Ще има ли масови оставки в болница "Лозенец" заради "зеления сертификат"?

Напрежение има, призна директорът на болницата
Обновена: 21 окт 2021 22:17 | 21 окт 2021 22:15, Красимир Ангелов
15

Болниците в цялата страна вече са пълни с пациенти с Кавид-19, като ситуацията се влошава с всеки изминал ден. От днес вече действат и новите мерки, сред които основната е въвеждането на  "зеления сертификат".

В болница "Лозенец" капацитетът на интензивните легла за пациенти с Ковид-19 е на 100% зает.

"Натискът върху лечебните заведения е заради ниския процент на ваксинирани. Ако този процент беше висок, тези мерки щяха да ни се сторят леки и разбираеми и щяха да имат много по-добър ефект. Сега те са алтернатива на пълното затваряне. Ако се спазват и има стриктен контрол, мерките ще дадат резултат", заяви директорът на болница "Лозенец" доц. Радосвет Горнев в студиото на "Денят ON AIR".

Той посочи, че близо 70% от персонала на лечебното заведение е ваксиниран, което по думите му обаче е малко. И призна, че очаква да получи молби за напускане заради изискването за "зелен сертификат".

"Напрежение в "Лозенец" има. Затова разреших  тестването на персонала да бъде в самата болница, без показност и да не се подлага на изпитание достойнството на отделните служители. Дали да се ваксинират е тяхно решение, на което не мога да бъда съдник, но контролът е в моите ръце като ръководител", уточни доц. Радосвет Горнев.

Той бе категоричен, че нНе бива да се жалят пари за справянето с Ковид кризата.

"Това изисква ресурс и то човешки. Важно е ангажирането на студентите в пряката работа в Ковид зоната. Колко и кога да се увеличи броят на леглата е важно, но леглото не е самостоятелен елемент. Към него трябва да има медицинска сестра, санитар, лекар, апаратура. Недостигът на човешки ресурс е водещ", подчерта директорът на болница "Лозенец" пред Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че в лечебното заведение ще запазят максимално баланса между пациентите с Ковид-19 и останалите, които имат нужда от лечение.

"Никога няма да върнем пациент с онкологично заболяване. В един момент може да се стигне до заповед на министъра да се спре плановият прием, но засега няма такива индикации", заяви доц. Горнев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Хахахах преди 2 години
Оставки няма да има, ще има заявления за напускане.
12
2
 
7
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Вие си правите майтап, надхвърлят ли у нас 50% ваксинирани, ще стане страшно. Те знаят че когото са успели да принудят да се вакса, няма повече да излиза на протести. И тогава ще затегнат обръча още. Целта не е била никога да постигнат групов имунитет, защото такъв с вълшебния им нектар не се постига, а с естествено придобит имунитет. Нито 60% ваксинирани, нито 70% , 80% нито 90% ще ги задоволят, а единствено 100%, влючително пеленачетата. А какво ли задължително вълшебство има във ваксата им
11
0
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
До 9- А не е ли по-добре тях да изритаме Не в ЕС е проблена, а в назначенията там от Сорос и приятели.
10
11
 
0
 
! Отговори
Лекарите преди 2 години
всъщност могат да лекуват навсякъде.....защо са им "болници"....
9
2
 
15
 
! Отговори
Този хао преди 2 години
Го заложиха още през 2000, когато започна унищожението на здравеопазването, когато закриха спешните отеделиния към поликлиниките, когато здравето го направиха стока. Сега сърбаме плодовете на тази разруха. Днес някои от белите престилки направиха милиони, а други от тях, за съжаление все по-малко са истински лекари, а не доктори
8
2
 
12
 
! Отговори
докато не излезем от преди 2 години
ЕС все така ще е ! Властта ще атакува всички сектори НО поотделно за да има разделение и да не тръгнат всички едновременно срещу тях ! Днеска са болниците ,утре училища ,после градския транспорт ,администрация този завод,другия до него ,,,,,,
7
4
 
11
 
! Отговори
докато не излезем от преди 2 години
ЕС все така ще е ! Ес - серетификати и неутрални полове зелени сделкими супер мизерия ,ако няма истинска съпротива ще ни пречупят--- затова ще гласувам за Възраждане защото ни обещават свобода !
6
3
 
16
 
! Отговори
Колт преди 2 години
но контролът е в моите ръце като ръководител", уточни доц. Радосвет Горнев. Ето това ти е грешката. Отоворността я бъркаш с котрол. Имай предвид, че ЖИВОТА ТИ НЕ Е В ТВОИТЕ РЪЦЕ!!! И се моли да не го осъзнаеш в последните секунди!
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Болниците в цялата страна вече са пълни с пациенти с COVID-19." И за това лична заслуга има, държа да подчертая, другарят служебен здравен министър Стойчо Ксцаров! Ръкопляскяхме ли им на докторите? Ръкопляскахме им! Какъв е резултатът от труда им? Нулев!!! Болното българско здравеопазване е в реанимация - на кислородно дишане, с тръба с кислород!
4
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров е за трепане, че забърка тази каша и хаос...
3
14
 
8
 
! Отговори
мак преди 2 години
Лошо, ще ги последват и в други болници, кой ще лебкува болните? Не разбрах, по какъв начин тестването накърнява лекарското достойнство?
2
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неотдавна един американски работодател дал ултиматум на работниците си да се ваксинират. На момента половината от тях си тръгват. Още не стигнали до портала работодателят ги моли да се върнат. Случката е заснета, има я в youtube. Не се поддавайте на заплахи.
1
3
 
20
 
! Отговори
изнервен преди 2 години
Този *** не беше ли назначен от Кацаров след подлото уволнение на предишния директор?