Румен Драганов: Опашките за ваксини не са от хора, които са принудени

Няма статистика колко от хората в туризма са ваксинирани
21 окт 2021 22:52,
68

"Опашките, които се извиха пред пунктовете за ваксинация, не са от хора, които са принудени да се имунизират", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR  директорът на Института по оценки и анализи в туризма доц. Румен Драганов.

"До вчера беше рахат - кеф да се ваксинираш, кеф ти да не се ваксинираш. Преди една седмица си ударих трета ваксина. Ще чакаме на опашки, ще се редим, но ние трябва да спасим живота и здравето на другите. Ние, хотелиерите, искахме "зеления сертификат" във варианта, който обявиха днес - той ще се получава още след първата доза от ваксината", допълни той.

"Ние сега сме извън сезона и 75% от хотелите са затворени. Какво да затварят хотелите, които не работят? Това нито е обсъждано, нито е съгласувано, това са политически и индивидуални дейности, които търсят срив на системата, защото им харесва. Решениято на здравния министър и на правителството за въвеждането на "зеления сертификат" и мерките са изключително добри", поясни доц. Драганов.

Още по темата
Той припомни, че сертификатът беше въведен в Европа доста по-рано.

"Той е изключителен полезен за туризма, тъй като е четим. Авиокомпаниите не признават "зелен сертификат" и искат PCR тест. Императивът е, че трябва да спасим България, Европа и света от пандемията. И това, което трябва да направим, е да ограничим максимално разпространението на вируса и да намалим смъртността", допълни директорът на Института по оценки и анализи в туризма.

Той смята, че тези, които са ваксинирани, карат вируса по-леко и оживяват.

"Ние сме в състояние на локдаун, при което е разрешено да работиш, ако си ваксиниран, ако имаш отрицателен PCR, отрицателен антигенен тест или сертификат, че си преболедувал Ковид-19. Всеки, който не отговаря на тези изисквания, да бъде така добър да си остане вкъщи. Искаме бизнесът да работи", посочи доц. Румен Драганов.

По думите му няма статистика каква част от хората в туризма са ваксинирани.

"Имаме удвояване и утрояване на хората, които искат да се имунизират след решението на правителството. Всеки интелигентен човек има "зелен сертификат" и знае как да си го изкара", добави той и сподели, че очакват двойно по-силен зимен сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе , нали.....Хей така решението им съвпадна с мерките на правителството, каква случайност!!!Принудени са и още как
1
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а по новините що се оплакват че нямали избор?