е провела блиц-курс по гьонсуратство... робството ви дава свобода! бързайте, че за трета доза вече стана време. а след пет години, ако ви поникнат крила и опашки, вече сте подписали, че сте съгласни и ползите ще надвишават риска. и в птицефермата, в която ще живеете ще сте много щастливи, че поне сте още живи и принадлежите към стадото.
11
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са, просто едва вчера разбраха, че ги заплашва "смъртоносен" вирус. Втори вариант: От много време имат голямо желание да се ваксинират, едвам се сдържаха, но изчакваха да въведат зелени сертификати. Трети вариант: отдавна желаят да се ваксинират, но много обичат да се редят на опашки, затова изчакваха.
10
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опашките са с подставени лица. Както снимаха подобни етюди при разкриването на мобилните пунктове. Тогава не подействаха фалшивите опашки. Сега ще е същото
9
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
когато някой иска да ви прекара, винаги вкарва спешност за реакцията ви. гледайте телефонните измамници и се учете... вместо хилядарки сега ви карат да си хвърлите здравето и имунитета през прозореца... не съм си намерил здравето на пътя, за да го рискувам заради някаква противозаконна хартийка. работа се намира, здраве - не. и 5 години мога да прекарам по гръб. спешна работа нямам. нито с молове нито с гьолове могат да ме подмамят да си плюя на здравето и живота за тяхно удоволствие и облага.
8
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Опашките за ваксини не са от хора, които са принудени" - Това е най-новия виц ,хахахахах.
7
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така ли? Що ли тогава хората казват, че са там САМО защото са заплашени, че ще загубят работата си?
6
2
 
22
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Румко объркал си се приятелю не говори глупости
5
3
 
24
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Така лииѝийий наистина, браво бе не са под натиск, хайде де, защо до сега ги нямаше? струва ми се че доста хора от така наречената виша класа мислят нормалните граждани за ***.
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, фрикeр, лявото ти око виси, да не си нещо дeгeнeрaт?
3
4
 
48
 
! Отговори
Леша преди 2 години
"Опашките за ваксини не са от хора, които са принудени" Съвсем полудяхте, нагляри. Никой няма да бъде забравен. Мръсни хазари!